Actueel

Wat speelt er in de bouw-, infra en vastgoedwereld? Wat zijn trends? Wat is het laatste nieuws over KPE lab? U leest het allemaal in KPE Nieuws. Wilt u niets missen? Abonneer u dan (gratis) op de nieuwsbrief van KPE Bouw & Infra of KPE Vastgoed via onderstaande knop.

Categorie
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bekijk alles
0 van de 100
KPE Groep zoekt een startende professional met oog voor detail

KPE Groep zoekt een startende professional met oog voor detail

KPE Groep
Datum bericht
4/12/23

Vacature Junior Projectondersteuner Binnendienst

Sta je aan het begin van je loopbaan en wil je een volgende stap in je carrière zetten? Dan is de functie Junior Projectondersteuner Binnendienst bij de KPE Groep wellicht iets voor jou. Junior betekent overigens niet dat we je ‘aan het handje nemen’. Je krijgt alle ruimte om zelfstandig te werken, verantwoordelijkheden te nemen en je verder te ontwikkelen in je vak.

Een ding is zeker, als je bij ons komt werken, krijg je een werkplek met misschien wel het mooiste uitzicht van Maastricht. Namelijk op het water van de 19de-eeuwse binnenhaven het Bassin. Het is zomaar een extraatje als je onze nieuwe Junior Projectondersteuner Binnendienst wordt.

Geen dag hetzelfde

Als Junior Projectondersteuner ben je verantwoordelijk voor het regelen, coördineren en administratief verwerken van de projecten die door ons worden georganiseerd. Als je gevoel hebt voor ‘organisatie’ en oog voor detail, zal deze functie je voldoende uitdagingen geven. Naast de administratieve taken ben je ook het eerste aanspreekpunt aan de telefoon, wellicht heb jij ervaring opgedaan bij een callcenter? Verder heb je veelvuldig contact met onze trainingslocaties, onze docenten, geef je support aan onze manager evenementen, regel je soms een hotelovernachting en ondersteun je onze financiële administratie. Geen dag is hetzelfde bij KPE. Samen met je collega’s die ook projectondersteuner zijn, vorm je ons ‘Kernteam’.

Minimaal 32 uur

We hebben trouwens voor deze functie geen waslijst met eisen, competenties of ervaringen. Belangrijk is dat jij enthousiast wordt van de functie zoals wij hem hebben beschreven. Het moet je prikkelen, uitdagen en een goed gevoel geven. En natuurlijk is het fijn wanneer je klantgericht, accuraat, betrokken en communicatief bent. Want dan pas je perfect in het team van KPE. De werkuren zijn flexibel in te vullen. Enige voorwaarde die we hebben, is dat je minimaal 32 uur per week bij ons wilt komen werken. Zoek je een baan met meer uren?

Geen probleem. We kunnen de uren uitbreiden tot een maximumvan 40 per week.

Wie zijn wij?

KPE Groep bestaat uit meerdere labels: KPE Bouw & Infra, KPE Vastgoed, KPE Lab en het Hoger Technisch Instituut (HTI). We beschikken over de unieke combinatie van vakinhoudelijke kennis, onderwijskundige kennis, inzicht in de wensen en behoeften van de doelgroep en een uitstekende verbintenis met de bouw- en vastgoedsector. Door dit alles onder één dak te hebben, zijn we in staat om op een flexibele en praktijkgerichte wijze interventies zoals opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen/evenementen opmaat te ontwikkelen voor organisaties en individuele professionals binnen de bouw-, infra- en vastgoedsector. Iedereen binnen het team van KPE is een peoplebuilder.

Peoplebuilders hebben een gezamenlijk doel en dat is investeren in organisatie én mens voor een beter rendement. Dit gebeurt altijd in lijn met de (strategische) doelstellingen van het individu en de organisatie. Onze peoplebuilders realiseren dit aan de hand van vijf belangrijke waarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar

Reageren

Ben je nog steeds aan het lezen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jij onze nieuwe peoplebuilder wordt. Misschien heb je nog wel een aantal vragen? Bel dan even met Mischa Zenden (085 01 60 478). Heb je geen vragen meer en wil je direct solliciteren, stuur dan een korte motivatie en je cv naar m.zenden@kpe.nl. Oh ja, als je affiniteit met de bouw/infra- en vastgoedbranche hebt, is dat heel waardevol.

Ook in 2024 weer bijzondere studiereizen naar binnen- en buitenland

Ook in 2024 weer bijzondere studiereizen naar binnen- en buitenland

KPE Vastgoed
Datum bericht
7/12/23

Lissabon, Madrid, Maastricht, Denemarken en Schotland

Na de succesvolle studiereizen dit jaar naar Winterberg, Gent, Arnhem en Valencia staan er ook voor 2024 weer een aantal zeer interessante studiereizen op het programma. Zo is er voor de makelaars en taxateurs Wonen een studiereis naar Maastricht of Lissabon. Makelaars en taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed kunnen naar Madrid. Voor taxateurs WOZ staat Maastricht op de kalender en vastgoedprofessionals Landelijk en Agrarisch Vastgoed kunnen naar Denemarken of Schotland.

De buitenlandse studiereizen duren vier dagen, de studiereizen naar Maastricht drie dagen. Bij iedere studiereis vergaart u kennis, doet u praktijkervaring op en heeft u veelvuldig sociaal contact met uw collega’s. U verblijft in een totaal andere omgeving dan de standaard leslocaties en verdient in één keer de 20 verplichte PE-punten. Tijdens het gehele programma staat beleving centraal. Details en prijzen van deze studiereizen worden begin volgend jaar bekendgemaakt.

Maastricht (Kamer Wonen en WOZ-taxateurs)

14 t/m 16 mei 2024 (WOZ-taxateurs)

5 t/m 7 juni 2024 (Kamer Wonen)

Een studiereis naar Maastricht biedt de deelnemers van zowel de Kamer Wonen als de WOZ-taxateurs inzicht in de unieke vastgoeddynamiek van de provinciehoofdstad van Limburg. Door te verkennen hoe oude en nieuwe architectuur samenkomen, krijg je inzicht in de waarde van erfgoedbehoud en moderne ontwikkelingen. De diversiteit van buurten, zoals het Jekerkwartier en Wyck, biedt waardevolle lessen over lokale markttrends en klantvoorkeuren.

 

Denemarken (Kamer Landelijk en Agrarisch Vastgoed, makelaars en taxateurs)

28 t/m 31 mei 2024

Denemarken staat bekend om efficiënte landbouwpraktijken, duurzame landbouwtechnologieën en geavanceerde landbeheersystemen. Een studiereis naar Denemarken biedt inzicht in moderne landbouwbedrijfsmodellen, duurzame energiebronnen op het platteland en de integratie van technologie in de agrarische sector. Daarnaast kunnen makelaars en taxateurs leren over de regelgeving met betrekking tot landelijk vastgoed en de specifieke uitdagingen en kansen die zich voordoen op het Deense platteland.


Schotland (Kamer Landelijk en Agrarisch Vastgoed, rentmeesters)

11 t/m 14 juni 2024

Schotland is boeiend voor rentmeesters omdat het land uitgestrekte landgoederen, historische kastelen en landbouwgronden herbergt. De Schotse wet- en regelgeving met betrekking tot onroerend goed en landbouw bieden een unieke leerervaring. Maar ook het duurzaam landgebruik, natuurbeschermingen het evenwicht tussen landbouw en behoud van natuurlijke hulpbronnen.

 

Madrid (Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed)

25 t/m 28 juni 2024

Een studiereis naar Madrid biedt bedrijfsmakelaars en-taxateurs inzichten in een diverse vastgoedmarkt, variërend van historische wijken zoals La Latina tot moderne ontwikkelingen in Chamartín. Malasaña is een trendy en artistieke buurt, aantrekkelijk voor jonge professionals en creatieve industrieën, terwijl Chamberí een historische wijk is met charme. Populair om te wonen en te investeren.


Lissabon (Kamer Wonen)

17 t/m 20 september 2024

24 t/m 27 september 2024

8 t/m 11 oktober 2024

Lissabon biedt een unieke combinatie van historische architectuur, levendige vastgoedmarkt en culturele diversiteit. De Portugese hoofdstad is een mix van traditie en vooruitgang. Verken wijken zoals Alfama, het oudste district met charmante smalle straatjes en gerenoveerde panden of Chiado, een cultureel en artistiek centrum met luxe vastgoed en winkels. Maar ook Baixa, het commerciële hart met historische architectuur en zakelijke mogelijkheden of Belém, de historische wijk met toeristische attracties en mogelijkheden voor investeringen zijn meer dan de moeite waard.

 

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van de studiereizen naar Lissabon, Madrid, Maastricht, Denemarken of Schotland? Stuur dan een berichtje naar studieadvies@kpe.nl.

 

Reserveer nu uw vroegboekkorting PE-studiepakket 2024

Reserveer nu uw vroegboekkorting PE-studiepakket 2024

KPE Vastgoed
Datum bericht
7/12/23

Naast maatwerkprogramma’s ook weer studiereizen naar binnen- en buitenland

Ook voor 2024 stellen de educatie experts van KPE Vastgoed weer een persoonlijk studieadvies voor u samen. Hiermee voldoet u niet alleen op een efficiënte manier aan de PE-verplichting, maar bespaart u ook op de kosten. Als extra voordeel ontvangt u een vroegboekkorting van 75 euro als u zich vóór 21 december 2023 inschrijft en uiterlijk op 1 juni 2024 start met de studie.

Advies op maat

Nadat NRVT en VastgoedCert de verplichte onderwerpen voor het komende jaar hebben vastgesteld, ontvangt u van KPE Vastgoed een persoonlijk studieadvies. Indien gewenst kunnen we rekening houden met uw eventuele persoonlijke verplichtingen vanuit VastgoedCert, zoals de Niveaumeting of een Bindend Studie Advies. De keuze is aan u.

Studiepakket of losse cursussen

Hoewel een persoonlijk studieadvies maatwerk is, kunnen vrijwel alle geregistreerden bij NRVT en VastgoedCert bij KPE Vastgoed een studiepakket boeken. Dit is voordeliger en efficiënter dan het boeken van losse cursussen. Hiermee voldoet u volledig aan uw studieverplichtingen en bespaart u bovendien tijd en geld. Wilt u toch een of meerdere losse cursussen boeken? Dan kan dat natuurlijk ook.

Afwisselend lesprogramma

De educatie experts van KPE Vastgoed zijn alweer een tijdje bezig met de plannen voor het nieuwe jaar. Zo zal er in 2024 ook weer een studiepakket op maat beschikbaar zijn. Het uitzoeken van de PE-verplichting kan soms een complexe puzzel zijn. KPE Vastgoed zoekt dit allemaal voor u uit zodat u zo efficiënt mogelijk aan de verplichting kunt voldoen.

Verder blijven beleving en praktijkgericht speerpunten in alle studiepakketten, zowel offline als online. Ook wordt er net zoals afgelopen jaar, daar waar dat kan, gekozen voor locaties die passen bij het onderwerp. Momenteel wordt ook onderzocht of lesdagen in een congresstijl kunnen worden getransformeerd, met aansprekende keynotes, subsessies en een netwerkmoment om kennis en ervaring te delen. Hierdoor ontstaat een boeiend, praktijkgericht en afwisselend lesprogramma waarbij collegiale en sociale interactie centraal staat.

Studiereizen

Na de succesvolle studiereizen dit jaar naar Winterberg, Gent, Arnhem en Valencia staan er ook volgend jaar weer een aantal zeer interessante studiereizen op het programma. Zo is er voor de makelaars en taxateurs Wonen een studiereis naar Maastricht of Lissabon. Makelaars en taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed kunnen naar Madrid. Voor taxateurs WOZ staat Maastricht op de kalender en vastgoedprofession als Landelijk en Agrarisch Vastgoed kunnen naar Denemarken of Schotland. Deze studiereizen worden georganiseerd voor individuele deelnemers, maar ook voor afdelingen of groepen.

Reserveer nu

Wees er dus op tijd bij en claim nu alvast uw vroegboekkorting van 75 euro. Dit gaat heel simpel via onderstaande button. U mag ook een e-mail sturen naar vroegboekkorting@kpe.nl met daarin uw contactgegevens.

Let op! Kleine lettertjes: deze vroegboekkorting is niet te combineren met andere kortingen van KPE Vastgoed en niet van toepassing op de studiereizen.

Vroegboekkorting PE-studiepakket 2024
‘Vastgoedmarkt blijft moeilijk te voorspellen’

‘Vastgoedmarkt blijft moeilijk te voorspellen’

KPE Vastgoed
Datum bericht
7/12/23

Directeur KPE Vastgoed blikt terug op 2023

Terugblikkend op het jaar 2023 ziet directeur KPE Vastgoed, Jan-Kees Duvekot, dat er qua deelnemers aan opleidingen van KPE Vastgoed twee groepen zijn ontstaan. “Aan de ene kant heb je een groep die beleving en interactie zoekt en inhoud wil geven aan de educatieve verplichting door middel van fysieke lessen en aan de andere kant is er een groep die de opleidingen het liefst online volgt. Overigens kiezen ook de nodige deelnemers uit de eerste groep voor online les. Eerlijk gezegd, had ik na corona niet verwacht dat deze groep zo groot zou blijven.”

Enthousiasme

“Online opleidingen zullen dus ook blijven”, legt Jan-Kees Duvekot uit. “Het geeft ook aan dat we onze online leeromgeving moeten blijven door ontwikkelen, want er is vraag naar. De PE-verplichting moet geen noodzakelijk kwaad zijn, maar een intrinsieke motivatie om je blijvend te ontwikkelen in je vak. Hier ligt een taak voor ons om ook in de online opleidingen enthousiasme en interactie te bewerkstelligen. Het is een bewezen feit dat gedegen kennis van je vak ook zijn weerslag heeft op de omzet van je bedrijf. Bij de fysieke opleidingen merkten we hoe praktischer, tastbaarder en interactiever, hoe hoger de waardering van de deelnemers. Beleving is vandaag de dag een heel belangrijk aspect in educatie.”

Ballon

Wat de vastgoedmarkt betreft is de druk op de markt gebleven het afgelopen jaar, ondanks de verhoging van de hypotheekrente en stabiliseren van de prijzen van het vastgoed. “Er is nog steeds meer vraag dan aanbod en het geeft maar weer eens aan dat de voorstellingen van economen van banken vaak niet uitkomen. De vastgoedmarkt blijft simpelweg moeilijk te voorspellen. Neem nou het reguleren van de middenhuur. Op het eerste oog een logische keuze om de positie van de huurder te versterken. Maar beleggers die dus middenhuur vangen en ook nog eens extra belast worden in box 3 gaan in de wachtkamer zitten en in het slechtste geval verkopen ze het vastgoed. Hierdoor blijven er steeds minder huurpanden over in de vrije sector. Dat lijkt dan weer goed voor de koopmarkt, maar ook huurwoningen in het middensegment zijn broodnodig. De vastgoedmarkt lijkt op een ballon, als je links op de ballon drukt, gaat hij rechts omhoog.”

Integraal strategisch beleid

Of de verkiezingsuitslag hier verandering in gaat brengen, kan de directeur van KPE Vastgoed niet zeggen. “De opstellers van de individuele partijprogramma’s zullen toch water bij de wijn moeten doen, willen ze tot een coalitieakkoord komen. Er is in ieder geval een integraal strategisch beleid nodig met een verre horizon. Kortetermijnpolitiek lijkt wellicht oplossingen te bieden, maar de geschiedenis leert dat dit niet is.”

“Als afsluiter wil ik overigens wel naar de korte termijn kijken”, zegt Jan-Kees Duvekot. "Mede namens alle educatie experts van KPE Vastgoed, wens ik iedereen ontzettend fijne feestdagen en een gezond en leerzaam 2024."

Boom, bos, hout…

Boom, bos, hout…

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
20/11/23

Eerste leergang Houtbouw voor constructeurs halverwege

Dit jaar is voor het eerst de leergang Houtbouw voor constructeurs bij het Hoger Technisch Instituut (HTI) gestart. Inmiddels zijn de 16 deelnemers halverwege deze nieuwe opleiding. Rudi Roijakkers is senior adviseur bij Adviesbureau Lüning en directeur van Quake innovation. Samen met emeritus-hoogleraar Cees Kleinman en ‘houtprofessor’ André Jorissen schreef hij het curriculum voor deze leergang. Roijakkers is tevens een van de docenten, die allemaal specialist zijn op het gebied van houtbouw.

Van boom tot hout

Rudi Roijakkers heeft drie onderdelen van de leergang voor zijn rekening genomen. “Ik ben begonnen met het poëtische ‘boom, bos, hout’, een afgeleide van het alom bekende ‘boom, roos, vis’. Om te kunnen werken met hout, moet je ook weten hoe een boom groeit, hoe hij staat in een bos, welke soorten er zijn en welke eigenschappen de verschillende houtsoorten hebben. Kortom, een reis van boom tot hout. Ik had een tas vol hout meegenomen om het zo aanschouwelijk mogelijk te maken.” Het tweede onderdeel bestond uit welke producten je allemaal met hout kunt maken en het fabricageproces. Het laatste deel stond in het teken van dynamica. Het voorkomen van trillen van houten vloeren is een belangrijk aspect. Hoe hou je hier rekening mee in het ontwerp. “We proberen ook de leergang zo praktisch en aanschouwelijk mogelijk te maken”, legt Roijakkers uit. “Het verschil tussen houtsoorten letterlijk zien en voelen, werkt veel beter dan er alleen maar over te lezen.”

Parallelcursus

Roijakkers bekijkt op dit moment samen met de KPE Groep en het HTI of er in de toekomst ook een verkorte parallelcursus kan worden samengesteld. “Deze leergang Houtbouw voor constructeurs is volledig gericht op de constructeur, maar er komen ook aspecten voorbij die zeer interessant zijn voor architecten, projectontwikkelaars of aannemers. Denk aan trillingen, akoestiek of brandveiligheid. Deze mensen hoeven geen berekeningen of een ontwerp te maken, maar als je iets meer weet over de achtergrond van hout, scheelt dat in het ontwerp of de uitvoering. Hiermee voorkom je dat bijvoorbeeld een architect iets bedenkt en de ontwerper hem of haar terug moet sturen naar de tekentafel omdat dit niet met hout kan.”

In het voorjaar van 2024 start de volgende leergang Houtbouw voor constructeurs. Heeft u interesse om met deze opleiding te starten of wilt u meer informatie hierover? Stuur dan een berichtje naar Paul Simons (p.simons@kpe.nl). Ook als u geïnteresseerd bent in een eventuele parallelcursus voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers, kunt u dit hier kenbaar maken.

HTI: opleiding Bouwkundig Keurder Woningen Sertum geregistreerd

HTI: opleiding Bouwkundig Keurder Woningen Sertum geregistreerd

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
20/11/23

“Dit geeft een kwaliteitskeurmerk aan onze opleiding”

Het Hoger Technisch Instituut (HTI), onderdeel van de KPE Groep, mag sinds kort de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen, Sertum geregistreerd noemen. Sertum is het onafhankelijke register voor erkende onderhoudsdeskundigen in Nederland. “Hier zijn we erg blij mee”, zegt Robbert van Dinther, directeur KPE Bouw & Infra. “Dit geeft een kwaliteitskeurmerk aan onze opleiding.”

Zeer in trek

De opleiding Bouwkundig Keurder Woningen van het HTI is de laatste jaren zeer in trek. Dat is misschien ook niet zo verwonderlijk. De kwalitatieve bepaling van de bouwtechnische staat van een gebouw, met name woningen, wordt steeds belangrijker. Ook hypotheekverstrekkers vragen naar een weergave van de bouwtechnische kwaliteit in de vorm van een gedegen rapportage. Op korte termijn wordt dat zelfs een voorwaarde. Steeds meer mensen die actief zijn in de bouw of bij de overheid zien deze opleiding als een verrijking van hun vak. Maar er zijn ook deelnemers die de opleiding vanuit een ander oogpunt volgen. Roderick Crielaers is zo iemand. Hij is zelfstandig register makelaar en taxateur in Breda.

Verbreding takenpakket

“In ons vak zie je dat door de veranderende woningmarkt er minder onroerendgoedtransacties plaatsvinden”, legt Crielaers uit. “Ook het oversluiten van hypotheken voor een lagere rente is door de huidige gestegen rente met tientallen procenten afgenomen. Daarnaast spelen voor de taxateur nieuwe elementen als de bureauwaardering, de desktoptaxatie en de opkomst van artificial intelligence (AI) een grote rol. Bij deze vorm van taxeren wordt een geautomatiseerde waardebepaling door een register taxateur op afstand goedgekeurd. Voor mij persoonlijk neemt het de charme van het vak weg als je dit vanachter je computer doet. Het speelveld voor de makelaar/taxateur is dus aan het veranderen. Dit betekent ook dat er een grote kans bestaat dat je orderportefeuille veel kleiner wordt. Dan kun je twee dingen doen: thuis zitten kniezen of opzoek gaan naar een verbreding van je takenpakket. Ik heb voor het laatste gekozen.”

Interessant en dynamisch

Crielaers volgde de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. “Met deze opleiding speel ik in op de toekomst. Aan de ene kant is het een toegevoegde waarde voor mijn vak als makelaar en taxateur, maar ik kan er ook een nieuwe dienstverlening binnen mijn bedrijf mee aanbieden. Daarnaast was het ook verschrikkelijk leuk om deze opleiding te volgen. Je zit niet alleen maar in een klaslokaal, maar gaat ook veel de praktijk in. Die combinatie maakt het interessant en dynamisch. Met een goede basiskennis en de nodige ervaring als makelaar en/of taxateur is de opleiding prima te volgen, al zul je er natuurlijk buiten de lesdagen om zelf ook wat tijd in moeten investeren. Wat ook erg fijn was, is het netwerk dat je door deze opleiding opbouwt. Je krijgt contact met medestudenten uit de bouwwereld, gemeenten en andere branches. De kennis en kunde die je met elkaar deelt, zorgen ervoor dat de kwaliteit van je vak alleen maar beter wordt.”

De praktijkgerichte opleiding Bouwkundig Keurder Woningen wordt ondersteund door BIJN.NL. Dit is een onafhankelijk landelijk adviesbureau in de vastgoedmarkt en is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwkundige keuringen.

In het eerste kwartaal van 2024 start de volgende opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. Heeft u interesse om met deze opleiding te starten of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Paul Simons (p.simons@kpe.nl).

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

KPE Lab
Datum bericht
8/11/23

‘We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is’


Koopmans Bouwgroep is op 7 november uitgeroepen tot Veiligste Bouwer van Nederland 2023. Het bedrijf met vestigingen in Enschede, Deventer en Almere nam het in de finale op tegen BAM Wonen in Bunnik en Martens en Van Oord in Oosterhout. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij tophockeyclub HC ’s Hertogenbosch maakte veiligheidspsycholoog en juryvoorzitter Juni Daalmans de winnaar bekend.  

Gouden neus

De award die bij deze prijshoort, is ontworpen door de Maastrichtse beeldend kunstenaar Mike Pepels. “De veiligheidsschoen fungeert als basis van dit kunstwerk”, legt directeur KPE Bouw & Infra, Robbert van Dinther uit. “Mike heeft deze prachtige en unieke veiligheidsschoenen voorzien van een gouden (stalen) neus. Het symboliseert dat de winnaar net een stap vooruitloopt op het gebied van veiligheid.”

Tom Mulder, Veiligheidscoördinator bij Koopmans Bouwgroep, nam de award in ontvangst. “We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is. Dit is een prijs voor iedereen die bij en voor ons bedrijf werkt, want veiligheid is een teamsport. Deze award gaat dan ook een rondgang maken langs al onze locaties waar we actief zijn.”

Gemeenschappelijk belang

Met de verkiezing Veiligste Bouwer van Nederland hoopt de jury de verschillende manieren waarop veiligheid wordt bedreven te belichten. “Hierdoor krijg je meer inzicht in de aanpak van de collega bouw- en infrabedrijven”,zegt juryvoorzitter Juni Daalmans. “Het is niet alleen van belang om te leren van eigen successen en mislukkingen, maar ook om te profiteren van de ervaringen van anderen. Uiteindelijk draait het om persoonlijk welzijn, zelfsom mensenlevens. Dat is een gemeenschappelijk belang dat bedrijven met elkaar verbindt. Samen kunnen we leren en groeien om een veiligere en betere toekomst te creëren.”

De jury koos uiteindelijk voor Koopmans Bouwgroep als winnaar omdat zij het meest de medewerker centraal stellen. “De winnaar toont gevoel voor de essentie van het veiligheidsvak en de richting waarin zich dit beweegt. De medewerker lijkt te weten wat hij moet doen en vooral ook waarom. De dwang van buitenheeft hier plaatsgemaakt voor een interne overtuiging.”

Inspirerend voorbeeld

De Veiligste Bouwer van Nederland is een initiatief van Brain Based Safety in samenwerking met KPE Bouw & Infra. Bij de Veiligste Bouwer van Nederland staat het ‘veiligheidsklimaat’ binnen het bedrijf centraal en niet het aantal incidenten dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De winnaar van de award deelt actief zijn kennis en ervaring in de branche, heeft een duidelijke meerjarige veiligheidsvisie op de toekomst en betrekt alle doelgroepen binnen en buiten de organisatie als het gaat om veiligheid. Deze complete veiligheidsaanpak wordt gedragen én uitgedragen door de top van de organisatie.

Nascholing Assistent- en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur

Nascholing Assistent- en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur

KPE Vastgoed
Datum bericht
8/11/23

KPE Vastgoed ontwikkelt divers studiepakket A-RMT en K-RMT voor 2024

Een Assistent-Register Makelaar Taxateur (A-RMT) en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur (K-RMT) moet aan nascholing doen om te voldoen aan de eisen en verplichtingen die worden gesteld door de toezichthouder VastgoedCert. Vanaf 1 januari is KPE Vastgoed ook een van de gecertificeerde opleiders die deze nascholing mag verzorgen. Volgt u als makelaar of taxateur al een studieprogramma PE-verplichting bij KPE Vastgoed, dan kunnen wij dit voor uw medewerkers die assistent of kandidaat makelaar taxateur zijn, opnemen in het totale educatiepakket. Wel zo gemakkelijk.

Professionaliteit en kwaliteit

Na de cursusdag(en) zijn uw medewerkers weer voor een jaar geregistreerd in het Assistent-register of Kandidaat-register van VastgoedCert. Voor de A-RMT betreft het één dag nascholing en voor de K-RMT twee dagen. De inhoud van de scholingsdag voor de A-RMT en één van de twee dagen voor K-RMT wordt door VastgoedCert vastgesteld. De nieuwe Omgevingswet en het nieuwe huurrecht staan hierbij centraal. Nascholing is belangrijk om de professionaliteit en kwaliteit van het beroep te waarborgenen om bij te blijven met veranderende regelgeving en technieken in de vastgoedsector. Als geaccrediteerde opleider legt KPE Vastgoed bij de nascholing de nadruk op actualisering van kennis en het versterken van vaardigheden.

Divers aanbod

Omdat iedereen voorkeuren heeft als het gaat om leren, ontwikkelt KPE Vastgoed een divers aanbod van studiepakketten om aan verschillende behoeften te voldoen. Online, zullen we praktische en efficiënte cursussen aanbieden die assistenten kandidaat makelaars en taxateurs in staat stellen om in hun eigen tempo teleren en zich voor te bereiden op de veranderingen in de wetgeving. Offline, streven we naar een bijzondere leerervaring en beleving. Dit kan variëren van workshops tot excursies die makelaars en taxateurs in staat stellen om de praktijk te ervaren en hun netwerk uit te breiden.

Wilt u voor uw A-RMT, uw K-RMT medewerkers of voor uzelf een PE-studieadvies voor 2024 ontvangen? Stuur dan een e-mail met daarin de contactgegevens van uw A-RMK, K-RMT of die van uzelf naar studieadvies@kpe.nl.

Dag van het Vastgoed op 30 november in Leusden

Dag van het Vastgoed op 30 november in Leusden

KPE Vastgoed
Datum bericht
8/11/23

KPE Vastgoed presenteert de toekomst van de makelaar en taxateur

Op 30 november organiseert Vastgoedpro in het AFAS Theater Leusden weer het gerenommeerde symposium voor de vastgoedbranche. KPE Vastgoed ondersteunt dit symposium al sinds jaar en dag en is op 30 november ook weer van de partij. Deze keer met een presentatie over de toekomst van de makelaar en taxateur en maken drie gerenommeerde namen hun opwachting als keynote spreker.

Kunstmatige intelligentie

In de ochtend zal Jan-Kees Duvekot, directeur KPE Vastgoed, een inleiding verzorgen over de toekomt van de makelaar en taxateur. “Of we het nu willen of niet, kunstmatige intelligentie gaat de rol van de taxateur veranderen”, zegt Duvekot. “De vraag is hoe gaat kunstmatige intelligentie het vak veranderen en ben je bereid om hierop in te spelen. Als door kunstmatige intelligentie bepaalde taken verdwijnen voor de taxateur is het zaak om je diensten portefeuille te verbreden. Wat zijn de mogelijkheden om bijvoorbeeld bouwkundige inspecties uit te voeren of energielabels af te geven?"

Woningdossier

"Ook de rol van de makelaar kan wel eens behoorlijk veranderen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken denkt erover na om een huis dat in de verkoop gaat op voorhand te laten beschikken over een woningdossier met daarin een taxatierapport, een bouwkundig keuringsrapport en een energielabel. Wat betekenen deze plannen voor de makelaar? Zie je het als een uitkleding van de functie of een kans om het dienstenpakket uit te breiden?”

Presentaties

Na de inleiding van Jan-Kees Duvekot zal Arnold Michiels van BENGopleiding iets vertellen over het opstellen van energielabels en hoe je jezelf hiervoor kan kwalificeren. Raymond Bartholomeus zal als docent van het Hoger Technisch Instituut (HTI) praktijkervaringen delen over de opleiding Bouwkundig Keurder Woningen. Tijdens het middagprogramma zal KPE Vastgoed zich presenteren met een informatiestand. Hier kunt u onder meer in gesprek gaan met de educatie experts van KPE Vastgoed over de toekomst van de makelaar en de taxateur, de nascholing van de Assistent- en Kandidaat-Register Makelaar Taxateur die per 1 januari zal wijzigen en natuurlijk het complete opleidingsaanbod permanente educatie voor 2024 voor de makelaar en taxateur.

Keynotes

Thema van de Dag van het Vastgoed is dit jaar ‘De wereld van je klant’. Drie gerenommeerde namen zullen hierover hun opwachting maken als keynote spreker. De Belg Steven Van Belleghem is een wereldwijde expert op het gebied van klantbeleving. Hij gaf al meer dan 1.000 presentaties in 40 landen over dit thema. Daarnaast schreef hij er talloze boeken over. De wijze waarop Van Belleghem vertelt, is een lust voor het oor. Hanneke Vogels is een expert op het gebied van klantbeleving in combinatie met technologie. Vogels zal uitleggen hoe bedrijven technologie kunnen benutten om klantgerichtheid te bevorderen en te ondersteunen, en hoe digitale tools kunnen helpen om klantinteracties te personaliseren en te verbeteren. Politiek verslaggever Frits Wester doet uit de doeken waarom de makelaar de klant centraal moet zetten. Hoe doen ze dat in politiek Den Haag? En waarom doen ze dat daar op die manier? Wester vertelt wat de impact is van politieke beslissingen op het werkveld van de vastgoedprofessional en wat voor impact dit heeft op consumenten.

Inschrijven voor de Dag van het Vastgoed en de presentatie ‘De toekomst van je vak’ kan via www.dagvanhetvastgoed.nl

Wie komt er dit jaar als eerste over de finish?

Wie komt er dit jaar als eerste over de finish?

KPE Vastgoed
Datum bericht
8/11/23

Gevecht tussen kerstboom, vuurwerk en PE-punten is weer begonnen

De tuincentra zijn op dit moment al helemaal in kerstsferen gebracht en waarschijnlijk heeft u stiekem ook wel hier en daar het internet afgestruind op zoek naar mooi siervuurwerk. Van alle kanten worden we geattendeerd op het feit dat het jaar 2023 langzaamaan op zijn einde raakt. Dat geldt overigens ook voor de PE-verplichting.

To-do lijstje

Heeft u ook dit jaar weer eerder een kerstboom of siervuurwerk in huis dan de verplichte PE-punten? Als educatie experts hopen we natuurlijk dat u de PE-verplichting al heeft afgevinkt van uw to-do lijstje voor 2023. Mocht dit echter nog niet het geval zijn en begint de tijd uw grootste tegenstander te worden… geen nood! De Peoplebuilders van KPE Vastgoed helpen u graag om deze complexe studiepuzzel op te lossen, zodat u dit jaar nog tijdig aan uw PE-verplichting voldoet.

Zij kennen de spelregels van haver tot gort en kunnen op individueel niveau een studieadvies samenstellen. Door dit advies op te volgen voldoet u op de meest efficiënte wijze aan de studieverplichtingen. Kerstbomen en siervuurwerk verkopen we niet, maar we voorzien u wel graag van een gedegen en efficiënt studieadvies.

Belangrijk om te weten is dat vanaf 1 januari 2024 door de certificerende instanties niet meer gedoogd wordt dat de PE-punten van 2023 in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar worden behaald. Wacht dus niet te lang en meld u gelijk aan.

Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar studieadvies@kpe.nl met uw contactgegevens of bel ons op nummer 085 01 60 478.

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

Koopmans Bouwgroep Veiligste Bouwer van Nederland 2023

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
8/11/23

"We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is"

Koopmans Bouwgroep is op 7 november uitgeroepen tot Veiligste Bouwer van Nederland 2023. Het bedrijf met vestigingen in Enschede, Deventer en Almere nam het in de finale op tegen BAM Wonen in Bunnik en Martens en Van Oord in Oosterhout. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij tophockeyclub HC ’s-Hertogenbosch maakte veiligheidspsycholoog en juryvoorzitter Juni Daalmans de winnaar bekend.  

Gouden neus

De award die bij deze prijshoort, is ontworpen door de Maastrichtse beeldend kunstenaar Mike Pepels. “De veiligheidsschoen fungeert als basis van dit kunstwerk”, legt directeur KPE Bouw & Infra, Robbert van Dinther uit. “Mike heeft deze prachtige en unieke veiligheidsschoenen voorzien van een gouden (stalen) neus. Het symboliseert dat de winnaar net een stap vooruitloopt op het gebied van veiligheid.”

Tom Mulder, veiligheidscoördinator bij Koopmans Bouwgroep, nam de award in ontvangst. “We zijn ontzettend trots op deze prijs, ondanks dat veiligheid geen wedstrijd is. Dit is een prijs voor iedereen die bij en voor ons bedrijf werkt, want veiligheid is een teamsport. Deze award gaat dan ook een rondgang maken langs al onze locaties waar we actief zijn.”

Gemeenschappelijk belang

Met de verkiezing Veiligste Bouwer van Nederland hoopt de jury de verschillende manieren waarop veiligheid wordt bedreven te belichten. “Hierdoor krijg je meer inzicht in de aanpak van de collega bouw- en infrabedrijven”,zegt juryvoorzitter Juni Daalmans. “Het is niet alleen van belang om te leren van eigen successen en mislukkingen, maar ook om te profiteren van de ervaringen van anderen. Uiteindelijk draait het om persoonlijk welzijn, zelfsom mensenlevens. Dat is een gemeenschappelijk belang dat bedrijven met elkaar verbindt. Samen kunnen we leren en groeien om een veiligere en betere toekomst te creëren.”

De jury koos uiteindelijk voor Koopmans Bouwgroep als winnaar omdat zij het meest de medewerker centraal stellen. “De winnaar toont gevoel voor de essentie van het veiligheidsvak en de richting waarin zich dit beweegt. De medewerker lijkt te weten wat hij moet doen en vooral ook waarom. De dwang van buitenheeft hier plaatsgemaakt voor een interne overtuiging.”

Inspirerend voorbeeld

De Veiligste Bouwer van Nederland is een initiatief van Brain Based Safety in samenwerking met KPE Bouw & Infra. Bij de Veiligste Bouwer van Nederland staat het ‘veiligheidsklimaat’ binnen het bedrijf centraal en niet het aantal incidenten dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De winnaar van de award deelt actief zijn kennis en ervaring in de branche, heeft een duidelijke meerjarige veiligheidsvisie op de toekomst en betrekt alle doelgroepen binnen en buiten de organisatie als het gaat om veiligheid. Deze complete veiligheidsaanpak wordt gedragen én uitgedragen door de top van de organisatie.

Op de foto vl.n.r.: Juni Daalmans (veiligheidspsycholoog en juryvoorzitter) en Tom Mulder (Koopmans Bouwgroep)

Dinsdag 28 november vervolg op Masterclass box 3

Dinsdag 28 november vervolg op Masterclass box 3

KPE Vastgoed
Datum bericht
6/11/23

Beleggen in vastgoed? Wat zijn de veranderingen in box 3?

Na de succesvolle Masterclass box 3 in september, organiseren wij op dinsdag 28 november een tweede Masterclass box 3. Naast de actualiteit rondom beleggen en de veranderingen in box 3, wordt deze keer ook concreter in gegaan op het aankopen, het bezit en de verhuur van vastgoed binnen box 3. Deze masterclass is bedoeld voor de adviserende vastgoedprofessionals, maar ook voor de vastgoedbeleggers.

Wat kunt u verwachten?

Drie vakspecialisten zullen tijdens deze middag hun expertise met u delen. Dit zullen ze doen door concrete situaties te behandelen waar beleggers mee geconfronteerd worden. Fiscalist Marcel Coenen (Consilio Tax & Law) zal een dieper inzicht geven in de fiscale regels rondom het bezit van vastgoed in box 3. Financieringsadviseur Ron Weyzen (Soeverein IFS) geeft een concreet inzicht in de aankoopstrategie en eventuele financieringsmogelijkheden. Huurrecht advocaat Laurens Vrakking (IJzer Advocaten) geeft inzage in hoe u uw huurinkomsten kan optimaliseren binnen de complexe regels van het huurrecht.

Concrete situaties
De highlights uit de eerste editie worden kort en bondig samengevat en meegenomen in deze tweede masterclass. Ze vormen het uitgangspunt voor de concrete situaties waar de specialisten dieper op gaan inzoomen. U krijgt praktische informatie die u direct kunt vertalen naar uw eigen situatie. En vanzelfsprekend zullen ook de laatste ontwikkelingen rondom box 3 niet ontbreken in het programma.

Deze masterclass is zowel geschikt voor de deelnemers die de eerste masterclass hebben bijgewoond, maar ook voor beleggers en adviseurs die de eerste editie niet aanwezig konden zijn.

Kennis vergaren én netwerken

De masterclass start om 13.30 uur en wordt rond 16.30 uur afgesloten met een netwerkborrel die tot 17.30 uur duurt. Deelname aan deze kennissessie kost 149 euro en u kunt één of meerdere gasten meenemen voor 99 euro per persoon.

Het aantal deelnemers aan deze masterclass is beperkt. Wacht daarom niet te lang en schrijf u direct in voor deze unieke kennissessie kunt of stuur een mailtje naar masterclass@kpe.nl

 

Masterclass box 3

Organisatie: www.kpe.nl

Dinsdag 28 november 2023

13.30 – 17.30 uur

PITground Sittard

Poststraat 1 - 6135 KR Sittard

Moeten we ons zorgen maken over cellenbeton?

Moeten we ons zorgen maken over cellenbeton?

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
10/10/23

VNconstructeurs doet inventarisatie onder een aantal van haar leden

Vorige maand berichten diverse media over de problemen in Engeland bij de toepassing van RAAC in onder meer scholen. Cellenbeton is de Nederlandse benaming voor RAAC en wordt ook in ons land veelvuldig toegepast. De vraag is of we ons hier ook zorgen moeten maken?

Lekkage en vochtinwerking

Uit een inventarisatie onder een aantal leden van brancheorganisatie VNconstructeurs is gebleken dat dit vooralsnog niet het geval is. Wel zal de brancheorganisatie de ontwikkelingen en onderzoeken in Engeland goed volgen om daarvan te leren en eventuele risico’s tijdig te kunnen signaleren. “De Engelse problemen lijken vooral te worden veroorzaakt door lekkage en andere vochtinwerking op de RAAC-platen”, zegt de directeur van VNconstructeurs, Bob Gieskens. “Daardoor treedt betonrot op met alle gevolgen van dien. Uit onze eerste inventarisatie blijkt dat in Nederland dergelijke schadegevallen niet bekend zijn.”

Verschillen met Engeland

Er zijn verschillende redenen waarom men zich in Nederland niet direct zorgen hoeft te maken. Zo zijn er verschillen in de staat van onderhoud en het beheer van gebouwen ten opzichte van Engeland. Gemiddeld gesproken lijkt dit in Nederland beter op orde, waardoor het risico op lekkage kleiner is. Verder wordt in Nederland cellenbeton vooral gebruikt voor daken en (binnen)wanden, en niet of nauwelijks voor vloeren. Dakbedekking en isolatiemateriaal zorgen ervoor dat het risico op vochtinwerking op voorhand beperkt is. Hoewel er nog weinig bekend is over de productiewijze en samenstelling van de cellenbeton producten en de wapening is het zeker niet uit te sluiten dat er verschillen zijn tussen de producten op de Engelse en de Nederlandse markt. “Wat ons betreft geen reden tot zorg dus”, benadrukt Gieskens. “Ook niet naar aanleiding van de recente berichten vanuit onder meer Bouwend Nederland en de PO-raad over de noodzaak om te investeren in bestaande schoolgebouwen. Dat scholen verouderd zijn, betekent zeker niet dat ze constructief niet veilig zijn.”

Nieuwe verplichting NTA

Dat cellenbeton gevoelig is voor vocht, is bekend. Daarmee wordt ook al jaren rekening gehouden bij ontwerp en bouw, zo blijkt uit diverse technische publicaties. Binnenkort wordt in de regelgeving de verplichting opgenomen bepaalde risicovolle publieke gebouwen periodiek op constructieve veiligheid te inspecteren. Volgens Gieskens heeft VNconstructeurs jarenlang gepleit voor zo’n APK. “We hebben ook actief meegewerkt aan de technische richtlijn hiervoor, de zogenoemde NTA. Mochten de nadere onderzoeken in Engeland leiden tot andere inzichten over de risico’s van cellenbeton, dan kunnen die met beperkte inspanning in deze NTA worden opgenomen.”

‘Je wordt uit je comfortzone gehaald’

‘Je wordt uit je comfortzone gehaald’

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
10/10/23

Leidinggevenden Nexton volgen op maat gemaakt ontwikkelprogramma

KPE Bouw & Infra verzorgt voor Nexton in Amsterdam het op maat gemaakte ontwikkelprogramma voor de startende leidinggevende. Nexton maakt onderdeel uit van Dura Vermeer en is adviseur en uitvoerder bij (installatie)technische vraagstukken. “Naast de wettelijk verplichte training op het gebied van veiligheid en de vaktechnische trainingen, worden soft skills steeds belangrijker voor onze leidinggevenden als het gaat om leiderschap. Hierin willen wij ze zo goed mogelijk ondersteunen,” zegt Jeroen Kremer, HR Manager bij Nexton. Het programma is inmiddels halverwege. We maken de balans op van de ‘eerste helft’.

Persoonlijke ontwikkelscan

De groep van 12 medewerkers die de training volgt is zeer divers. “Ze zijn allemaal of eerste monteur of chef-monteur. Sommigen zijn startend leidinggevende, anderen ervaren, maar er nemen ook jonge medewerkers deel die in de toekomst gaan leidinggeven”, legt Jeroen Kremer uit. “Het traject begint met een persoonlijke ontwikkelscan, een nul-meting. Dit is de basis waarop het ontwikkelprogramma wordt vormgegeven. De mensen herkennen zich daardoor zelfgedurende de training. Vaak zijn ze sterk geïnteresseerd in techniek. Daarin zijn ze ook opgeleid. Vandaag de dag is echter ook het leidinggevende aspect zeer belangrijk. De aansturing van een team en de juiste communicatievorm is daarbij wel eens een uitdaging. Als leidinggevende speel je een belangrijke rol in het binden en boeien van de medewerkers. Daarom ondersteunen we ze ook met dit ontwikkelprogramma.”

Ervaringen delen

Een van de deelnemers had nog nooit eerder een training als deze gehad. Daar werd bij zijn vorige werkgever niet in geïnvesteerd. “Wie zich wilde ontwikkelen moest dat maar ’s avonds in zijn eigen tijd doen. Ik had dus geen idee wat ik moest verwachten van deze training.” Voor zijn gevoel is het een prima training, de sfeer in de groep is goed en er is vertrouwen. “Hierdoor kun je ook alles zeggen en bespreekbaar maken.” Voor een tweede deelnemer ligt de focus van deze training op het aansturen van ingeleend personeel. “Collega’s in vaste dienst weten vaak wel wat ze moeten doen. De uitdaging zit met name bij ingeleend personeel. Communicatie en leiderschap speelt daarbij een grote rol. Veel verschillende situaties worden behandeld. Vaak denk je dat je het goed doet, maar door de ervaringen met anderen te delen, kom je erachter dat er genoeg verbeterpunten zijn.”

Uit de comfortzone

“Communiceren in de wereld van techniek is een dingetje”, zegt een derde deelnemer. “In deze training gaat het over dat aspect en hoe om te gaan met bepaalde situaties.” Als voorbeeld noemt hij een situatie waar collega’s met de hakken in het zand gaan en niet willen meeveren. “Deze training helpt je om zo’n situatie om te draaien door in gesprek te gaan met elkaar. “Je wordt hierdoor wel uit je comfortzone gehaald, maar dat is juist de zone waar je iets leert. Voor mij is deze training dus van toegevoegde waarde. Je voelt je veilig in de groep van gelijkgestemden om zaken met elkaar te delen.” Een van de jongste deelnemers aan de training geeft aan dat hij veel opsteekt van de ervaren collega’s. “Er worden situaties geschetst waar je tegenaan kan lopen en hoe je daar dan het beste mee om kan gaan. Het is een prettige omgeving om in te leren en je te ontwikkelen.” Hij vindt de training zeer waardevol en een goede toevoeging aan zijn leerproces binnen het bedrijf.“Ik kijk al uit naar het volgende onderdeel van de training.”


Wilt u meer weten over het op maat gemaakte ontwikkelprogramma voor de startende leidinggevende? Stuur dan een berichtje naar Paul Simons (p.simons@kpe.nl) en hij zal contact met u opnemen.

BAM Wonen, Koopmans Bouwgroep of Martens en Van Oord

BAM Wonen, Koopmans Bouwgroep of Martens en Van Oord

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
10/10/23

Wie wordt Veiligste Bouwer van Nederland?

BAM Wonen in Bunnik, Koopmans Bouwgroep in Enschede en Martens en Van Oord in Oosterhout zijn de drie finalisten die strijden om de titel Veiligste Bouwer van Nederland. Dat heeft de jury, onder leiding van veiligheidspsycholoog Juni Daalmans, bekendgemaakt.

De jury zal de drie finalisten de komende weken beoordelen. Wie uiteindelijk met de eer gaat strijken, zal op dinsdag 7 november bekendgemaakt worden tijdens de Masterclass Brain Based Safety. Deze wordt gehouden bij de top hockeyclub HC ’s Hertogenbosch. In totaal streden negen bedrijven die actief zijn in de bouw- en infra branche om de drie finale plekken.

Diepgaand met veiligheid bezig

“Het was een bijzonder uitdagende opgave”, zegt juryvoorzitter Juni Daalmans. “Alle bedrijven die op de longlist stonden, zijn diepgaand met veiligheid bezig. Voor ons was het belangrijk om te evalueren in hoeverre de bedrijven al bewust zijn van het feit dat veiligheid een integraal onderdeel vormt van elke bedrijfsactiviteit. De verschillen tussen de nummers 3 en 4 waren minimaal. Daar hebben we de meeste tijd aan besteed.”

Realistische zelfinschatting en het zelf lerend vermogen was voor de jury een belangrijk aandachtspunt. “Een aanzienlijk niveau van sociale veiligheid is essentieel voor open gesprekken over gemaakte fouten”, legt Daalmans uit. “Een organisatie die haar medewerkers aanmoedigt om dit te doen en daarvan als organisatie leert, zal meer grip krijgen op de bedrijfsvoering waarmee de veiligheid toeneemt.” 

Gemeenschappelijk belang

Met de verkiezing Veiligste Bouwer van Nederland hoopt de jury de verschillende manieren waarop veiligheid wordt bedreven te belichten. “Hierdoor krijg je meer inzicht in de aanpak van de collega bouw- en infrabedrijven. Het is niet alleen van belang om te leren van eigen successen en mislukkingen, maar ook om te profiteren van de ervaringen van anderen. Uiteindelijk draait het om persoonlijk welzijn, zelfs om mensenlevens. Dat is een gemeenschappelijk belang dat bedrijven met elkaar verbindt. Samen kunnen we leren en groeien om een veiligere en betere toekomst te creëren.”

Inspirerend voorbeeld

De Veiligste Bouwer van Nederland is een initiatief van Brain Based Safety in samenwerking met KPE Bouw & Infra. Bij de Veiligste Bouwer van Nederland staat het ‘veiligheidsklimaat’ binnen het bedrijf centraal en niet het aantal incidenten dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De winnaar van de award deelt actief zijn kennis en ervaring in de branche, heeft een duidelijke meerjarige veiligheidsvisie op de toekomst en betrekt alle doelgroepen binnen de organisatie als het gaat om veiligheid. Partners worden actief betrokken in het proces, want veiligheid in de keten staat voorop. Deze complete veiligheidsaanpak wordt gedragen én uitgedragen door de top van de organisatie. Kortom, de Veiligste Bouwer van Nederland is een inspirerend voorbeeld voor collega-bedrijven.

 

Studiereis Valencia smaakt naar meer

Studiereis Valencia smaakt naar meer

KPE Vastgoed
Datum bericht
4/10/23

In 2024 staat weer een aansprekende Europese stad op het programma

Eind september en begin oktober organiseerde KPE Vastgoed de studiereis Valencia. Twee groepen van 21 vastgoed professionals, veelal makelaars en taxateurs Wonen, waren vier dagen lang te gast in de derde grootste stad van Spanje. De stad, de architectuur, de cultuur en het klimaat waren bijzondere ingrediënten om een uniek lesprogramma te volgen.

“Iedereen wil volgend jaar weer mee”, vertelt directeur KPE Vastgoed, Jan-Kees Duvekot, enthousiast. Samen met Ron Weyzen begeleidde hij als docent de twee studiereizen. “Beide keren gaven de deelnemers een 9,5 als waardering. Daar zijn we best trots op. De groepsvorming die tijdens zo’n reis ontstaat vind ik zeer mooi en waardevol. De meesten beginnen als ‘individu’ aan het programma, maar aan het eind is het een hechte groep die ook na Valencia nog contact met elkaar zal houden om zakelijk met elkaar te sparren en kennis te delen.”

Andere dynamiek en interactie

Volgens Duvekot wordt al snel gedacht dat zo’n studiereis een snoepreisje is, waar je na afloop ook nog eens de volledige PE-punten voor een jaar in ontvangst mag nemen. “Dat kan ik met klem ontkrachten. Natuurlijk geniet je ook van de stad, de zon, de zee en de fantastische restaurantjes, maar overdag is het gewoon flink aan de bak qua studie. Maar doordat de omgeving zo totaal anders is, krijg je een heel andere dynamiek en interactie dan in een leslokaal van een hotel in Nederland. Zelfs ’s avonds tijdens het diner ging het nog steeds over het vak en waren deelnemers ervaringen met elkaar aan het delen.”

Palau de les Arts Reina Sofia

Iedere ochtend bestond uit een theoretisch lesgedeelte. Enerzijds vanuit de verplichting van NRVT en anderzijds uit de input van de deelnemers. Het middagprogramma bestond uit de praktijk. Zo vertelde een Nederlandse makelaar die naar Spanje is geëmigreerd en daar het vak uitoefent over de Spaanse gebruiken op de vastgoedmarkt, de verschillen in wetgeving en klantbenadering. Ook werd er met gidsen door de oude en nieuwe stad gefietst. Al sinds eeuwen heeft Valencia exceptionele gebouwen weten te construeren die een duidelijk onderdeel van de geschiedenis vormen. Valencia kenmerkt zich door de mix van oude en moderne architectuur die prachtig samengaan zonder de folklore van de stad te verliezen. Dit is terug te vinden in de grote variëteit aanbouwstijlen. Van de historische binnenstad naar de hippe kosmopolitische wijken. Door de hele stad zijn gebouwen van Moderne-, Romaanse-, Gotische-, Renaissance-, Barokke- en vele andere bouwstijlen te vinden. Hoogtepunt was een bezoek aan Palau de les Arts Reina Sofia, het opera gebouw van Valencia. Speciaal voor deze studiereis mocht er ook een kijkje genomen worden achter de coulissen.

Nationaal en internationaal

Ook voor volgend jaar wil KPE Vastgoed weer studiereizen ontwikkelen. “Lissabon en Alicante zijn al genoemd als aansprekende steden om een studiereis naar te organiseren”, zegt Duvekot. “We willen een nationale en een internationale studiereis op het programma hebben, zodat er voor iedereen een keuze is. In eigen land zou Maastricht een mooie stad kunnen zijn. Daarnaast is de kans groot dat we naast de studiereizen voor Wonen en WOZ, ook varianten voor bedrijfs- en landelijk vastgoed gaan organiseren.”

Wilt u op de hoogte blijven van de studiereizen die KPE Vastgoed in 2024 organiseert, stuur dan een berichtje met uw contactgegeven naar studieadvies@kpe.nl.

Verbeterde Safety Culture Ladder krijgt naam SCL 2.0

Verbeterde Safety Culture Ladder krijgt naam SCL 2.0

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
19/9/23

Drie belangrijke wijzigingen in nieuwe versie


Sinds 1 september is de Safety Culture Ladder (SCL) op verschillende punten verbeterd. Het instrument, dat de veiligheidscultuur binnen bedrijven wil bevorderen, beschrijft in de nieuwe versie beter wat de verschillende treden inhouden. Ook staat het resultaat meer centraal in plaats van de manier waarop dat resultaat moet worden behaald.

Vijf treden

Werkgevers kunnen met de SCL de veiligheidscultuur binnen hun organisatie bevorderen. Het instrument heeft vijf treden die ieder het niveau aangeven waarop een bedrijf ingedeeld kan worden als het om veilig werken gaat. Al bijna 2.000 bedrijven maken er gebruik van. De SCL is zo ontwikkeld dat deze toepasbaar is voor alle sectoren en voor alle typen bedrijven.

Beknopter

De nieuwe versie krijgt de naam SCL 2.0 en is beknopter dan de eerste editie omdat veel dubbelingen zijn weggehaald. Een andere wijziging is dat trede 1 is toegevoegd, hoewel de formulering wat negatief kan overkomen. Dat heeft te maken met het ongewenste karakter van het gedrag op die trede. Veilig werken begint pas bij trede 2, maar volgens de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) is het nodig om ook trede 1 op te nemen om zo het volledige groeiproces te laten zien. De derde belangrijke wijziging is dat er nu oplopende beschrijvingen over de treden zijn. Hierdoor zijn de verschillen tussen de treden per onderwerp duidelijker. Ook geeft het inzicht aan organisaties over hoe zij kunnen groeien naar een volgende trede.

Gewenste resultaat

Door de praktische indeling van de nieuwe thema’s kan de gebruiker beter zien wat er speelt per onderwerp. Waar bij de vorige editie meer verticaal werd gekeken en de focus op een specifieke trede lag, kijkt NEN voor de beoordeling nu meer horizontaal per subthema, en naar de verschillen tussen de treden. Ook richt de nieuwe tekst zich meer op wat een bedrijf wil bereiken en waarom. De nadruk ligt dus niet meer op bijvoorbeeld de vorm waarin iets moet plaatsvinden, maar op het gewenste resultaat. Tot slot richten de beschrijvingen zich meer op houding, gedrag en interactie in plaats van op bijvoorbeeld werkwijzen, methoden of systematieken.

Overgangstermijn

Om ervoor te zorgen dat de terminologie van de documenten overeenkomt met de internationale afspraken hierover, heet het handboek voortaan ‘certificatieschema’ en heet het certificatieschema ‘norm SCL 2.0’. Tijdens de overgangstermijn, blijven ook de documenten van de vorige versie van de SCL beschikbaar. Deze documenten behouden hun benamingen. Voor de nieuwe versie van de SCL geldt een overgangstermijn. In 2024 kan nog op beide versies worden gecertificeerd, vanaf 2025 is alleen nog (her)certificatie mogelijk op de 2.0-versie. Per 1 december komt de nieuwe SAQ (Self Assessment Questionnaire)beschikbaar, waarmee bedrijven zelf kunnen kijken waar ze staan op de ladder.

Brain Based Safety

Directeur KPE Bouw & Infra, Robbert van Dinther, vind het een goede zet dat de Safety Culture Ladder op verschillende punten is verbeterd. “Mooi om te zien dat ook het instrument SCL zichzelf blijft ontwikkelen. Wij als educatie experts van KPE Bouw & Infra volgen dit natuurlijk op de voet. Met Brain Based Safety leveren we namelijk bij veel bouw- en infrabedrijven in Nederland een belangrijke input als het gaat om 'bouwen aan veilig gedrag’ op de werkvloer.

Wie worden de drie genomineerden?

Wie worden de drie genomineerden?

KPE Bouw & Infra
Datum bericht
10/9/23

Verkiezing Veiligste Bouwer van Nederland nadert eindfase


In maart van dit jaar werd de longlist bekend gemaakt van bedrijven in de bouw- en infra die kans maken op de titel Veiligste Bouwer van Nederland. Tot de kanshebbers voor deze award behoren de volgende negen bedrijven: Ballast Nedam (Nieuwegein), BAM Wonen (Bunnik), Habenu- van de Kreeke (Nuth), Hegeman Bouw & Infra (Nijverdal / Amersfoort), Heijmans (Rosmalen), Kondor Wessels Amsterdam (Amsterdam), Koopmans Bouwgroep (Enschede), Martens en Van Oord (Oosterhout) en Visser & Smit Hanab (Papendrecht).

Feestelijke finaledag

Deze bedrijven hebben allemaal een vragenlijst ontvangen. Op dit moment buigt de jury, onder leiding van veiligheidspsycholoog Juni Daalmans, zich over deze vragenlijsten en zal op basis hiervan in oktober de drie finalisten bekend maken die in aanmerking komen voor de titel Veiligste Bouwer in Nederland. Op dinsdag 7 november zal de uitreiking van de award plaatsvinden tijdens een feestelijke finaledag.

Inspirerend voorbeeld

De Veiligste Bouwer van Nederland is een initiatief van Brain Based Safety in samenwerking met KPE Bouw & Infra. Bij de Veiligste Bouwer van Nederland staat het ‘veiligheidsklimaat’ binnen het bedrijf centraal en niet het aantal incidenten dat in het verleden heeft plaatsgevonden. De winnaar van de award deelt actief zijn kennis en ervaring in de branche, heeft een duidelijke meerjarige veiligheidsvisie op de toekomst en betrekt alle doelgroepen binnen de organisatie als het gaat om veiligheid. Partners worden actief betrokken in het proces, want veiligheid in de keten staat voorop. Deze complete veiligheidsaanpak wordt gedragen én uitgedragen door de top van de organisatie. Kortom, de Veiligste Bouwer van Nederland is een inspirerend voorbeeld voor collega-bedrijven.

 

Lijkt de Omgevingswet op de Grand Prix van Zandvoort?

Lijkt de Omgevingswet op de Grand Prix van Zandvoort?

KPE Vastgoed
Datum bericht
4/9/23

In de KPE-pitbox wordt alles in gereedheid gebracht om de rijder een vliegende start te laten maken

Na meerdere keren uitstel lijkt hij er dan nu echt te komen op 1 januari 2024, de Omgevingswet. Het is misschien wel een van de grootste en meest ingrijpende wijziging in de geschiedenis van de Nederlandse wetgeving. De Omgevingswet bundelt namelijk een wirwar aan regels en maakt deze eenvoudiger zodat projecten sneller kunnen starten en eerder klaar zijn. Nog niet alles is op dit moment duidelijk wat er op 1 januari gaat veranderen en ook na die datum zal er nog het nodige aangepast worden. De grote vraag is: wanneer ga je je verdiepen in de nieuwe wetgeving? Directeur KPE Vastgoed, Jan-Kees Duvekot heeft hier een duidelijke visie op.

Meer vragen dan antwoorden

“We merken dat mensen een beetje ‘Omgevingswet-moe’ zijn geworden”, zegt Duvekot. “De wet is al een keer of zes, zeven uitgesteld. Hier en daar zijn er al kleine cursussen opgestart om meer te weten te komen over de nieuwe wet, maar iedere keer bleek dat er meer vragen waren dan antwoorden. Zelfs nu is nog niet alles helder wat er precies gaat veranderen na 1 januari. Wij als KPE Vastgoed gaan op dit moment dan ook nog niet roepen ‘we stomen je wel even klaar voor de jaarwisseling’. Dat kun je simpelweg niet waarmaken. De suggestie dat je dit lukt voor het eind van het jaar is simpelweg onzin.”

Grand Prix van Zandvoort

Gaat KPE Vastgoed dan in een afwachtende houding zitten? “Nee, natuurlijk niet”, benadrukt Duvekot. “De deskundigen waarmee we samenwerken zijn op dit moment alles op een rijtje aan het zetten. Wat weten we wel al, wat nog niet? Verschillende programma’s worden zo ontwikkeld en de informatie die in de tweede helft van dit jaar duidelijk wordt, wordt uiteraard meegenomen in de cursussen. Daarnaast gaan we ook differentiëren in de lesstof. De ene professional heeft genoeg aan drie uur ‘snuffelen’ aan de wet terwijl een ander veel meer baat heeft bij een masterclass. Het hele digitale stelsel gaat op de kop, maar voor een woningmakelaar zal de impact anders zijn voor een strategisch adviseur op het gebied van projectontwikkeling. Wat voor KPE nu al duidelijk is, is dat het vooral praktisch moet zijn. Het moet aansluiten bij de dagelijkse praktijk en handvatten bieden voor de werkzaamheden die de makelaar en taxateur uitvoert. Wij gaan daarom in 2024 met een dynamisch opleidingsprogramma komen. Het lijkt een beetje op de Grand Prix van Zandvoort dit jaar. Wanneer schakel je om van slicks naar intermediates als het wel al regent, maar nog niet hard genoeg? Wij adviseren om nog even met de slicks door te rijden, terwijl we in de KPE-pitbox alvast alles gereedzetten en op scherp staan om direct te kunnen wisselen naar de intermediates, zodat u als rijder een vliegende start maakt.” 

Indrukwekkend

De bundeling van de Omgevingswet is indrukwekkend. Zo worden 26 wetten samengevoegd tot één wet, blijven van de zestig Algemene Maatregelen van Bestuur er nog maar vier over en worden 75 ministeriële regelingen omgevormd tot één omgevingsregeling.

Wilt u op de hoogte blijven over het cursusprogramma dat KPE Vastgoed is aan het ontwikkelen omtrent de Omgevingswet? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar studieadvies@kpe.nl.

 

 

 

 

Hoe zou het PE-programma eruitzien als u het mag samenstellen?

Hoe zou het PE-programma eruitzien als u het mag samenstellen?

KPE Vastgoed
Datum bericht
4/9/23

De mening van de markt mag niet over het hoofd gezien worden

Sinds jaren is de makelaar en taxateur verplicht om via permanente educatie zijn accreditatie te behouden. In totaal moeten er per jaar per kamer twintig punten behaald worden. De inhoud om deze punten te behalen wordt enerzijds bepaald door de toezichthouders, de zogenoemde verplichte onderwerpen. Anderzijds is er het facultatieve programma dat geen verplichtend karakter heeft, maar wel is goedgekeurd door de toezichthouders. Over de totstandkoming van het complete permanente educatieprogramma kun je je de vraag stellen of de keuze aan onderwerpen voldoende aansluit bij de wensen van de deelnemers?

Vergelijking met de krant

Voor het facultatieve programma werkt KPE Vastgoed samen met specialisten. Zij weten wat er speelt in het vakgebied van de makelaar en taxateur. Deze onderwerpen worden dan geïmplementeerd in het lesprogramma. Daarnaast vindt KPE Vastgoed ook de mening van de makelaar en taxateur zelf heel waardevol. Deze wordt echter veel minder getoetst. Daarom kunt u nu ook zelf aangeven welk onderwerp u graag terug wil zien in het facultatieve programma. Mochten hier trends in voorkomen, worden deze meegenomen door de onderwijskundigen van KPE Vastgoed die de PE-programma’s ontwikkelen. Meer bottum-up dus in plaats van top-down. Vergelijk het maar met de krant. Decennialang bepaalden journalisten wat de lezer voorgeschoteld kreeg. Door alle digitale technieken is het tegenwoordig gemakkelijk inzichtelijk te maken wat de lezer graag leest. Hierop wordt steeds vaker ingespeeld. Natuurlijk slaat de balans niet helemaal door met verhalen die de lezer alleen maar graag leest, maar er komt beter een evenwicht tussen wat er gebracht ‘moet’ worden en wat wenselijk is.

Laat ons uw suggestie weten

De onderwijskundigen van KPE Vastgoed zijn op dit moment al druk bezig met de voorbereidingen voor het PE-programma van 2024. Grijp nu uw kans en laat ons weten welke thema’s of onderwerpen u voor volgend jaar interessant vindt. Stuur een e-mail naar info@kpe.nl met daarin uw contactgegevens en uw suggestie.

 

Vakantie voorbij. Accu vol. Nu de PE-punten nog!

Vakantie voorbij. Accu vol. Nu de PE-punten nog!

KPE Vastgoed
Datum bericht
4/9/23

Maak gebruik van het studieadvies van KPE Vastgoed

Voor de meesten van ons is de vakantieperiode voorbij. De accu is weer zodanig opgeladen om er met veel energie de laatste maanden van dit jaar tegenaan te gaan. Het ideale moment om ook tijdig aan de jaarlijkse PE-verplichting te voldoen.

Heeft u al een studieadvies van KPE Vastgoed ontvangen, maar nog geen keuze gemaakt? Schrijf u dan nu in, want voor u het weet is het jaar voorbij. Worstelt u nog met de complexe studiepuzzel? Laat u dan adviseren door de Peoplebuilders van KPE. Zij kennen de spelregels van haver tot gort en kunnen op individueel niveau een studieadvies samenstellen. Door dit advies op te volgen voldoet u op de meest efficiënte wijze aan de studieverplichtingen. Zo blijft u accu ook na de vakantie nog lange tijd opgeladen.

Wilt u meer informatie over uw persoonlijk studieadvies? Stuur dan een e-mail naar studieadvies@kpe.nl met uw contactgegevens of bel ons op nummer 085 01 60 478.

Ellen Daelmans treedt toe tot de raad van advies KPE Groep

Ellen Daelmans treedt toe tot de raad van advies KPE Groep

KPE Groep
Datum bericht
4/9/23

Ellen Daelmans neemt per 1 oktober zitting in de raad van advies van KPE Groep met hoofdkantoor in Maastricht. Daelmans (51) studeerde Technische Bedrijfskunde en is sinds 2005 directeur en mede-eigenaar van Daelmans Vastgoed in Maastricht. Het familiebedrijf met 30 medewerkers beheert een vastgoedportefeuille met circa 3.000 woningen in Nederland. Daarnaast heeft Daelmans Vastgoed ook nog samenwerkingsverbanden met partijen op het gebied van beleggen in Duits en Belgisch residentieel vastgoed en projectontwikkeling. Ron Koenen, directeur KPE, is erg blij met de toetreding van Ellen Daelmans tot de raad van advies. “Ellen neemt zoveel kennis en ervaring mee uit de vastgoedbranche en de projectontwikkeling. Als educatie experts zijn we continu bezig met de toekomst. Persoonlijke ontwikkeling van professionals staat namelijk nooit stil. Weten wat er speelt in de markt is daarbij ontzettend belangrijk. Ook de raad van advies speelt hier een belangrijke rol in en daarom ben ik erg blij met de expertise die Ellen inbrengt.”

Vanaf 1 oktober bestaat de raad van advies van de KPE Groep uit Theo Bastiaens (rector magnificus Open Universiteit), Ellen Daelmans (directeur en mede-eigenaar Daelmans Vastgoed), Remmert Honig (eigenaar HoHogroup), Cees Kleinman (emeritus-hoogleraar constructief ontwerpen) en Sef Vergoossen (voormalig trainer betaald voetbal).

Ballast Nedam wint Mestreechter Geis Award 2023

Ballast Nedam wint Mestreechter Geis Award 2023

KPE Groep
Datum bericht
28/8/23

Ballast Nedam opvolger van Hegeman Bouw & Infra

Ballast Nedam is donderdag 24 augustus tot winnaar uitgeroepen van de Mestreechter Geis Award 2023. Een prijs die in 2008 door de KPE Groep in het leven is geroepen om het ontwikkelen van innovatieve en persoonsgerichte opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen binnen de bouw-, infra- en vastgoedsector te stimuleren.

Drie genomineerden

De jury, onder leiding van prof. dr. Theo Bastiaens, rector magnificus Open Universiteit, moest dit jaar een keuze maken uit drie genomineerden. Colliers International Valuation was genomineerd met de studiedag ‘de S van ESG (Environmental, Social and Governance) en de invloed ervan op vastgoed’, NVR, NVM, Vastgoedpro met de studie- & congresdag ‘Themadag Landelijk Vastgoed’ en de uiteindelijke winnaar Ballast Nedam met ‘Leiderschapstraject Take Care’.

Super trots

Ballast Nedam werd de opvolger van Hegeman Bouw & Infra die de award in 2022 won. Geert van der Linde, directeur Health, Safety & Environment bij Ballast Nedam, liet na de uitreiking weten dat hij super trots is en blij verrast dat het leiderschapsprogramma Take Care nu al herkenning en erkenning krijgt. “Ik hoop dat we de progressie die we de afgelopen jaren gemaakt hebben met dit programma de komende jaren kunnen doorzetten. Een jaar na de lancering van de nieuwe veiligheidscampagne Take Care zijn de eerste resultaten indrukwekkend. Wij zien een afname van 60 procent van het aantal verzuimincidenten en wij hopen dat dit blijvend is. Veiligheid blijft een speerpunt aangezien ieder incident een incident te veel is." De award komt overigens in het kantoor van Van der Linde te staan. “Ik ontvang met regelmaat alle medewerkers van Health, Safety & Environment op mijn kamer. Ik wil dat de award zichtbaar is voor iedereen om zo te laten zien waar we voor staan. Take Care is niet alleen een verhaal over leiderschap en veiligheid op de werkvloer, maar zeer zeker ook over mensen, enthousiasme, inhoud en genieten. Als er één ding belangrijk is voor Ballast Nedam is het verbindend leiderschap. Goede mensen behouden en jonge talenten aantrekken. Ik ben echt enorm trots dat we deze award gewonnen hebben.”

Allemaal winnaars

Algemeen directeur KPE Groep, Ron Koenen, is blij dat hij niet in de jury zat. “Alle drie de genomineerden dragen datgene uit waarom wij deze award in het leven hebben geroepen. Voor mij zijn ze dus allemaal winnaar. Er kan er echter maar eentje de award mee naar huis nemen. Namens KPE feliciteer ik daarom ook Ballast Nedam als winnaar van de Mestreechter Geis Award 2023.

Replica

De winnaar ontving als prijs een replica van de Mestreechter Geis (Maastrichtse geest). Dit bronzen beeld van 1.30 m hoog staat op het pleintje bij de bekende Stokstraat in Maastricht. Het beeld werd door de in Haarlem geboren kunstenaar Mari Andriessen gemaakt en op 20 mei 1962 onthuld. De Mestreechter Geis is een speels, charmant, zwierig en bourgondisch figuur. Ingrediënten die de KPE Groep ook gebruikt bij het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van al hun persoonsgerichte leerinterventies binnen de bouw-, infra en vastgoedsector.

Op de foto v.l.n.r.: Karmen von Berg en Robbert van Dinther (KPE Groep), Geert van der Linde (Ballast Nedam), Ron Koenen (KPE Groep) en Theo Bastiaens (juryvoorzitter).

Modelmatig waarderen: gruwel of toekomst?

Modelmatig waarderen: gruwel of toekomst?

KPE Vastgoed
Datum bericht
7/8/23

15 november studie- en congresdag ‘de actualiteiten rondom modelmatig waarderen’

Modelmatig waarderen… voor de ene taxateur is het een gruwel, voor de ander is het de toekomst. Hoe je het ook ziet, de praktijk laat zien dat traditioneel taxeren en modelmatig waarderen steeds dichter bij elkaar komen. KPE Vastgoed en NRVT organiseren op woensdag 15 november een studie- en congresdag over dit zeer actuele thema.

Interessant voor alle taxateurs

De studie- en congresdag ‘de actualiteiten rondom modelmatig waarderen’ is gericht op de taxateur die ingeschreven staat in de NRVT-kamer Vakgroep modelmatig waarderen. Gezien de onderwerpen die aan de orde komen en de snelle ontwikkelingen waarin traditioneel taxeren en modelmatig waarderen elkaar raken, is deze dag ook heel interessant voor taxateurs die niet staan ingeschreven bij de kamer Vakgroep modelmatig waarderen.

De toekomst is al begonnen

Op 15 november zullen verschillende sprekers ingaan op de wijze van uitvoeren van WOZ-waarderingen en de spanningen tussen massa en individu. Ook komt de betrouwbaarheid van modelwaardes, de opkomst van Artificial Intelligence (AI) modellen en de positie van modelmatig waarderen binnen de hypotheekaanvraag aan de orde. Als taxateur mag u deze dag eigenlijk niet missen. U krijgt inzicht in de toekomst van waarderen. Een toekomst die eigenlijk al begonnen is.

PE punten

De studie- en congresdag duurt van 10.00 tot 16.30 uur en zal centraal in het land plaatsvinden. Bij deelname ontvangt u 6 PE punten als u bent ingeschreven bij een van de volgende NRVT-kamers: Vakgroep modelmatig waarderen, WOZ, Wonen, LV of BV/GZV. Ook als u aangesloten bent bij Vastgoedpro of RICS ontvangt u 6 PE punten.

Om u direct in te schrijven voor de studie- en congresdag modelmatig waarderen klikt u HIER. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met KPE Vastgoed (085 016 04 78 of studieadvies@kpe.nl).

 

WOZ-Congres verplaatst naar woensdag 27 september

WOZ-Congres verplaatst naar woensdag 27 september

KPE Vastgoed
Datum bericht
7/8/23

Thema dit jaar: ‘Van monoloog naar dialoog, de inwoner centraal’

In plaats van de eerder gecommuniceerde datum van 28 september zal het WOZ-Congres dit jaar plaatsvinden op woensdag 27 september. Het congres zal plaatsvinden in het meer dan 500 jaar oude stadsklooster Mariënhof in Amersfoort. In 1478 gebouwd als klooster voor de Celzusteren van Sint Ursela en tegenwoordig een Rijksmonument waar je de sfeer van vervlogen tijden nog kunt proeven. Een bijzondere erfgoedlocatie met een verhaal én karakter.

KPE Vastgoed en Ortec Finance

Net zoals vorig jaar wordt het WOZ-Congres georganiseerd door KPE Vastgoed en Ortec Finance. Thema is deze keer ‘Van monoloog naar dialoog, de inwoner centraal.’ Op het programma staan een drietal gerenommeerde keynote sprekers, kunt u deelnemen aan diverse subsessies en genieten van een heerlijk dinerbuffet. Het WOZ-Congres is bedoeld voor WOZ-taxateurs die werkzaam zijn bij gemeenten en belastingsamenwerkingen.

Het congres start met een inlooplunch tussen 12.00 en 13.00 uur. Vervolgens start het programma dat zal duren tot ongeveer 20.30 uur en om 17.30 uur wordt ‘onderbroken’ met een dinerbuffet. Na afloop van het congres vindt nog een netwerkborrel plaats.

Gerenommeerde sprekers

Mr. Rudolf van Binsbergen is advocaat en partner bij Wille Donker advocaten. Hij zal zijn ervaringen en zijn visie delen op de door de overheid genomen maatregelen tegen de no cure no pay-bedrijven (NCNP). Prof. dr. Marc Francke is hoogleraar Real Estate Analytics aan de Universiteit van Amsterdam en Head of Real Estate Research bij Ortec Finance. Hij bespreekt de gevolgen van de beleidsmaatregelen in de woningmarkt, zoals de middenhuur en de opkoopbescherming. Wat betekenen deze maatregelen voor huurders, koopstarters en beleggers van woningen? De derde keynote spreker is Hoofd Modern toezicht bij de Waarderingskamer, Ivo Lechner. Het onderwerp van zijn presentatie zal binnenkort bekend gemaakt worden. De inhoudelijke subsessies hebben als thema: de invloed van Artificial intelligence (AI) op vastgoedwaardering, btw update, TIOX taxatiegegevens, recreatief vastgoed, wonen en niet-wonen en 220A/220B, informatiebeschikking en spoedcursus ChatGPT voor taxateurs.

PE punten

Kortom, een afwisselende middag waarbij er naast het inhoudelijke programma voldoende tijd is voor contact met collega´s en andere professionals uit de markt. Daarnaast kent NRVT 3 PE punten facultatief plus 3 PE punten in de vrije ruimte toe voor taxateurs die zijn ingeschreven bij de kamer WOZ.

Om u direct in te schrijven voor het WOZ-Congres klikt u HIER. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Elnaz Stravers (e.stravers@kpe.nl) of met Bianca van de Kaa (bianca.vandekaa@ortec-finance.com).

search icon
Geen resultaat.

Op basis van uw huidige filterinstelling hebben wij geen overeenkomsten gevonden. Pas uw filter aan.

KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo