Actueel

Wat speelt er in de bouw-, infra en vastgoedwereld? Wat zijn trends? Wat is het laatste nieuws over KPE lab? U leest het allemaal in KPE Nieuws. Wilt u niets missen? Abonneer u dan (gratis) op de nieuwsbrief van KPE Bouw & Infra of KPE Vastgoed via onderstaande knop.

Categorie
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bekijk alles
0 van de 100
‍Verder durven en kunnen kijken dan je eigen vakgebied

‍Verder durven en kunnen kijken dan je eigen vakgebied

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
19/2/24

HTI speelt met nieuw curriculum in op de toekomst

Een van de oprichters van het Hoger Technisch Instituut (HTI), Romke Jellema, had de gevleugelde uitspraak over opleidingen dat je er te veel, te weinig of het verkeerde leert. “Maar bij ons leer je op zaterdag wat je op maandag kunt toepassen.” Die uitspraak is 85 jaar later nog steeds van toepassing bij het HTI. Een gesprek met Dieter de Vroomen, bestuursvoorzitter HTI, en Willem van Dijk, lid raad van advies HTI, over de toekomstige competenties in de bouw.

Digitalisering

Dit jaar viert het HTI haar 85-jarig bestaansfeest. In 1939 waren de ideeën van de oprichters Jellema, Hemelman en Stutvoet erg vooruitstrevend, want studeren was financieel niet voor iedereen weggelegd, laat staan doorstuderen. Vandaag de dag is een leven lang leren noodzaak in bijna ieders loopbaan. “Een van de grootste veranderingen tegenwoordig is de invloed van de digitalisering en industrialisering”, zegt Dieter de Vroomen. “Als HTI moeten we meebewegen en vooruitlopen op deze trend. Waar het voorheen was dat je iets hebt geleerd en het vervolgens kunt toepassen, is tegenwoordig validatie ook heel belangrijk. Je kunt niet blind varen op datgene wat je invoert in de digitale systemen. Ik vergelijk het wel eens met een navigatiesysteem. Als je Rome ingeeft en je wordt richting Amsterdam gestuurd, moet er een lichtje gaan branden dat er iets mis is of gaat. Zo werkt het ook met digitalisering voor de constructeur of bouwkundige.”

Integrale opgave

“Daarnaast worden opgaves steeds complexer en meer integraal”, vult Willem van Dijk aan. “Dit betekent dat je veel meer dient samen te werken met andere disciplines. Vroeger was het ‘ik heb gelijk, dus de rest past zich maar aan’, maar dat is tegenwoordig niet meer houdbaar. Het gezamenlijk doelvoor ogen houden is een belangrijk facet van het vak geworden. Houding, gedrag, samenwerken en afstemmen is een heel belangrijk onderdeel van je vak geworden. Het zijn de zogenoemde soft skills en die komen ook terug in alle vakopleidingen van het HTI. Stel een constructeur ontwerpt een prima constructie, maar de bouwkundige ziet mogelijkheden om het ontwerp nog duurzamer te maken, dan moeten beiden samen aan de slag om er een nog beter eindproduct van te maken. Maar ook bij het valideren van ontwerpen, is samenwerking gevraagd. Het valideren beperkt zich niet alleen tot het eigenvakgebied, maar ook gezamenlijk tussen vakgebieden. Stel de controlevragen: Zijn we samen op weg naar het gestelde doel? Kloppen onze eigen en onze gezamenlijke uitkomsten nog? Digitalisering betekent niet dat je automatisch iets voor waar moet aannemen. Valideren betekent de input kennen en ook vragen durven stellen. De vaardigheden die je hiervoor nodig hebt, moeten worden opgenomen in het curriculum.”

Nieuwe dynamiek

“Waar je vroeger werd opgeleid tot specialist, zie je nu dater ook een stukje generalist bijkomt”, legt Dieter de Vroomen uit. “Je kijkt verder dan je eigen vakgebied. Dat betekent voor het HTI dat we ook continu bezig zijn met het curriculum van de toekomst. Luisteren wat er in de markt gebeurt en daarop inspelen met je opleidingen. Houtbouw voor constructeurs is daar een mooi voorbeeld van. Duurzaamheid is een van de belangrijkste aspecten in de constructie en bouw. Dat vraag om een gezamenlijke visie en aanpak, en dus samenwerking met andere disciplines. We leiden tegenwoordig op in beide disciplines: het vakmanschap en de samenwerking. Wie echt de inhoud wil leren moet nog steeds bij het HTI zijn, dat zullen altijd onze kernwaarden blijven, maar wel met een nieuwe dynamiek die past bij vandaag én morgen.”

Dit jaar zal Willem van Dijk ieder kwartaal een column schrijven over de toekomst van de vakgebieden waarin het HTI opleidingen verzorgt of moet gaan verzorgen. Deze columns zullen ook te lezen zijn in de nieuwsbrief van KPE Bouw & Infra.

Meer informatie over de opleidingen van het HTI vind je HIER.

EP-adviseur als uitbreiding van het dienstenpakket

EP-adviseur als uitbreiding van het dienstenpakket

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
19/2/24

Steeds meer vraag naar energielabels

Verduurzaming heeft een positief effect op de verkoopbaarheid van een pand. Als vastgoedprofessional kunt u daar een belangrijke, adviserende rol in spelen. Om u hier zo optimaal mogelijk in te bekwamen is KPE een samenwerking aangegaan met BENGopleiding.

BENGopleiding

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Eigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Deze verplichting geldt ook als eigenaren een nieuwe woning laten bouwen. Als Energieprestatie-adviseur (EP-adviseur) kunt u hier een belangrijke rol in spelen. De opleiding tot EP-adviseur vergroot niet alleen uw expertise, maar betekent ook gelijk een uitbreiding van uw dienstenpakket. Alleen een vakbekwaam EP-adviseur mag energielabels opstellen en is wettelijk verplicht om dit via de NTA 8800-methode te doen.

Community

KPE is door de samenwerking met BENG een gekwalificeerde opleider tot EP-adviseur en duurzaamheid. Alle trainingen zijn online te volgen en in uw eigen tempo. Dit wordt gecombineerd met een actieve praktijkdag die verspreid door heel Nederland aangeboden wordt. Door middel van de online lessen, de online – CLASS dagen en de praktijkdag wordt u tot in de puntjes voorbereid voor uw examen. Mocht u tijdens of daarna nog vragen hebben over de stof, bent u via het eigen BENG-platform verbonden met alle andere cursisten. Doormiddel van deze community kunt u elkaar en de trainers vragen stellen en deze beantwoorden. Zo staat u er nooit alleen voor.

Heeft u interesse in de opleiding tot EP-adviseur of wilt u meer informatie, stuur dan een berichtje naar studieadvies@kpe.nl. Dan nemen wij direct contact met u op.

Ook dit jaar weer interessant programma TLV

Ook dit jaar weer interessant programma TLV

KPE Vastgoed
Datum bericht
12/2/24

RTL4-weervrouw Helga van Leur als dagvoorzitter

Op woensdag 17 april organiseert KPE Vastgoed in samenwerking met NVR, NVM en Vastgoedpro de jaarlijkse Themadag Landelijk Vastgoed. Het congres zal dit jaar plaatsvinden bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Ook deze keer is er weer een gevarieerd programma samengesteld met kennisverbreding door een aantal plenaire sprekers, kennisverdieping door inhoudelijke subsessies en een special door omgevingswet-expert Jerry de Rijke.

Dagvoorzitter Helga van Leur

De Themadag wordt dit jaar gepresenteerd door niemand minder dan Helga van Leur. Twintig jaar lang presenteerde Van Leur het weerbericht bij de nieuwsuitzendingen van RTL4. Tegenwoordig geeft ze in het hele land lezingen over onderwerpen als klimaat, duurzaamheid en gedrag.

Programma

Voor de editie van 2024 zijn Tim van Hattum, Jeroen Scheer en Mike van Rijswijk vastgelegd als plenaire sprekers. Van Hattum is klimaatexpert, schrijver en beleidsadviseur. Hij zal in zijn presentatie ingaan op de urgentie van klimaat en biodiversiteit en welke oplossingen er zijn om deze uitdagingen aan te pakken. Scheer is expert energietransitie, digitalisering en strategie. Hij heeft een breed perspectief waarin de mens, economie en technologie nauw met elkaar verweven zijn. Dit vormt de basis voorzijn visie en handelen. Van Rijkswijk is futuroloog, innovator en inspirator. Als futuroloog ziet Van Rijswijk de wereld net iets anders dan het gros van de maatschappij. Hij is co-founder van The Innovation Playground in Roermond waarmee hij de toekomst vorm geeft door zijn visie om te zetten in concrete innovaties. Tot slot zal Jerry de Rijke de deelnemers meenemen in de nieuwe omgevingswet.

Voor de subsessies staan op het programma: Cor Habben Janssen (Hoogheemraad, adviseur grondzaken en taxateur), André Verduijn (senior fiscalist en juridisch adviseur), Bertold te Winkel (taxateur)en Laurens Gräper (rentmeester, stikstofdeskundige, zaakbegeleider UAPB), Rob de Groot (agrarisch expert) en René Dilven met Ger van de Hombergh (taxateurs bij de belastingdienst). Op de website themadaglandelijkvastgoed.nl vindt u meer informatie over de sprekers.

Inschrijven

Het programma start op 12.00 uur met een lunch en wordt om 20.30 uur afgesloten met een borrel. Het congres wordt om 17.45 uur onderbroken voor een gezamenlijk diner. De toezichthouders kennen bij deelname aan de Themadag Landelijk Vastgoed studiepunten toe. NRVT kent 6 studiepunten toe, VastgoedCert 3 en NVR 4.

Mis dit jaarlijks congres dus niet en schrijf u tijdig in, want het aantal deelnemers plaatsen is beperkt. De deelnamekosten voor de Themadag Landelijk Vastgoed bedragen voor leden van NVM, NVR en Vastgoedpro 349 euro (exclusief btw). Niet-leden betalen 449 euro (exclusief btw).

 

Om u direct in te schrijven, klikt u HIER.

Vijf op een rij

Vijf op een rij

KPE Vastgoed
Datum bericht
12/2/24

Peter Brouwers | Peter Brouwers Makelaardij | ‘s-Hertogenbosch

In de rubriek ‘Vijf op een rij’ stellen we een makelaar vijf vragen over zijn of haar vak. Deze keer is het de beurt aan Peter Brouwers, Register Makelaar Taxateur en eigenaar van Peter Brouwers Makelaardij in ‘s-Hertogenbosch (Noord-Brabant).

Ligt u zakelijk wel eens ergens wakker van?

“Niet echt, al maak ik me wel zorgen over de ontwikkelingen in de woningmarkt. Voor starters is het bijna niet meer mogelijk om een betaalbare woning te kopen. Ik maak het dagelijks mee als aan- en verkoopmakelaar. In de prijsklasse voor starters is het aantal kopers nog steeds enorm. Dat komt mede doordat er veel te weinig nieuwbouw is, ondanks alle goede bedoelingen van Den Haag. De Nationale Hypotheek Garantie is in 2024 verhoogd naar maximaal 435.000 euro. Tot dit bedrag kan een koper dan tegen de laagste rente een hypotheek afsluiten, maar in deze prijsklasse is er véél te weinig woningaanbod ten opzichte van de grote vraag. Hierdoor zien we in deze prijsklasse dat er steeds vaker weer stevig overboden wordt. Dat is voor met name de starters een extra nadelige omstandigheid.”

Hoe ziet het makelaarsvak er over vijf jaar uit?

“Er zal steeds meer worden ingezet op digitalisering. Dat is een prima ondersteuning voor de makelaar en maakt zijn werk ook efficiënter. In een biedlogboek bijvoorbeeld kunnen kopers alle relevante documenten op hun gemak nalezen. Ik denk echter dat de persoonlijke aandacht nooit zal verdwijnen, tenminste bij mijn kantoor zeker niet. Ons vak is mensenwerk. Je kunt wel veel digitaliseren, maar het begeleiden van de koper of verkoper blijft altijd het belangrijkste. Ook na het tekenen van de koopovereenkomst.”

Is ieder vastgoedobject te verkopen?

“Als de prijs-prestatieverhouding goed is, is bijna ieder vastgoedobject te verkopen. Is dat niet het geval, dan kan het een langdurig of lang traject worden. Ik adviseer verkopers altijd een vraagprijs die ik zeer gedetailleerd onderbouw. Soms zijn er verkopers die dan toch een stuk hoger willen gaan zitten omdat ze vinden dat de markt booming is. Waardebepaling doen wij op basis van feiten en niet op emotie. Vooral in de beginfase van een verkoop is de belangstelling groot en dan moet je je niet uit de markt prijzen omdat je als verkoper/opdrachtgever het ‘gevoel’ hebt dat het meer waard is.”

Van welke fout in uw vak heeft u het meest geleerd?

“Ik ben nu 36 jaar makelaar, waarvan 23 jaar zelfstandig en gelukkig heb ik mijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering nog nooit hoeven aan te spreken. Ik heb wel geleerd om niet ‘klakkeloos’ de informatie die verkopers opgeven over hun huis, over te nemen. Ik controleer altijd even de gegevens. Dit is soms lastig, want een verkoper zou kunnen denken dat ik hem of haar niet vertrouw. Echter ik doe dit vooral ter bescherming van de opdrachtgever zelf. Soms worden gegevens overgenomen van oudere verkoopcontracten omdat de verkopers niet op de hoogte zijn. Als daar dan een fout in staat, kan dat gevolgen hebben voor de verkoper. Denk aan de juiste oppervlaktematen, de leeftijd van een cv-ketel of de isolatie van een woning. Het is beter om dit goed te controleren dan gewoon iets voor waarheid aan te nemen.” 

Stel u wordt morgen de nieuwe voorzitter van NRVT. Wat zou u veranderen?

“Als taxateur vind ik dat de regelgeving echt te ver is doorgeschoten. Als je ziet wat wij aan permanente educatie, toets/niveaumetingen en recent weer een assessment moeten doen. Dat kost handenvol geld en heel veel tijd. Dit is ingevoerd omdat ik denk dat een hele kleine groep taxateurs er een potje van heeft gemaakt. Dat die aangepakt worden, is helemaal prima. Maar de focus zou veel meer moeten liggen op de grote groep taxateurs die het wel goed doen. Hier zou NRVT een positieve draai aan kunnen geven, want wat we nu allemaal moeten doen om te voorkomen dat iemand de regels overtreedt, is naar mijn idee volledig doorgeslagen.”

PE-studiepakket 2024

PE-studiepakket 2024

KPE Vastgoed
Datum bericht
12/2/24

Naast maatwerkprogramma’s ook weer studiereizen naar binnen- en buitenland

Ook voor 2024 stellen de educatie experts van KPE Vastgoed weer een persoonlijk studieadvies voor u samen. Hiermee voldoet u niet alleen op een efficiënte manier aan de PE-verplichting, maar bespaart u ook op de kosten.

Advies op maat

Nadat NRVT en VastgoedCert de verplichte onderwerpen voor het komende jaar hebben vastgesteld, ontvangt u van KPE Vastgoed een persoonlijk studieadvies. Indien gewenst kunnen we rekening houden met uw eventuele persoonlijke verplichtingen vanuit VastgoedCert, zoals de Niveaumeting of een Bindend Studie Advies. De keuze is aan u. 

Studiepakket of losse cursussen

Hoewel een persoonlijk studieadvies maatwerk is, kunnen vrijwel alle geregistreerden bij NRVT en VastgoedCert bij KPE Vastgoed een studiepakket boeken. Dit is voordeliger en efficiënter dan het boeken van losse cursussen. Hiermee voldoet u volledig aan uw studieverplichtingen en bespaart u bovendien tijd en geld. Wilt u toch een of meerdere losse cursussen boeken? Dan kan dat natuurlijk ook. 

Afwisselend lesprogramma

De educatie experts van KPE Vastgoed zijn alweer een tijdje bezig met de plannen voor het nieuwe jaar. Zo zal er in 2024 ook weer een studiepakket op maat beschikbaar zijn. Het uitzoeken van de PE-verplichting kan soms een complexe puzzel zijn. KPE Vastgoed zoekt dit allemaal voor u uit zodat u zo efficiënt mogelijk aan de verplichting kunt voldoen.

Verder blijven beleving en praktijkgericht speerpunten in alle studiepakketten, zowel offline als online. Ook wordt er net zoals afgelopen jaar, daar waar dat kan, gekozen voor locaties die passen bij het onderwerp. Momenteel wordt ook onderzocht of lesdagen in een congresstijl kunnen worden getransformeerd, met aansprekende keynotes, subsessies en een netwerkmoment om kennis en ervaring te delen. Hierdoor ontstaat een boeiend, praktijkgericht en afwisselend lesprogramma waarbij collegiale en sociale interactie centraal staat.

Studiereizen

Na de succesvolle studiereizen vorig jaar naar Winterberg, Gent, Arnhem en Valencia staan er ook volgend jaar weer een aantal zeer interessante studiereizen op het programma. Zo is er voor de makelaars en taxateurs Wonen een studiereis naar Maastricht of Lissabon. Makelaars en taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed kunnen naar Maastricht. Voor taxateurs WOZ staat Maastricht op de kalender en vastgoedprofessionals Landelijk en Agrarisch Vastgoed kunnen naar Denemarken of Schotland. Deze studiereizen worden georganiseerd voor individuele deelnemers, maar ook voor afdelingen of groepen.

Reserveer nu

Wees er dus op tijd bij en vraag nu uw studieadvies aan. Dit gaat heel simpel via een e-mail naar studieadvies@kpe.nl met daarin uw contactgegevens. 

Jeroen Paes 20 jaar in dienst bij KPE

Jeroen Paes 20 jaar in dienst bij KPE

KPE Vastgoed
Datum bericht
1/2/24

‘Het zijn allemaal puzzelstukjes die in elkaar moeten vallen’

Projectmanager Jeroen Paes behoort tot de ‘vaste harde kern’ van KPE Vastgoed. Op 1 februari vierde hij zijn 20-jarig jubileum. “Er is veel veranderd de laatste 20 jaar op educatiegebied, maar het persoonlijke contact met onze klanten is altijd hetzelfde gebleven”, vertelt de jubilaris. “Dat streef ik nog iedere dag met veel plezier na.”

Van de weg naar kantoor

Jeroen begon op 1 februari 2004 bij KPE. Dorpsgenoot Paul Simons, die inmiddels al meer dan 20 jaar voor het bedrijf werkt, tipte hem met een vacature. “Ik werd aangenomen en reisde voor die baan door heel Nederland voor KPE”, vertelt Jeroen. “Dat was prachtig om te doen, maar na drie jaar duizenden kilometers te hebben gereden, trok het kantoorwerk mij ook wel aan. Ik kon intern de switch maken naar administratief medewerker voor KPE. ”Toen vijf jaar later Jan Peters - die vorig jaar met pensioen is gegaan-, de nieuwe projectmanager congressen en evenementen werd, zag Jeroen de kans om een nieuwe stap te maken. “Jan was mijn grote voorbeeld. Hij coördineerde binnen ons bedrijf de permanente educatie en had zoveel parate kennis over vastgoed. Ik was dan ook trots dat ik hem mocht opvolgen. Niet veel later namen we Morel uit het Gelderse Elst over en werden we in één klap dubbel zo groot.”

Veranderingen

“De permanente educatie van toen is niet meer te vergelijken met die van nu”, vertelt Jeroen. “Destijds waren het twee klassikale dagen die binnen twee weken achter elkaar werden gegeven. Heel basaal, heel simpel en geen uitzonderingen. Dat is nu wel anders geworden. Naast de verplichte thema’s van de toezichthouder is er ook veel ruimte om onderwerpen die in de markt spelen in de planning op te nemen. Ook is het aanbod tegenwoordig online, offline en work. We organiseren zelfs studiereizen naar het buitenland, waarmee men aan de PE-verplichting kan voldoen.” Jaarlijks nemen tussen de 2.000 en 2.500 cursisten deel aan een opleiding, training of cursus van KPE Vastgoed. “Ik ken heel veel namen van cursisten”, zegt Jeroen. “Allemaal komen ze wel een keer bij mij voorbij. Mensen kennen mij van de correspondentie of de telefoongesprekken. Het is dan leuk als ik bij een opleiding, training of cursus ben en mensen zeggen ‘Oh, ben jij die Jeroen’.”

Puzzelstukjes

Het jaarlijks samenstellen van de persoonlijke studieadviezen, de planningen maken en contactpersoon zijn voor incompanytrainingen behoren tot de hoofdtaken van Jeroen. “Het is een complexe puzzel om alle systemen goed op elkaar in te regelen. De website, de inschrijfmodule, het studieadvies, de gegevensbestanden, de docenten en de locaties. Het zijn allemaal puzzelstukjes die in elkaar moeten vallen. Maar daardoor kunnen we de cursisten veel werk uit handen nemen. Ze hoeven zelf niet de zoektocht te doen hoe ze aan de PE-verplichting kunnen voldoen.” Op de vraag of het werk nooit gaat vervelen is Jeroen heel duidelijk: “Ik ga al 20 jaar met plezier naar mijn werk, ik mag me inmiddels senior noemen en ben een vraagbaak voor de jongere collega’s. Dat is erg fijn om te doen en geeft me veel energie. Dus voorlopig ben ik nog niet weg.”

Hoger Technisch Instituut blaast 85 kaarsjes uit

Hoger Technisch Instituut blaast 85 kaarsjes uit

KPE HTI
Datum bericht
10/1/24

Opleidingen van het HTI zijn inmiddels een begrip in de bouwbranche

Dit jaar is het precies 85 jaar geleden dat Romke Jellema, Albert Hemelman en Hendrik-Jan Stutvoet het Hoger Technisch Instituut oprichtte. Destijds was er een grote vraag naar gespecialiseerde technici. De drie oprichters wilden met het HTI een praktijkgerichte technische opleiding in het leven roepen voor mensen die zich verder willen ontwikkelen naast hun werk. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds de doelstelling van het HTI.

Praktijk

In 1939 waren de ideeën van Jellema, Hemelmanen Stutvoet erg vooruitstrevend, want studeren was financieel niet voor iedereen weggelegd, laat staan doorstuderen. Alle docenten zijn afkomstig uit de praktijk. Hierdoor wordt de theorie direct gekoppeld aan de dagelijkse praktijk van een specifiek vakgebied. Romke Jellema negeerde tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfs de avondklok en het samenscholingsverbod en gaf op zolderles aan studenten.

Gevestigde naam

In de beginfase had het instituut nog de naam Middelbaar Technisch Instituut (MTI) waar bouwkunde en beton- en staaltechniek werden onderwezen. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd het onderwijs opgewaardeerd tot hts-niveau en wijzigde de naam van de opleiding in het Hoger Technisch Instituut. Ook is het studieaanbod sindsdien verder uitgebreid. Het is ook niet meer noodzakelijk om een baan te hebben in de bouw. Het instituut is daardoor ook aantrekkelijk voor mensen die de arbeidsmarkt nog moeten betreden of een andere weg in hun arbeidscarrière willen inslaan. Het HTI heeft in de afgelopen 85 jaar een naam gevestigd in de bouwbranche. Sinds de oprichting zijn zo’n 10.000 technici of andere professionals afgezwaaid met een diploma opzak.  

Aanbod

De opleidingen die het HTI in het lesprogramma heeft zijn: Beton en Staal, Houtbouw voor constructeurs, Bouwkosten, Bouwmanagement, Bouwkunde, Bouwkundig keurder woningen, Kwaliteitsborger en Werken in een bouwteam. Daarnaast verzorgt het instituut in samenwerking met KPE Bouw & Infra diverse masterclasses, waaronder ‘Effectief en klantgericht communiceren in de bouw’ en ‘Meer succes bij tenders in de bouw’.

Open dag

Wie kennis wil maken met het Hoger Technisch Instituut is op zaterdag 9 maart tussen 10.30 en 12.30 uur van harte welkom tijdens de open dag op de leslocatie bij Aristo Amsterdam.  

Aanmelden voor de open dag kan HIER. U ontvangt dan tevens aanvullende informatie.

300 medewerkers Mourik Infra aan de slag met Brain Based Safety

300 medewerkers Mourik Infra aan de slag met Brain Based Safety

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
10/1/24

“Veiligheid is een integraal onderdeel van ons ondernemingsbeleid”

Bij Mourik Infra is veiligheid topprioriteit en daarhelpt de certificering van de veiligheidsladder bij. Om verder te groeien naar trede 4 is een programma ontwikkeld waarbij in januari en februari meer dan 300 operationeel leidinggevenden het programma ‘Slag naar gedrag’ volgen. Mourik Infra bestaat uit diverse bedrijfsonderdelen en op het gebied van veiligheidsgedrag is het uiterst belangrijk dat dezelfde gemene deler wordt gecreëerd. Brain Based Safety van KPE Bouw & Infra maakt daarbij onderdeel uit van het programma.

Ondernemingsbeleid

“We willen iets in beweging zetten”, legt directeur Regionale Projecten Mourik Infra, André de Waal, uit. “Als je zoveel bedrijfsonderdelen hebt, moet je een en dezelfde veiligheidscultuur binnen de onderneming nastreven. Veiligheid is het vertrekpunt bij alles wat wij doen. Ik moet er niet aan denken dat ik een telefoontje krijgt dat er iets ernstigs is gebeurd. Dat is het ergste wat er in ons bedrijf kan gebeuren. Veiligheid is daarom ook een integraal onderdeel van ons ondernemingsbeleid. Daarnaast eisen opdrachtgevers steeds vaker een bepaalde trede op de Veiligheidsprestatieladder. En dat vind ik een prima zaak. Bedrijven die veiligheid links laten, prijzen zich vanzelf uit de markt.”

Brein en gedrag

“In januari en februari volgen vijf groepen van zo’n 60 tot 70 operationeel leidinggevenden een bijzondere trainingsdag”, vertelt Robert Noorland, manager HSEQ bij Mourik Infra. “De hoofddoelstelling van deze bijeenkomsten is dat mijn collega’s kennis maken met het gedachtengoed van Brain Based Safety en welke invloed jezelf hebt op (on)veilig gedrag.” Naast een plenaire opening waarin goochelaar Brandon Smeets een stuk entertainment verzorgt met een educatieve boodschap die blijft ‘hangen’, zijn er ook twee workshops. De een gaat over het veranderen van gedrag en de ander over het aanspreken van elkaar bij onveilig gedrag. “Alles draait om de invloed van ons brein en gedrag op incidenten en de manier om invloed uit te oefenen op veilig gedrag”, aldus Robert Noorland.

Veiligheid in de keten

Bij Mourik werken ze met S@M oftewel Safety@Mourik. S@M is een begrip geworden en te raadplegen via een app. Deze app is niet alleen voor eigen medewerkers beschikbaar maar voor de gehele keten van opdrachtgever tot onderaannemer. Volgens Robert Noorland gaat dat verder dan alleen de eigen medewerkers. “Veiligheid behoort tot de hele keten. Wij werken met onderaannemers en ketenpartners. Die nemen we mee in ons veiligheidsbeleid. Ook zij moeten dezelfde veiligheidscultuur nastreven. Zo organiseren we ‘lunchboxmeetings’ op verschillende projecten. Dit zijn lunchbijeenkomsten waarbij iemand van onze directie samen luncht met het projectteam waar onderaannemers onderdeel van zijn. Tijdens die lunch wordt dan een veiligheidsonderwerp besproken. Op deze en andere manieren proberen we de ketenpartners te betrekken in onze veiligheidscultuur. Het zou mooi zijn als we in april trede 4 op de Veiligheidsprestatieladder zouden bereiken, maar dat betekent niet dat we dan achterover kunnen leunen. Veiligheid is een proces dat iedere dag actueel is en waar we continu onze aandacht aan zullen geven.”

Trots

Wij zijn blij met de inmiddels jarenlange samenwerking met Mourik Infra”, zegt directeur KPE Bouw & Infra, Robbert van Dinther. “De afgelopen jaren hebben we op diverse thema’s Mourik Infra mogen voorzien van educatie-interventies. Ook bij het programma ‘Slag naar gedrag’ hebben we intensief samengewerkt en hebben onze educatie experts het gedachtengoed van Brain Based Safety rondom gedrag en veiligheid geïmplementeerd in een maatwerkprogramma. We zijn er trots op om dit samen meteen gerenommeerd bedrijf als Mourik Infra te mogen ontwikkelen.”

Wilt u meer weten over de maatwerkprogramma’s rondom Bouwen aan veilig gedrag, Brain Based Safety? Neem dan contact op met Paul Simons (p.simons@kpe.nl of 06 52 08 66 92).

 

Vijf op een rij

Vijf op een rij

KPE Vastgoed
Datum bericht
10/1/24

Peter de Vogel | Herreveld & de Vogel Makelaardij | Bergambacht 

In de nieuwe rubriek ‘Vijf op een rij’ stellen we een makelaar vijf vragen over zijn of haar vak. Het spits wordt afgebeten door Peter de Vogel, Register Makelaar Taxateur en directeur van Herreveld & De Vogel Makelaardij in Bergambacht (Zuid-Holland).

Ligt u zakelijk wel eens ergens wakker van?

“Dat komt wel eens voor. Bij een ingewikkelde transactie bijvoorbeeld. Ik heb wel eens een transactie met zestien erfgenamen gehad. Dan gaat toch met regelmaat door je hoofd ‘heb ik alle stappen goed doorlopen?’. Je mag niets missen.”

Hoe ziet het makelaarsvak er over vijf jaar uit?

“Ik denk dat dit voor een groot deel hetzelfde blijft. Verkopen en bezichtigingen blijven mensenwerk. In de coronatijd hebben we natuurlijk het proces noodgedwongen digitaal moeten afhandelen, maar je merkt toch dat mensen een huis met eigen ogen willen zien. Neem nou een woning uit de jaren dertig van vorige eeuw met hele hoge plafonds. Om die hoogte ‘echtte voelen’, moet je in de woning staan, dat krijg je niet via een video. Wat wel gaat veranderen, is dat de koopovereenkomst digitaal wordt ondertekend door alle partijen. Daar kun je tijd mee besparen. Dat geldt ook voor de vragenlijst, maar ik merk ook dat verkopers het fijn vinden om die samen in te vullen. Waar ik verwacht dat wel veel gaat veranderen, is bij de taxateur. Neem bijvoorbeeld de bureauwaardering. Al ben ik daar zelf geen voorstander van. Ik moet een huis met mijn eigen ogen hebben gezien. Hier in de regio hebben we behoorlijk wat problemen met kwaaitaalvloeren gehad. Bij de productie van die vloeren is in het verleden calciumchloride gebruikt om het beton sneller te laten uitharden. Hierdoor kon de productiesnelheid verdubbeld worden. Later bleek, dat calciumchloride corrosie van de wapening veroorzaakt. De enige manier om dit te ontdekken, is om ter plekke de vloer te inspecteren. Met een bureauwaardering ontdek je dit nooit.”

Is ieder vastgoedobject te verkopen?

“In principe wel als er een goede relatie is tussen de prijs en het object. Soms moet je voor een object een alternatieve bestemming bedenken om het verkoopbaar te maken. Wat absoluut niet te verkopen is, zijn objecten met ernstige bodemverontreiniging.”

Van welke fout in uw vak heeft u het meest geleerd?

“Ik heb als aankoopmakelaar eens een keer een cv-installatie niet zorgvuldig gecontroleerd. Achteraf bleek die niet goed te functioneren. De verkopende partij was een belegger en gaf niet thuis. Een les die me heeft geleerd dat zorgvuldigheid boven snelheid gaat. Dan maar tienminuten later bij de notaris.”

Stel u wordt morgen de nieuwe voorzitter van NRVT. Wat zou u veranderen?

“Ik zou de vele regelgeving vereenvoudigen. Naast NRVT is er ook VastgoedCert en je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Welke opleiding moet ik verplicht volgen, welke niet, hoe zit het met audits? Hier zou ik structuur en vereenvoudiging in brengen.”

KPE Vastgoed is meer dan Permanente Educatie

KPE Vastgoed is meer dan Permanente Educatie

KPE Vastgoed
Datum bericht
10/1/24

Ook in 2024 weerevenementen en soft skills trainingen op de agenda

KPE Vastgoed wil zich als een veelzijdige educatie expert onderscheiden binnen de vastgoedsector. Daarom gaan we naast de kernactiviteit van Permanente Educatie verder dan het traditionele opleidingsaanbod. Ook in 2024 organiseren we weer inspirerende evenementen en congressen die professionals uit de branche samenbrengen. Kennis en expertise delen in een totaal andere omgeving, met top sprekers, interessante workshops en een zeer interessant randprogramma. Daarnaast levert deelname ook een waardevol netwerk op.

Soft skills

Naast het organiseren van vakinhoudelijke evenementen legt KPE Vastgoed ook de nadruk op de ontwikkeling van soft skills van professionals die actief zijn in de vastgoedbranche. Soft skills zijn tegenwoordig essentieel voor succes in een dynamische sector zoals die van het vastgoed. Door het aanbieden van doelgerichte trainingen op het gebied van communicatie, leiderschap en samenwerking, streeft KPE Vastgoed ernaar professionals niet alleen met kennis en kunde te versterken, maar ook een stap verder te helpen in hun carrière.

Evenementen en congressen

 • Themadag Landelijk Vastgoed – 17 april
 • Studiereis WOZ Maastricht – 14 t/m 16 mei
 • Studiereis Landelijk vastgoed Denemarken – 28 t/m 31 mei
 • Studiereis Wonen Maastricht – 5 t/m 7 juni
 • Studiereis Landelijk vastgoed Schotland – 11 t/m 14 juni
 • Studiereis BV Maastricht – 19 t/m 21 juni
 • Dag van de rentmeester – 19 juni
 • Studiereis Wonen Lissabon – 3 groepen in september/ oktober
 • WOZ Congres – 28 september
 • Studiereis Wonen Lissabon 8 t/m 11 oktober
 • Buitenstate Studie- en Relatiedag – 6 november
 • Cursusdag NRVT Vakgroep Modelmatig Waarderen – medio november


Verder worden er in 2024 ook weer de nodige masterclasses georganiseerd omtrent actuele thema’s in de vastgoedmarkt. Meer informatie over thema, locatie en data volgt binnenkort.

Trainingen

Trainingen op het gebied van soft skills zijn altijd maatwerk. In samenwerking met de klant ontwikkelt KPE Vastgoed trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden, samenwerking en teambuilding, leiderschap en management, presentatie vaardigheden, conflicthantering en klantgerichtheid. Combinaties van vaardigheden zijn uiteraard ook mogelijk.

 

Heeft u interesse in een van de evenementen of trainingen? Of wilt u meer informatie ontvangen? Stuur dan een berichtje met uw contactgegevens naar studieadvies@kpe.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

HTI: opleiding Bouwkundig Keurder Woningen Sertum geregistreerd

HTI: opleiding Bouwkundig Keurder Woningen Sertum geregistreerd

KPE HTI
Datum bericht
10/1/24

“Dit geeft een kwaliteitskeurmerk aan onze opleiding”

Het Hoger Technisch Instituut (HTI), onderdeel van de KPE Groep, mag sinds kort de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen, Sertum geregistreerd noemen. Sertum is het onafhankelijke register voor erkende onderhoudsdeskundigen in Nederland. “Hier zijn we erg blij mee”, zegt Robbert van Dinther, directeur KPE Bouw & Infra. “Dit geeft een kwaliteitskeurmerk aan onze opleiding.”

Zeer in trek

De opleiding Bouwkundig Keurder Woningen van het HTI is de laatste jaren zeer in trek. Dat is misschien ook niet zo verwonderlijk. De kwalitatieve bepaling van de bouwtechnische staat van een gebouw, met name woningen, wordt steeds belangrijker. Ook hypotheekverstrekkers vragen naar een weergave van de bouwtechnische kwaliteit in de vorm van een gedegen rapportage. Op korte termijn wordt dat zelfs een voorwaarde. Steeds meer mensen die actief zijn in de bouw of bij de overheid zien deze opleiding als een verrijking van hun vak. Maar er zijn ook deelnemers die de opleiding vanuit een ander oogpunt volgen. Roderick Crielaers is zo iemand. Hij is zelfstandig register makelaar en taxateur in Breda.

Verbreding takenpakket

“In ons vak zie je dat door de veranderende woningmarkt er minder onroerendgoedtransacties plaatsvinden”, legt Crielaers uit. “Ook het oversluiten van hypotheken voor een lagere rente is door de huidige gestegen rente met tientallen procenten afgenomen. Daarnaast spelen voor de taxateur nieuwe elementen als de bureauwaardering, de desktoptaxatie en de opkomst van artificial intelligence (AI) een grote rol. Bij deze vorm van taxeren wordt een geautomatiseerde waardebepaling door een register taxateur op afstand goedgekeurd. Voor mij persoonlijk neemt het de charme van het vak weg als je dit vanachter je computer doet. Het speelveld voor de makelaar/taxateur is dus aan het veranderen. Dit betekent ook dat er een grote kans bestaat dat je orderportefeuille veel kleiner wordt. Dan kun je twee dingen doen: thuis zitten kniezen of opzoek gaan naar een verbreding van je takenpakket. Ik heb voor het laatste gekozen.”

Interessant en dynamisch

Crielaers volgde de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. “Met deze opleiding speel ik in op de toekomst. Aan de ene kant is het een toegevoegde waarde voor mijn vak als makelaar en taxateur, maar ik kan er ook een nieuwe dienstverlening binnen mijn bedrijf mee aanbieden. Daarnaast was het ook verschrikkelijk leuk om deze opleiding te volgen. Je zit niet alleen maar in een klaslokaal, maar gaat ook veel de praktijk in. Die combinatie maakt het interessant en dynamisch. Met een goede basiskennis en de nodige ervaring als makelaar en/of taxateur is de opleiding prima te volgen, al zul je er natuurlijk buiten de lesdagen om zelf ook wat tijd in moeten investeren. Wat ook erg fijn was, is het netwerk dat je door deze opleiding opbouwt. Je krijgt contact met medestudenten uit de bouwwereld, gemeenten en andere branches. De kennis en kunde die je met elkaar deelt, zorgen ervoor dat de kwaliteit van je vak alleen maar beter wordt.”

De praktijkgerichte opleiding Bouwkundig Keurder Woningen wordt ondersteund door BIJN.nl. Dit is een onafhankelijk landelijk adviesbureau in de vastgoedmarkt en is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwkundige keuringen.

Op 29 februari start de volgende opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. Heeft u interesse om met deze opleiding te starten of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar studieadvies@kpe.nl.

Jaarkalender open inschrijvingen KPE Bouw & Infra nu beschikbaar

Jaarkalender open inschrijvingen KPE Bouw & Infra nu beschikbaar

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
18/12/23

Ook in 2024 weer een dynamische, praktijkgerichte en rijke leeromgeving

Ondanks dat het jaar 2024 nog niet is gestart, staan de educatie experts van KPE Bouw & Infra al in de startblokken voor het komende jaar. “De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de jaarplanning van de open inschrijvingen”, zegt Paul Simons, projectmanager KPE Bouw & Infra. De meeste bedrijven maken vaak aan het einde van het jaar afspraken met hun medewerkers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hier willen wij naadloos op aansluiten.”

Rijke leeromgeving

Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) biedt een gestructureerde routekaart voor persoonlijke en carrièregerichte doelen. Een goed plan zorgt voor individuele groei en professioneel succes. “Wij bieden een unieke leeromgeving waar professionals uit de bouwsector samenkomen om gezamenlijk hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Tot de doelgroep van onze open inschrijvingen behoren onder meer uitvoerders, projectleiders, werkvoorbereiders, calculators, voormannen, maar ook vaklieden die willen doorgroeien naar voorman. Daarbij streven wij ernaar om niet alleen individuele competenties te versterken, maar ook bij te dragen aan de ontwikkeling van professionals die gezamenlijk de toekomst van de bouw- en infra vormgeven. De kracht van onze opleidingen, cursussen en trainingen ligt in het feit dat we de ‘Online-Offline-Work’-methodiek hanteren. Deze afwisseling van online activiteiten, fysiek onderwijs en praktijkopdrachten in het dagelijkse werkzorgen voor een dynamische, praktijkgerichte en rijke leeromgeving, wat leidt tot een hoger leerrendement in het dagelijks werk. Daarnaast leren de deelnemers niet alleen van de professionele docenten, maar ook van elkaar.”

Jaarkalender 2024

Ook voor 2024 staat er weer een ruim aanbod van open inschrijvingen op de jaarkalender van KPE Bouw & Infra. De opleidingen, cursussen en trainingen worden verzorgd bij het HTI in Amsterdam en op een centrale locatie in het land. Kijk voor meer informatie op https://www.kpe.nl/aanbod-bouw-infra of bekijk HIER de Jaarkalender 2024.

Liever een persoonlijk gesprek? Dan kunt u contact opnemen met Paul Simons (p.simons@kpe.nl of 06 52 08 66 92).Veiligheid is gezamenlijk belang voor de bouw- en infrabranche

Veiligheid is gezamenlijk belang voor de bouw- en infrabranche

KPE Lab
Datum bericht
18/12/23

Heijmans en KPE Lab ontwikkelen samen unieke VR-veiligheidstrainingen

Heijmans heeft samen met KPE Lab in de afgelopen jaren een zestal VR-veiligheidstrainingen ontwikkeld. “In eerste instantie voor eigen gebruik binnen Heijmans”, vertelt directeur KPE Lab, Anne Verhulst. “Het bedrijf vindt het echter een gezamenlijk belang om de veiligheid in de branche op een hoger niveau te tillen. Daarom worden de verschillende modules nu ook beschikbaar gesteld voor andere bouw- en infrabedrijven.”

Levensecht

Met virtual reality (VR) kun je een gevaarlijke situatie nabootsen in een veilige omgeving. “Wie met zo’n bijzondere bril aan de slag gaat, waant zich in een levens echte situatie op de bouwplaats”, legt Anne Verhulst uit. “Het mooie is ook dat de andere deelnemers op een scherm kunnen meekijken. Je leert dus ook nog een keer van elkaar. Maar het belangrijkste is dat je dit in een veilige omgeving kunt ervaren. Neem nu het veilig aanslaan van lasten bij hijswerk. In de VR-training moet je kiezen welke hijsband je neemt. Neem je de verkeerde beslissing dan ervaar je direct de consequenties ervan. Deelnemers schrikken dan echt. Dit kun je natuurlijk nooit oefenen in de werkelijke wereld.”

Unieke samenwerking

In november hebben Heijmans en KPE Lab een samenwerkingsovereenkomst getekend om de huidige VR-modules beschikbaar testellen voor de markt, maar ook om jaarlijks nieuwe trainingen te ontwikkelen. “Heijmans is een bedrijf met al een eeuw ervaring in de bouwwereld”, zegt Anne Verhulst. “Die inhoudelijke ervaring combineren we met de educatie expertise van KPE. We ontwikkelen samen, maar testen en valideren ook gezamenlijk. Hierdoor ontstaat een unieke samenwerking. We doen dit vanuit KPE Lab, dat is de kraamkamer van KPE Bouw & Infra en KPE Vastgoed waar nieuwe innovatieve initiatieven worden ontwikkeld.”

Impact

Door de modules ter beschikking te stellen aan andere bedrijven uit de branche sluit dit ook aan bij het gedachtengoed van de Safety Culture Ladder waarbij het uitdragen van de veiligheid naar de branche een belangrijk beoordelingsaspect is. Veiligheid mag ook nooit een wedstrijd zijn. Directievoorzitter van Heijmans, Marc De Vreede, benadrukte dit nog een keer tijdens de ondertekening van de samenwerking. “Met de focus op veiligheid hopen we gezamenlijk een aanzienlijke impact te maken en het aantal ongevallen te verminderen en bewust veilig gedrag op de bouwplaatsen te stimuleren.”

De VR-veiligheidstrainingen worden voor kleine groepjes verzorgd en kunnen ideaal worden ingezet tijdens toolboxmeetings. Na de VR-ervaringen volgt er ook nog een gesprek met de deelnemers over de leerervaring.

Wie interesse heeft in de VR-veiligheidstrainingen kan contact opnemen met Anne Verhulst via a.verhulst@kpe.nl of bellen met 085 016 04 78.
 

Op de foto v.l.n.r.: Koen Houtappels, Bert Weeda, Werner van Eck, Ron Koenen, Marc De Vreede, Anne Verhulst, Thomas Smits en Hans ten Brinke.

‘Volgend jaar zal iedereen scherp aan de wind moeten zeilen’

‘Volgend jaar zal iedereen scherp aan de wind moeten zeilen’

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
18/12/23

Directeur KPE Bouw & Infra blikt vooruit op 2024

“Op het gebied van veiligheid, kennis en vaardigheden hebben we een mooi jaar achter de rug”, zegt directeur KPE Bouw & Infra, Robbert van Dinther. “Je merkt wel dat een klein beetje de rem op de markt is gekomen en dat zal zich het komende jaar doorzetten. Dit jaar groeide de bouwmarkt nog met 0,5 procent. De prognoses voor volgend jaar zijn echter minder dan voorgaande jaren. Bedrijven in de bouw en infra zullen daarom scherp aan de wind moeten zeilen, hun sterke kanten laten zien en duidelijke keuzes moeten maken om onderscheidend te blijven. Wie kiest voor ‘stuck in the middle’ doet straks mee in de achterhoede.”

Binden en boeien

“Voor KPE Bouw & Infra ligt er daarom als educatie experts een mooie uitdaging voor 2024”, vindt Robbert van Dinther. “Net zoals dit jaar is het voor bedrijven belangrijk om de juiste medewerkers aan boord te hebben, met de juiste skills die passen bij de ondernemingsdoelstellingen. Binden en boeien van personeel was nog nooit zo belangrijk. We helpen bedrijven hierin onderscheidend te zijn door hun medewerkers te voorzien van de juiste kennis en expertise, zowel op het gebied van de hard als soft skills. Onze afdeling Learning and Development is continu aan de slag met het zoeken van nieuwe werkvormen, beleving, interactie en praktijkgerichtheid in de verschillende opleidingen. En dat doen we op drie vlakken: online, offline en work. Jezelf ontwikkelen moet niet als een verplichting voelen, dat moet leuk en uitdagend zijn.”

Onderscheiden

Volgens Robbert van Dinther is een opleiding niet een paar experts voor de klas zetten die een riedeltje feiten afdraaien. “Dat kunnen meer partijen. Onze toegevoegde waarde zit in het vertalen van de doelstellingen van een bedrijf naar de skills van de medewerkers. Dat is altijd maatwerk. Een goed educatie plan dat in lijn ligt met de ondernemersdoelstellingen is cruciaal om je vandaag de dag als bouw- of infrabedrijf te onderscheiden in de markt. We zijn er trots op dat onze opleidingen, trainingen en cursussen goed gewaardeerd worden door de deelnemers. Dat is een bevestiging dat je aansluit op het verwachtingspatroon. Maar dat wil niet zeggen dat we achteroverleunen. Ook volgend jaar blijven wij ons op een innovatieve manier doorontwikkelen.”

“Tot slot wil ik -mede namens alle educatie experts van KPE Bouw & infra- iedereen hele mooie feestdagen wensen en een gezond en leerzaam 2024.”

KPE Groep zoekt een startende professional met oog voor detail

KPE Groep zoekt een startende professional met oog voor detail

KPE Groep
Datum bericht
4/12/23

Vacature Junior Projectondersteuner Binnendienst

Sta je aan het begin van je loopbaan en wil je een volgende stap in je carrière zetten? Dan is de functie Junior Projectondersteuner Binnendienst bij de KPE Groep wellicht iets voor jou. Junior betekent overigens niet dat we je ‘aan het handje nemen’. Je krijgt alle ruimte om zelfstandig te werken, verantwoordelijkheden te nemen en je verder te ontwikkelen in je vak.

Een ding is zeker, als je bij ons komt werken, krijg je een werkplek met misschien wel het mooiste uitzicht van Maastricht. Namelijk op het water van de 19de-eeuwse binnenhaven het Bassin. Het is zomaar een extraatje als je onze nieuwe Junior Projectondersteuner Binnendienst wordt.

Geen dag hetzelfde

Als Junior Projectondersteuner ben je verantwoordelijk voor het regelen, coördineren en administratief verwerken van de projecten die door ons worden georganiseerd. Als je gevoel hebt voor ‘organisatie’ en oog voor detail, zal deze functie je voldoende uitdagingen geven. Naast de administratieve taken ben je ook het eerste aanspreekpunt aan de telefoon, wellicht heb jij ervaring opgedaan bij een callcenter? Verder heb je veelvuldig contact met onze trainingslocaties, onze docenten, geef je support aan onze manager evenementen, regel je soms een hotelovernachting en ondersteun je onze financiële administratie. Geen dag is hetzelfde bij KPE. Samen met je collega’s die ook projectondersteuner zijn, vorm je ons ‘Kernteam’.

Minimaal 32 uur

We hebben trouwens voor deze functie geen waslijst met eisen, competenties of ervaringen. Belangrijk is dat jij enthousiast wordt van de functie zoals wij hem hebben beschreven. Het moet je prikkelen, uitdagen en een goed gevoel geven. En natuurlijk is het fijn wanneer je klantgericht, accuraat, betrokken en communicatief bent. Want dan pas je perfect in het team van KPE. De werkuren zijn flexibel in te vullen. Enige voorwaarde die we hebben, is dat je minimaal 32 uur per week bij ons wilt komen werken. Zoek je een baan met meer uren?

Geen probleem. We kunnen de uren uitbreiden tot een maximum van 40 per week.

Wie zijn wij?

KPE Groep bestaat uit meerdere labels: KPE Bouw & Infra, KPE Vastgoed, KPE Lab en het Hoger Technisch Instituut (HTI). We beschikken over de unieke combinatie van vakinhoudelijke kennis, onderwijskundige kennis, inzicht in de wensen en behoeften van de doelgroep en een uitstekende verbintenis met de bouw- en vastgoedsector. Door dit alles onder één dak te hebben, zijn we in staat om op een flexibele en praktijkgerichte wijze interventies zoals opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen/evenementen opmaat te ontwikkelen voor organisaties en individuele professionals binnen de bouw-, infra- en vastgoedsector. Iedereen binnen het team van KPE is een peoplebuilder.

Peoplebuilders hebben een gezamenlijk doel en dat is investeren in organisatie én mens voor een beter rendement. Dit gebeurt altijd in lijn met de (strategische) doelstellingen van het individu en de organisatie. Onze peoplebuilders realiseren dit aan de hand van vijf belangrijke waarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar

Reageren

Ben je nog steeds aan het lezen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jij onze nieuwe peoplebuilder wordt. Misschien heb je nog wel een aantal vragen? Bel dan even met Mischa Zenden (085 01 60 478). Heb je geen vragen meer en wil je direct solliciteren, stuur dan een korte motivatie en je cv naar m.zenden@kpe.nl. Oh ja, als je affiniteit met de bouw/infra- en vastgoedbranche hebt, is dat heel waardevol.

Ook in 2024 weer bijzondere studiereizen naar binnen- en buitenland

Ook in 2024 weer bijzondere studiereizen naar binnen- en buitenland

KPE Vastgoed
Datum bericht
6/2/24

Lissabon, Maastricht, Denemarken en Schotland

Voor 2024 staan er weer een aantal zeer interessante studiereizen op het programma. Zo is er voor de makelaars en taxateurs Wonen een studiereis naar Maastricht of Lissabon. Voor taxateurs WOZ staat Maastricht op de kalender en vastgoedprofessionals Landelijk en Agrarisch Vastgoed kunnen naar Denemarken of Schotland.

De buitenlandse studiereizen duren vier dagen, de studiereizen naar Maastricht drie dagen. Bij iedere studiereis vergaart u kennis, doet u praktijkervaring op en heeft u veelvuldig sociaal contact met uw collega’s. U verblijft in een totaal andere omgeving dan de standaard leslocaties en verdient in één keer de 20 verplichte PE-punten. Tijdens het gehele programma staat beleving centraal. Details en prijzen van deze studiereizen worden begin volgend jaar bekendgemaakt.

Maastricht (Kamer Wonen en WOZ-taxateurs)

14 t/m 16 mei 2024 (WOZ-taxateurs)

5 t/m 7 juni 2024 (Kamer Wonen)

19 t/m 21 juni 2024 (Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed)

Een studiereis naar Maastricht biedt de deelnemers van zowel de Kamer Wonen als de WOZ-taxateurs inzicht in de unieke vastgoeddynamiek van de provinciehoofdstad van Limburg. Door te verkennen hoe oude en nieuwe architectuur samenkomen, krijg je inzicht in de waarde van erfgoedbehoud en moderne ontwikkelingen. De diversiteit van buurten, zoals het Jekerkwartier en Wyck, biedt waardevolle lessen over lokale markttrends en klantvoorkeuren.

 

Denemarken (Kamer Landelijk en Agrarisch Vastgoed, makelaars en taxateurs)

28 t/m 31 mei 2024

Denemarken staat bekend om efficiënte landbouwpraktijken, duurzame landbouwtechnologieën en geavanceerde landbeheersystemen. Een studiereis naar Denemarken biedt inzicht in moderne landbouwbedrijfsmodellen, duurzame energiebronnen op het platteland en de integratie van technologie in de agrarische sector. Daarnaast kunnen makelaars en taxateurs leren over de regelgeving met betrekking tot landelijk vastgoed en de specifieke uitdagingen en kansen die zich voordoen op het Deense platteland.


Schotland (Kamer Landelijk en Agrarisch Vastgoed, rentmeesters)

11 t/m 14 juni 2024

Schotland is boeiend voor rentmeesters omdat het land uitgestrekte landgoederen, historische kastelen en landbouwgronden herbergt. De Schotse wet- en regelgeving met betrekking tot onroerend goed en landbouw bieden een unieke leerervaring. Maar ook het duurzaam landgebruik, natuurbeschermingen het evenwicht tussen landbouw en behoud van natuurlijke hulpbronnen.


Lissabon (Kamer Wonen)

17 t/m 20 september 2024

24 t/m 27 september 2024

8 t/m 11 oktober 2024

Lissabon biedt een unieke combinatie van historische architectuur, levendige vastgoedmarkt en culturele diversiteit. De Portugese hoofdstad is een mix van traditie en vooruitgang. Verken wijken zoals Alfama, het oudste district met charmante smalle straatjes en gerenoveerde panden of Chiado, een cultureel en artistiek centrum met luxe vastgoed en winkels. Maar ook Baixa, het commerciële hart met historische architectuur en zakelijke mogelijkheden of Belém, de historische wijk met toeristische attracties en mogelijkheden voor investeringen zijn meer dan de moeite waard.

 

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van de studiereizen naar Lissabon, Maastricht, Denemarken of Schotland? Stuur dan een berichtje naar studieadvies@kpe.nl.

 

Reserveer nu uw vroegboekkorting PE-studiepakket 2024

Reserveer nu uw vroegboekkorting PE-studiepakket 2024

KPE Vastgoed
Datum bericht
7/12/23

Naast maatwerkprogramma’s ook weer studiereizen naar binnen- en buitenland

Ook voor 2024 stellen de educatie experts van KPE Vastgoed weer een persoonlijk studieadvies voor u samen. Hiermee voldoet u niet alleen op een efficiënte manier aan de PE-verplichting, maar bespaart u ook op de kosten. Als extra voordeel ontvangt u een vroegboekkorting van 75 euro als u zich vóór 16 januari 2024 inschrijft en uiterlijk op 1 juni 2024 start met de studie.

Advies op maat

Nadat NRVT en VastgoedCert de verplichte onderwerpen voor het komende jaar hebben vastgesteld, ontvangt u van KPE Vastgoed een persoonlijk studieadvies. Indien gewenst kunnen we rekening houden met uw eventuele persoonlijke verplichtingen vanuit VastgoedCert, zoals de Niveaumeting of een Bindend Studie Advies. De keuze is aan u.

Studiepakket of losse cursussen

Hoewel een persoonlijk studieadvies maatwerk is, kunnen vrijwel alle geregistreerden bij NRVT en VastgoedCert bij KPE Vastgoed een studiepakket boeken. Dit is voordeliger en efficiënter dan het boeken van losse cursussen. Hiermee voldoet u volledig aan uw studieverplichtingen en bespaart u bovendien tijd en geld. Wilt u toch een of meerdere losse cursussen boeken? Dan kan dat natuurlijk ook.

Afwisselend lesprogramma

De educatie experts van KPE Vastgoed zijn alweer een tijdje bezig met de plannen voor het nieuwe jaar. Zo zal er in 2024 ook weer een studiepakket op maat beschikbaar zijn. Het uitzoeken van de PE-verplichting kan soms een complexe puzzel zijn. KPE Vastgoed zoekt dit allemaal voor u uit zodat u zo efficiënt mogelijk aan de verplichting kunt voldoen.

Verder blijven beleving en praktijkgericht speerpunten in alle studiepakketten, zowel offline als online. Ook wordt er net zoals afgelopen jaar, daar waar dat kan, gekozen voor locaties die passen bij het onderwerp. Momenteel wordt ook onderzocht of lesdagen in een congresstijl kunnen worden getransformeerd, met aansprekende keynotes, subsessies en een netwerkmoment om kennis en ervaring te delen. Hierdoor ontstaat een boeiend, praktijkgericht en afwisselend lesprogramma waarbij collegiale en sociale interactie centraal staat.

Studiereizen

Na de succesvolle studiereizen dit jaar naar Winterberg, Gent, Arnhem en Valencia staan er ook volgend jaar weer een aantal zeer interessante studiereizen op het programma. Zo is er voor de makelaars en taxateurs Wonen een studiereis naar Maastricht of Lissabon. Makelaars en taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed kunnen naar Maastricht. Voor taxateurs WOZ staat Maastricht op de kalender en vastgoedprofessionals Landelijk en Agrarisch Vastgoed kunnen naar Denemarken of Schotland. Deze studiereizen worden georganiseerd voor individuele deelnemers, maar ook voor afdelingen of groepen.

Reserveer nu

Wees er dus op tijd bij en claim nu alvast uw vroegboekkorting van 75 euro. Dit gaat heel simpel via onderstaande button. U mag ook een e-mail sturen naar vroegboekkorting@kpe.nl met daarin uw contactgegevens.

Let op! Kleine lettertjes: deze vroegboekkorting is niet te combineren met andere kortingen van KPE Vastgoed en niet van toepassing op de studiereizen.

Vroegboekkorting PE-studiepakket 2024
‘Vastgoedmarkt blijft moeilijk te voorspellen’

‘Vastgoedmarkt blijft moeilijk te voorspellen’

KPE Vastgoed
Datum bericht
7/12/23

Directeur KPE Vastgoed blikt terug op 2023

Terugblikkend op het jaar 2023 ziet directeur KPE Vastgoed, Jan-Kees Duvekot, dat er qua deelnemers aan opleidingen van KPE Vastgoed twee groepen zijn ontstaan. “Aan de ene kant heb je een groep die beleving en interactie zoekt en inhoud wil geven aan de educatieve verplichting door middel van fysieke lessen en aan de andere kant is er een groep die de opleidingen het liefst online volgt. Overigens kiezen ook de nodige deelnemers uit de eerste groep voor online les. Eerlijk gezegd, had ik na corona niet verwacht dat deze groep zo groot zou blijven.”

Enthousiasme

“Online opleidingen zullen dus ook blijven”, legt Jan-Kees Duvekot uit. “Het geeft ook aan dat we onze online leeromgeving moeten blijven door ontwikkelen, want er is vraag naar. De PE-verplichting moet geen noodzakelijk kwaad zijn, maar een intrinsieke motivatie om je blijvend te ontwikkelen in je vak. Hier ligt een taak voor ons om ook in de online opleidingen enthousiasme en interactie te bewerkstelligen. Het is een bewezen feit dat gedegen kennis van je vak ook zijn weerslag heeft op de omzet van je bedrijf. Bij de fysieke opleidingen merkten we hoe praktischer, tastbaarder en interactiever, hoe hoger de waardering van de deelnemers. Beleving is vandaag de dag een heel belangrijk aspect in educatie.”

Ballon

Wat de vastgoedmarkt betreft is de druk op de markt gebleven het afgelopen jaar, ondanks de verhoging van de hypotheekrente en stabiliseren van de prijzen van het vastgoed. “Er is nog steeds meer vraag dan aanbod en het geeft maar weer eens aan dat de voorstellingen van economen van banken vaak niet uitkomen. De vastgoedmarkt blijft simpelweg moeilijk te voorspellen. Neem nou het reguleren van de middenhuur. Op het eerste oog een logische keuze om de positie van de huurder te versterken. Maar beleggers die dus middenhuur vangen en ook nog eens extra belast worden in box 3 gaan in de wachtkamer zitten en in het slechtste geval verkopen ze het vastgoed. Hierdoor blijven er steeds minder huurpanden over in de vrije sector. Dat lijkt dan weer goed voor de koopmarkt, maar ook huurwoningen in het middensegment zijn broodnodig. De vastgoedmarkt lijkt op een ballon, als je links op de ballon drukt, gaat hij rechts omhoog.”

Integraal strategisch beleid

Of de verkiezingsuitslag hier verandering in gaat brengen, kan de directeur van KPE Vastgoed niet zeggen. “De opstellers van de individuele partijprogramma’s zullen toch water bij de wijn moeten doen, willen ze tot een coalitieakkoord komen. Er is in ieder geval een integraal strategisch beleid nodig met een verre horizon. Kortetermijnpolitiek lijkt wellicht oplossingen te bieden, maar de geschiedenis leert dat dit niet is.”

“Als afsluiter wil ik overigens wel naar de korte termijn kijken”, zegt Jan-Kees Duvekot. "Mede namens alle educatie experts van KPE Vastgoed, wens ik iedereen ontzettend fijne feestdagen en een gezond en leerzaam 2024."

Boom, bos, hout…

Boom, bos, hout…

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
20/11/23

Eerste leergang Houtbouw voor constructeurs halverwege

Dit jaar is voor het eerst de leergang Houtbouw voor constructeurs bij het Hoger Technisch Instituut (HTI) gestart. Inmiddels zijn de 16 deelnemers halverwege deze nieuwe opleiding. Rudi Roijakkers is senior adviseur bij Adviesbureau Lüning en directeur van Quake innovation. Samen met emeritus-hoogleraar Cees Kleinman en ‘houtprofessor’ André Jorissen schreef hij het curriculum voor deze leergang. Roijakkers is tevens een van de docenten, die allemaal specialist zijn op het gebied van houtbouw.

Van boom tot hout

Rudi Roijakkers heeft drie onderdelen van de leergang voor zijn rekening genomen. “Ik ben begonnen met het poëtische ‘boom, bos, hout’, een afgeleide van het alom bekende ‘boom, roos, vis’. Om te kunnen werken met hout, moet je ook weten hoe een boom groeit, hoe hij staat in een bos, welke soorten er zijn en welke eigenschappen de verschillende houtsoorten hebben. Kortom, een reis van boom tot hout. Ik had een tas vol hout meegenomen om het zo aanschouwelijk mogelijk te maken.” Het tweede onderdeel bestond uit welke producten je allemaal met hout kunt maken en het fabricageproces. Het laatste deel stond in het teken van dynamica. Het voorkomen van trillen van houten vloeren is een belangrijk aspect. Hoe hou je hier rekening mee in het ontwerp. “We proberen ook de leergang zo praktisch en aanschouwelijk mogelijk te maken”, legt Roijakkers uit. “Het verschil tussen houtsoorten letterlijk zien en voelen, werkt veel beter dan er alleen maar over te lezen.”

Parallelcursus

Roijakkers bekijkt op dit moment samen met de KPE Groep en het HTI of er in de toekomst ook een verkorte parallelcursus kan worden samengesteld. “Deze leergang Houtbouw voor constructeurs is volledig gericht op de constructeur, maar er komen ook aspecten voorbij die zeer interessant zijn voor architecten, projectontwikkelaars of aannemers. Denk aan trillingen, akoestiek of brandveiligheid. Deze mensen hoeven geen berekeningen of een ontwerp te maken, maar als je iets meer weet over de achtergrond van hout, scheelt dat in het ontwerp of de uitvoering. Hiermee voorkom je dat bijvoorbeeld een architect iets bedenkt en de ontwerper hem of haar terug moet sturen naar de tekentafel omdat dit niet met hout kan.”

In het voorjaar van 2024 start de volgende leergang Houtbouw voor constructeurs. Heeft u interesse om met deze opleiding te starten of wilt u meer informatie hierover? Stuur dan een berichtje naar Paul Simons (p.simons@kpe.nl). Ook als u geïnteresseerd bent in een eventuele parallelcursus voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers, kunt u dit hier kenbaar maken.

HTI: opleiding Bouwkundig Keurder Woningen Sertum geregistreerd

HTI: opleiding Bouwkundig Keurder Woningen Sertum geregistreerd

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
20/11/23

“Dit geeft een kwaliteitskeurmerk aan onze opleiding”

Het Hoger Technisch Instituut (HTI), onderdeel van de KPE Groep, mag sinds kort de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen, Sertum geregistreerd noemen. Sertum is het onafhankelijke register voor erkende onderhoudsdeskundigen in Nederland. “Hier zijn we erg blij mee”, zegt Robbert van Dinther, directeur KPE Bouw & Infra. “Dit geeft een kwaliteitskeurmerk aan onze opleiding.”

Zeer in trek

De opleiding Bouwkundig Keurder Woningen van het HTI is de laatste jaren zeer in trek. Dat is misschien ook niet zo verwonderlijk. De kwalitatieve bepaling van de bouwtechnische staat van een gebouw, met name woningen, wordt steeds belangrijker. Ook hypotheekverstrekkers vragen naar een weergave van de bouwtechnische kwaliteit in de vorm van een gedegen rapportage. Op korte termijn wordt dat zelfs een voorwaarde. Steeds meer mensen die actief zijn in de bouw of bij de overheid zien deze opleiding als een verrijking van hun vak. Maar er zijn ook deelnemers die de opleiding vanuit een ander oogpunt volgen. Roderick Crielaers is zo iemand. Hij is zelfstandig register makelaar en taxateur in Breda.

Verbreding takenpakket

“In ons vak zie je dat door de veranderende woningmarkt er minder onroerendgoedtransacties plaatsvinden”, legt Crielaers uit. “Ook het oversluiten van hypotheken voor een lagere rente is door de huidige gestegen rente met tientallen procenten afgenomen. Daarnaast spelen voor de taxateur nieuwe elementen als de bureauwaardering, de desktoptaxatie en de opkomst van artificial intelligence (AI) een grote rol. Bij deze vorm van taxeren wordt een geautomatiseerde waardebepaling door een register taxateur op afstand goedgekeurd. Voor mij persoonlijk neemt het de charme van het vak weg als je dit vanachter je computer doet. Het speelveld voor de makelaar/taxateur is dus aan het veranderen. Dit betekent ook dat er een grote kans bestaat dat je orderportefeuille veel kleiner wordt. Dan kun je twee dingen doen: thuis zitten kniezen of opzoek gaan naar een verbreding van je takenpakket. Ik heb voor het laatste gekozen.”

Interessant en dynamisch

Crielaers volgde de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. “Met deze opleiding speel ik in op de toekomst. Aan de ene kant is het een toegevoegde waarde voor mijn vak als makelaar en taxateur, maar ik kan er ook een nieuwe dienstverlening binnen mijn bedrijf mee aanbieden. Daarnaast was het ook verschrikkelijk leuk om deze opleiding te volgen. Je zit niet alleen maar in een klaslokaal, maar gaat ook veel de praktijk in. Die combinatie maakt het interessant en dynamisch. Met een goede basiskennis en de nodige ervaring als makelaar en/of taxateur is de opleiding prima te volgen, al zul je er natuurlijk buiten de lesdagen om zelf ook wat tijd in moeten investeren. Wat ook erg fijn was, is het netwerk dat je door deze opleiding opbouwt. Je krijgt contact met medestudenten uit de bouwwereld, gemeenten en andere branches. De kennis en kunde die je met elkaar deelt, zorgen ervoor dat de kwaliteit van je vak alleen maar beter wordt.”

De praktijkgerichte opleiding Bouwkundig Keurder Woningen wordt ondersteund door BIJN.NL. Dit is een onafhankelijk landelijk adviesbureau in de vastgoedmarkt en is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwkundige keuringen.

In het eerste kwartaal van 2024 start de volgende opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. Heeft u interesse om met deze opleiding te starten of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Paul Simons (p.simons@kpe.nl).

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

KPE Lab
Datum bericht
8/11/23

‘We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is’


Koopmans Bouwgroep is op 7 november uitgeroepen tot Veiligste Bouwer van Nederland 2023. Het bedrijf met vestigingen in Enschede, Deventer en Almere nam het in de finale op tegen BAM Wonen in Bunnik en Martens en Van Oord in Oosterhout. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij tophockeyclub HC ’s Hertogenbosch maakte veiligheidspsycholoog en juryvoorzitter Juni Daalmans de winnaar bekend.  

Gouden neus

De award die bij deze prijshoort, is ontworpen door de Maastrichtse beeldend kunstenaar Mike Pepels. “De veiligheidsschoen fungeert als basis van dit kunstwerk”, legt directeur KPE Bouw & Infra, Robbert van Dinther uit. “Mike heeft deze prachtige en unieke veiligheidsschoenen voorzien van een gouden (stalen) neus. Het symboliseert dat de winnaar net een stap vooruitloopt op het gebied van veiligheid.”

Tom Mulder, Veiligheidscoördinator bij Koopmans Bouwgroep, nam de award in ontvangst. “We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is. Dit is een prijs voor iedereen die bij en voor ons bedrijf werkt, want veiligheid is een teamsport. Deze award gaat dan ook een rondgang maken langs al onze locaties waar we actief zijn.”

Gemeenschappelijk belang

Met de verkiezing Veiligste Bouwer van Nederland hoopt de jury de verschillende manieren waarop veiligheid wordt bedreven te belichten. “Hierdoor krijg je meer inzicht in de aanpak van de collega bouw- en infrabedrijven”,zegt juryvoorzitter Juni Daalmans. “Het is niet alleen van belang om te leren van eigen successen en mislukkingen, maar ook om te profiteren van de ervaringen van anderen. Uiteindelijk draait het om persoonlijk welzijn, zelfsom mensenlevens. Dat is een gemeenschappelijk belang dat bedrijven met elkaar verbindt. Samen kunnen we leren en groeien om een veiligere en betere toekomst te creëren.”

De jury koos uiteindelijk voor Koopmans Bouwgroep als winnaar omdat zij het meest de medewerker centraal stellen. “De winnaar toont gevoel voor de essentie van het veiligheidsvak en de richting waarin zich dit beweegt. De medewerker lijkt te weten wat hij moet doen en vooral ook waarom. De dwang van buitenheeft hier plaatsgemaakt voor een interne overtuiging.”

Inspirerend voorbeeld

De Veiligste Bouwer van Nederland is een initiatief van Brain Based Safety in samenwerking met KPE Bouw & Infra. Bij de Veiligste Bouwer van Nederland staat het ‘veiligheidsklimaat’ binnen het bedrijf centraal en niet het aantal incidenten dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De winnaar van de award deelt actief zijn kennis en ervaring in de branche, heeft een duidelijke meerjarige veiligheidsvisie op de toekomst en betrekt alle doelgroepen binnen en buiten de organisatie als het gaat om veiligheid. Deze complete veiligheidsaanpak wordt gedragen én uitgedragen door de top van de organisatie.

Nascholing Assistent- en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur

Nascholing Assistent- en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur

KPE Vastgoed
Datum bericht
8/11/23

KPE Vastgoed ontwikkelt divers studiepakket A-RMT en K-RMT voor 2024

Een Assistent-Register Makelaar Taxateur (A-RMT) en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur (K-RMT) moet aan nascholing doen om te voldoen aan de eisen en verplichtingen die worden gesteld door de toezichthouder VastgoedCert. Vanaf 1 januari is KPE Vastgoed ook een van de gecertificeerde opleiders die deze nascholing mag verzorgen. Volgt u als makelaar of taxateur al een studieprogramma PE-verplichting bij KPE Vastgoed, dan kunnen wij dit voor uw medewerkers die assistent of kandidaat makelaar taxateur zijn, opnemen in het totale educatiepakket. Wel zo gemakkelijk.

Professionaliteit en kwaliteit

Na de cursusdag(en) zijn uw medewerkers weer voor een jaar geregistreerd in het Assistent-register of Kandidaat-register van VastgoedCert. Voor de A-RMT betreft het één dag nascholing en voor de K-RMT twee dagen. De inhoud van de scholingsdag voor de A-RMT en één van de twee dagen voor K-RMT wordt door VastgoedCert vastgesteld. De nieuwe Omgevingswet en het nieuwe huurrecht staan hierbij centraal. Nascholing is belangrijk om de professionaliteit en kwaliteit van het beroep te waarborgenen om bij te blijven met veranderende regelgeving en technieken in de vastgoedsector. Als geaccrediteerde opleider legt KPE Vastgoed bij de nascholing de nadruk op actualisering van kennis en het versterken van vaardigheden.

Divers aanbod

Omdat iedereen voorkeuren heeft als het gaat om leren, ontwikkelt KPE Vastgoed een divers aanbod van studiepakketten om aan verschillende behoeften te voldoen. Online, zullen we praktische en efficiënte cursussen aanbieden die assistenten kandidaat makelaars en taxateurs in staat stellen om in hun eigen tempo teleren en zich voor te bereiden op de veranderingen in de wetgeving. Offline, streven we naar een bijzondere leerervaring en beleving. Dit kan variëren van workshops tot excursies die makelaars en taxateurs in staat stellen om de praktijk te ervaren en hun netwerk uit te breiden.

Wilt u voor uw A-RMT, uw K-RMT medewerkers of voor uzelf een PE-studieadvies voor 2024 ontvangen? Stuur dan een e-mail met daarin de contactgegevens van uw A-RMK, K-RMT of die van uzelf naar studieadvies@kpe.nl.

Dag van het Vastgoed op 30 november in Leusden

Dag van het Vastgoed op 30 november in Leusden

KPE Vastgoed
Datum bericht
8/11/23

KPE Vastgoed presenteert de toekomst van de makelaar en taxateur

Op 30 november organiseert Vastgoedpro in het AFAS Theater Leusden weer het gerenommeerde symposium voor de vastgoedbranche. KPE Vastgoed ondersteunt dit symposium al sinds jaar en dag en is op 30 november ook weer van de partij. Deze keer met een presentatie over de toekomst van de makelaar en taxateur en maken drie gerenommeerde namen hun opwachting als keynote spreker.

Kunstmatige intelligentie

In de ochtend zal Jan-Kees Duvekot, directeur KPE Vastgoed, een inleiding verzorgen over de toekomt van de makelaar en taxateur. “Of we het nu willen of niet, kunstmatige intelligentie gaat de rol van de taxateur veranderen”, zegt Duvekot. “De vraag is hoe gaat kunstmatige intelligentie het vak veranderen en ben je bereid om hierop in te spelen. Als door kunstmatige intelligentie bepaalde taken verdwijnen voor de taxateur is het zaak om je diensten portefeuille te verbreden. Wat zijn de mogelijkheden om bijvoorbeeld bouwkundige inspecties uit te voeren of energielabels af te geven?"

Woningdossier

"Ook de rol van de makelaar kan wel eens behoorlijk veranderen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken denkt erover na om een huis dat in de verkoop gaat op voorhand te laten beschikken over een woningdossier met daarin een taxatierapport, een bouwkundig keuringsrapport en een energielabel. Wat betekenen deze plannen voor de makelaar? Zie je het als een uitkleding van de functie of een kans om het dienstenpakket uit te breiden?”

Presentaties

Na de inleiding van Jan-Kees Duvekot zal Arnold Michiels van BENGopleiding iets vertellen over het opstellen van energielabels en hoe je jezelf hiervoor kan kwalificeren. Raymond Bartholomeus zal als docent van het Hoger Technisch Instituut (HTI) praktijkervaringen delen over de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. Tijdens het middagprogramma zal KPE Vastgoed zich presenteren met een informatiestand. Hier kunt u onder meer in gesprek gaan met de educatie experts van KPE Vastgoed over de toekomst van de makelaar en de taxateur, de nascholing van de Assistent- en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur die per 1 januari zal wijzigen en natuurlijk het complete opleidingsaanbod permanente educatie voor 2024 voor de makelaar en taxateur.

Keynotes

Thema van de Dag van het Vastgoed is dit jaar ‘De wereld van je klant’. Drie gerenommeerde namen zullen hierover hun opwachting maken als keynote spreker. De Belg Steven Van Belleghem is een wereldwijde expert op het gebied van klantbeleving. Hij gaf al meer dan 1.000 presentaties in 40 landen over dit thema. Daarnaast schreef hij er talloze boeken over. De wijze waarop Van Belleghem vertelt, is een lust voor het oor. Hanneke Vogels is een expert op het gebied van klantbeleving in combinatie met technologie. Vogels zal uitleggen hoe bedrijven technologie kunnen benutten om klantgerichtheid te bevorderen en te ondersteunen, en hoe digitale tools kunnen helpen om klantinteracties te personaliseren en te verbeteren. Politiek verslaggever Frits Wester doet uit de doeken waarom de makelaar de klant centraal moet zetten. Hoe doen ze dat in politiek Den Haag? En waarom doen ze dat daar op die manier? Wester vertelt wat de impact is van politieke beslissingen op het werkveld van de vastgoedprofessional en wat voor impact dit heeft op consumenten.

Inschrijven voor de Dag van het Vastgoed en de presentatie ‘De toekomst van je vak’ kan via www.dagvanhetvastgoed.nl

Wie komt er dit jaar als eerste over de finish?

Wie komt er dit jaar als eerste over de finish?

KPE Vastgoed
Datum bericht
8/11/23

Gevecht tussen kerstboom, vuurwerk en PE-punten is weer begonnen

De tuincentra zijn op dit moment al helemaal in kerstsferen gebracht en waarschijnlijk heeft u stiekem ook wel hier en daar het internet afgestruind op zoek naar mooi siervuurwerk. Van alle kanten worden we geattendeerd op het feit dat het jaar 2023 langzaamaan op zijn einde raakt. Dat geldt overigens ook voor de PE-verplichting.

To-do lijstje

Heeft u ook dit jaar weer eerder een kerstboom of siervuurwerk in huis dan de verplichte PE-punten? Als educatie experts hopen we natuurlijk dat u de PE-verplichting al heeft afgevinkt van uw to-do lijstje voor 2023. Mocht dit echter nog niet het geval zijn en begint de tijd uw grootste tegenstander te worden… geen nood! De Peoplebuilders van KPE Vastgoed helpen u graag om deze complexe studiepuzzel op te lossen, zodat u dit jaar nog tijdig aan uw PE-verplichting voldoet.

Zij kennen de spelregels van haver tot gort en kunnen op individueel niveau een studieadvies samenstellen. Door dit advies op te volgen voldoet u op de meest efficiënte wijze aan de studieverplichtingen. Kerstbomen en siervuurwerk verkopen we niet, maar we voorzien u wel graag van een gedegen en efficiënt studieadvies.

Belangrijk om te weten is dat vanaf 1 januari 2024 door de certificerende instanties niet meer gedoogd wordt dat de PE-punten van 2023 in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar worden behaald. Wacht dus niet te lang en meld u gelijk aan.

Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar studieadvies@kpe.nl met uw contactgegevens of bel ons op nummer 085 01 60 478.

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
8/11/23

"We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is"

Koopmans Bouwgroep is op 7 november uitgeroepen tot Veiligste Bouwer van Nederland 2023. Het bedrijf met vestigingen in Enschede, Deventer en Almere nam het in de finale op tegen BAM Wonen in Bunnik en Martens en Van Oord in Oosterhout. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij tophockeyclub HC ’s-Hertogenbosch maakte veiligheidspsycholoog en juryvoorzitter Juni Daalmans de winnaar bekend.  

Gouden neus

De award die bij deze prijshoort, is ontworpen door de Maastrichtse beeldend kunstenaar Mike Pepels. “De veiligheidsschoen fungeert als basis van dit kunstwerk”, legt directeur KPE Bouw & Infra, Robbert van Dinther uit. “Mike heeft deze prachtige en unieke veiligheidsschoenen voorzien van een gouden (stalen) neus. Het symboliseert dat de winnaar net een stap vooruitloopt op het gebied van veiligheid.”

Tom Mulder, veiligheidscoördinator bij Koopmans Bouwgroep, nam de award in ontvangst. “We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is. Dit is een prijs voor iedereen die bij en voor ons bedrijf werkt, want veiligheid is een teamsport. Deze award gaat dan ook een rondgang maken langs al onze locaties waar we actief zijn.”

Gemeenschappelijk belang

Met de verkiezing Veiligste Bouwer van Nederland hoopt de jury de verschillende manieren waarop veiligheid wordt bedreven te belichten. “Hierdoor krijg je meer inzicht in de aanpak van de collega bouw- en infrabedrijven”,zegt juryvoorzitter Juni Daalmans. “Het is niet alleen van belang om te leren van eigen successen en mislukkingen, maar ook om te profiteren van de ervaringen van anderen. Uiteindelijk draait het om persoonlijk welzijn, zelfsom mensenlevens. Dat is een gemeenschappelijk belang dat bedrijven met elkaar verbindt. Samen kunnen we leren en groeien om een veiligere en betere toekomst te creëren.”

De jury koos uiteindelijk voor Koopmans Bouwgroep als winnaar omdat zij het meest de medewerker centraal stellen. “De winnaar toont gevoel voor de essentie van het veiligheidsvak en de richting waarin zich dit beweegt. De medewerker lijkt te weten wat hij moet doen en vooral ook waarom. De dwang van buitenheeft hier plaatsgemaakt voor een interne overtuiging.”

Inspirerend voorbeeld

De Veiligste Bouwer van Nederland is een initiatief van Brain Based Safety in samenwerking met KPE Bouw & Infra. Bij de Veiligste Bouwer van Nederland staat het ‘veiligheidsklimaat’ binnen het bedrijf centraal en niet het aantal incidenten dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De winnaar van de award deelt actief zijn kennis en ervaring in de branche, heeft een duidelijke meerjarige veiligheidsvisie op de toekomst en betrekt alle doelgroepen binnen en buiten de organisatie als het gaat om veiligheid. Deze complete veiligheidsaanpak wordt gedragen én uitgedragen door de top van de organisatie.

Op de foto vl.n.r.: Juni Daalmans (veiligheidspsycholoog en juryvoorzitter) en Tom Mulder (Koopmans Bouwgroep)

search icon
Geen resultaat.

Op basis van uw huidige filterinstelling hebben wij geen overeenkomsten gevonden. Pas uw filter aan.

KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo