kpe
Beeldmerk KPE
Bouw & Infra
5 min leestijd

KOERS vertaalt ESG naar de praktijk

Gepubliceerd op
9/4/2024
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Bedrijf ontwikkelt samen met KPE Bouw & Infra een trainingsmodule

Familiebedrijf KOERS Groep heeft samen met KPE Bouw & Infra een trainingsmodule ontwikkeld. Deze module kan worden ingezet bij uiteenlopende trainingsonderwerpen. Het eerste thema Environmental, Social & Governance (ESG). Er is gekozen voor de leervorm online, offline & work. Dit bleek zeer succesvol te zijn volgens Roland van der Hoek, commercieel manager van KOERS: “De aansluiting van de theorie op de praktijk was perfect.”

Inzicht voor investeerders

KOERS Groep is al 50 jaar gespecialiseerd in het verbouwen, onderhouden en verduurzamen van gebouwen. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Barendrecht nog meerdere  vestigingen in de Randstad. In totaal werken er 130 medewerkers. ESG verwijst naar de criteria waarmee investeerders de duurzaamheids- en ethische impact van een bedrijf of organisatie beoordelen. Aan de hand van een ESG-rapportage krijgen investeerders inzicht in hoe het bedrijf omgaat met belangrijke zaken als risicobeheer, duurzaamheid, stakeholderwaarde, toegang tot kapitaal en wet- en regelgeving.

Drie kapstokken

“ESG is echter een vrij abstract begrip en vooral ook strategisch”, legt Van der Hoek uit. “Environmental, social en governance  zijn als het ware drie kapstokken waar je veel aan kunt ophangen. We zijn een operationeel bedrijf, dus de vertaalslag maken naar de praktijk was voor ons enorm belangrijk. Wat is ESG? Waarom is het belangrijk? Welke invloed heeft het op je werk? Wat kun je er zelf aan doen? Allemaal vragen die in de trainingsmodule aan de orde kwamen.”

Samenwerking met klanten

Bijzonder is ook dat KOERS bij deze training een klant heeft betrokken. Voor de module ESG werden vijf medewerkers van KOERS gekoppeld aan vijf medewerkers van FRIS Investment Care. FRIS is een Amsterdams familiebedrijf dat onder meer als beheerder voor vastgoed in Nederland actief is. “Op deze manier willen we de samenwerking tussen KOERS en haar klanten stimuleren”, vertelt Van der Hoek.“Er zijn duo’s gevormd met een medewerker van KOERS en eentje van FRIS. Hierdoor leer je niet alleen op het gebied van de inhoud, maar ook van elkaar als bedrijf. Dat is natuurlijk een win-win-situatie.”

Vervolg

Deze trainingsmodule was geen eenmalige activiteit binnen KOERS. Volgens de commercieel manager zullen er nog meer volgen. “We kijken welke thema’s actueel zijn in onze branche en op basis daarvan ontwikkelen we samen met KPE Bouw & Infra een hierop aangepaste  module. Op dit moment is technologie een hele belangrijke. Hoe kun je slimmer gebruik maken van gebouwen. Artificial Intelligence (AI) kan daarbij een grote rol spelen. Dus de kans is groot dat dit onze volgende module wordt.” Ook bij deze module zal KOERS weer een klant laten aanhaken.

Wilt u meer weten over op maat gemaakte trainingsmodules van KPE Bouw & Infra? Neem dan contact op met Karmen von Berg, projectleider learning & development KPE (06 25 2998 41 of k.vonberg@kpe.nl).

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo