kpe
Beeldmerk KPE
Vastgoed
5 min leestijd

EP-adviseur als uitbreiding van het dienstenpakket

Gepubliceerd op
12/3/2024
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Steeds meer vraag naar energielabels

Verduurzaming heeft een positief effect op de verkoopbaarheid van een pand. Als makelaar of vastgoedprofessional kunt u daar een belangrijke, adviserende rol in spelen. Om u hier zo optimaal mogelijk in te bekwamen is KPE een samenwerking aangegaan met BENGopleiding.

BENGopleiding

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Eigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Deze verplichting geldt ook als eigenaren een nieuwe woning laten bouwen. Als Energieprestatie-adviseur (EP-adviseur) kunt u hier een belangrijke rol in spelen. De opleiding tot EP-adviseur vergroot niet alleen uw expertise, maar betekent ook gelijk een uitbreiding van uw dienstenpakket. Alleen een vakbekwaam EP-adviseur mag energielabels opstellen en is wettelijk verplicht om dit via de NTA 8800-methode te doen.

Community

KPE is door de samenwerking met BENG een gekwalificeerde opleider tot EP-adviseur en duurzaamheid. Alle trainingen zijn online te volgen en in uw eigen tempo. Dit wordt gecombineerd met een actieve praktijkdag die verspreid door heel Nederland aangeboden wordt. Door middel van de online lessen, de online – CLASS dagen en de praktijkdag wordt u tot in de puntjes voorbereid voor uw examen. Mocht u tijdens of daarna nog vragen hebben over de stof, bent u via het eigen BENG-platform verbonden met alle andere cursisten. Doormiddel van deze community kunt u elkaar en de trainers vragen stellen en deze beantwoorden. Zo staat u er nooit alleen voor.

Heeft u interesse in de opleiding tot EP-adviseur of wilt u meer informatie, stuur dan een berichtje naar studieadvies@kpe.nl. Dan nemen wij direct contact met u op.

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo