kpe
Beeldmerk KPE
Bouw & Infra
5 min leestijd

Start 16 mei: opleiding Houtbouw voor constructeurs

Gepubliceerd op
18/4/2024
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Eerste editie van deze nieuwe opleiding zeer succesvol

Vorig jaar is voor het eerst de opleiding Houtbouw voor constructeurs bij het Hoger Technisch Instituut (HTI) gestart. Met 16 deelnemers en een flink aantal hooggewaardeerde vakdocenten mag deze nieuwe een succes worden genoemd. Daarom start op 16 mei de tweede groep.

Rudi Roijakkers (Adviesbureau Lüning / Quake innovation) heeft samen met emeritus-hoogleraar Cees Kleinman en ‘houtprofessor’ André Jorissen het curriculum geschreven voor deze . “Om te kunnen werken met hout, moet je ook weten hoe een boom groeit, hoe hij staat in een bos, welke soorten er zijn en welke eigenschappen de verschillende houtsoorten hebben. Kortom een reis van boom tot hout”, vertelde Roijakkers vorig jaar in een interview met KPE Bouw & Infra. Hij heeft deze facetten allemaal verwerkt in het curriculum. Construeren met hout vergt specifieke kennis en kunde, want hout gedraagt zich anders dan beton of staal. De opleiding is onderverdeeld in verschillende modules zoals inleiding hout, berekeningen, verbindingen en details, bijzondere toepassingen en ontwerp.

Toelatingseisen

De opleiding Houtbouw voor constructeurs is het perfecte vervolg op de constructeurs opleiding. Wie niet aan de primaire toelatingseisen voldoet, maar wel in de praktijk de juiste kennis en ervaring heeft opgedaan kan aan de hand van een intakegesprek worden toegelaten. Met deze opleiding wordt de deelnemer specialist in het ontwerpen van een bouwproject met hout.

De opleiding Houtbouw voor constructeurs bestaat uit zes modules en beslaat in totaal een tijdspanne van elf dagen die duren van 09.00 tot 16.00 uur.

Heeft u interesse om met deze opleiding te starten of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Projectmanager KPE Bouw & Infra en contactpersoon HTI, Paul Simons (06 52 0866 92 of p.simons@kpe.nl).

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo