Online Module Algemene Bouwkunde
In de bouw komt het aan op samenwerken. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een optimale samenwerking is dat bouwkundigen en niet-bouwkundigen elkaar verstaan en begrijpen. Deze online module zorgt voor een bouwkundige basis voor niet-bouwkundigen. Je doorloopt deze module zelfstandig, daarnaast is er een docent waar je online vragen aan kunt stellen.
Waarom de cursus Algemene Bouwkunde volgen?
De bouwwereld is zeer complex. In de bouw komt het aan op samenwerken. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een optimale samenwerking is dat men elkaar verstaat en begrijpt. De online module Algemene Bouwkunde zorgt ervoor dat bouwkundigen, gespecialiseerde vakmensen en niet-bouwkundige mensen in ondersteunende functies elkaar kunnen begrijpen.
Een bouwwerk realiseren gaat tenslotte niet zomaar. Veel mensen hebben er direct of indirect mee te maken. Of men nu architect, aannemer, installateur, constructeur, inrichter, financier, belegger, verzekeraar, makelaar, taxateur, projectontwikkelaar of vastgoedmanager is of werkzaam bij een woningbouwvereniging, de overheid of het kadaster, iedereen heeft zijn eigen relatie tot een onroerende zaak.
Doelgroep
De Online Module Algemene bouwkunde is geschikt voor iedereen die geen bouwkundige achtergrond heeft, maar wel meer van het bouwproces wil weten. Bijvoorbeeld omdat je een baan in de bouwwereld ambieert of in je werk vaak moet overleggen met bouwkundigen. Ook is deze e-learning een goede keuze voor iedereen die te maken heeft met bouwtechniek en het bouwproces (bijvoorbeeld in een administratieve functie bij een bouwbedrijf) en meer bouwkundige kennis op wil doen. De Online Module Algemene bouwkunde is bovendien een prima opstap naar een meer gespecialiseerde bouwopleiding.
Uitgangspunten
- een uitgekiend studietraject
- de studie is volledig online
- maximaal gebruik van de bouwkennis op internet...en dat is heel veel
Blokken
De studie Algemene Bouwkunde is onderverdeeld in een aantal bokken:
- Introductie van de cursus
- Fundering, bodem t/m begane grondvloer
- Ruimtelijke constructie met extra aandacht voor Beton Casco
- Schil; gevels en daken
- Complementaire gebouwtechniek met inleidingen voor isolatie, separatie en installaties
- Praktijkaspecten met bouwtekeningen, maatvoering en de bouwplaats.
- Afsluiting en eindtoets
Digitaal leerplatform
In deze module gaat de communicatie via het online leerplatform van KPE. Je kunt via het platform eenvoudig contact opnemen met je begeleider.
Maak gebruik van alle informatie op het internet
Tip: het internet staat vol met informatie over bouwkunde. In ontelbare Youtube en Vimeo filmpjes is alles over de bouw te vinden. Door enkele, vaak juist wat middelgrote en kleine, bouwbedrijven op Twitter te volgen blijf je goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de bouw!
Leren door doen
Behalve het lezen en proberen te begrijpen van het studiemateriaal dat KPE je aanbiedt, wordt er ook daadwerkelijke actie gevraagd. Dat doet KPE o.a. door onderzoeksopdrachten. KPE vraagt je om op het internet naar specifieke bouwkennis te zoeken. Daarnaast zal KPE je regelmatig vragen om de actuele studie onderwerpen te toetsen aan je directe bouw omgeving.
Studieduur
De module duurt circa 14 uur en is opgebouwd uit 7 onderdelen met een gemiddelde duur van twee uur per blok. Afhankelijk van de werkervaring en tijd die je in de verschillende modules steekt kan de module sneller/langzamer worden doorlopen.
Eindtoets
De eindtoets is online en individueel, dit is inbegrepen in de module. Dit betreft het laatste blok.
Inschrijven?
Meld u aan via de website of neem contact met ons op. Let op: de data en het aantal lesuren die u tijdens het inschrijfproces tegenkomt, kloppen niet. Wij verwijzen u graag door naar de informatie in de bovenstaande tekst. Wij nemen na uw inschrijving contact met u op om een startdatum in te plannen.
Aanvraagformulier
Velden met een * zijn verplicht.
Inschrijving opleiding HTI
Velden met een * zijn verplicht.