kpe
Beeldmerk KPE
Bouw & Infra
5 min leestijd

Uitvoerders krijgen een steeds breder takenpakket

Gepubliceerd op
21/5/2024
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

‘Grip op het proces’ is ideale training om kennis te ontwikkelen

Onlangs hebben zes uitvoerders van Maasveste Berben Bouw de training ‘Grip op het proces’ van KPE Bouw & Infra gevolgd. HR manager Gaston Honings blikt tevreden terug. “Door een training te ontwikkelen die is gebaseerd opvraag stellingen die we als bedrijf hebben, kun je precies dat trainen wat nodig is.”


Ondersteuning op meerdere vlakken

“Een uitvoerder heeft een sleutelrol in ons werk”, vertelt Honings. “Het werk zelf is bekende materie voor de uitvoerder, daar blinken ze ook in uit. Maar we kregen steeds vaker signalen om ondersteuning te bieden in bijvoorbeeld leiderschap, financiële planningen, timemanagement, prioriteren, klanttevredenheid, maar vooral ook interne en externe communicatie. De training ‘Grip op het proces’ omhelst al deze facetten. Ook de combinatie tussen online, offline en work is zeer goed bevallen. In groepsverband kunnen deelnemers kennis met elkaar uitwisselen, terwijl ze individueel ook aan persoonlijke uitdagingen kunnen werken.”

Woning op z’n kop

Maasveste Berben Bouw heeft kantoren in het Limburgse Sint Odiliënberg en Maastricht. Er werken zo’n 140 medewerkers bij het bedrijf. “We werken veel voor woningcorporaties. Die zijn op dit moment veel van hun woningen aan het verduurzamen. Onze mensen krijgen dan te maken met bewoners waarvan de woning flink op z'n kop wordt gezet. We moeten ze zoveel mogelijk ontzien van overlast, een goed gevoel geven en ze moeten altijd bij ons kunnen aankloppen als er vragen zijn. Dat betekent dat uitvoerders over de juiste communicatievaardigheden moeten beschikken, want niet iedere bewoner is blij met zo’n renovatie. Deze training helpt daarbij enorm.”

Kentering in de bouw

Honings verwacht dat er een vervolg gaat komen op deze training. “Eerst gaan we uitvoerig evalueren en vervolgens kijken waar we verder kunnen ontwikkelen. Wat ik overigens bijzonder mooi vind, is dat onze medewerkers steeds meer het belang van kennisontwikkeling inzien. Dat is echt een kentering in de bouw. Er wordt nu zelf om een opleiding of training gevraagd. Hoewel iedereen het vak zelf beheerst, vereisen zowel de technische ontwikkelingen in het werk als de soft skills regelmatige training. Dat medewerkers hier zelf om vragen, vind ik een zeer goede ontwikkeling.”

Wilt u meer weten over op maat gemaakte trainingsmodules van KPE Bouw & Infra? Neem dan contact op met Paul Simons, projectmanager KPE Bouw & Infra (06 52 08 66 92 of p.simons@kpe.nl).

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo