kpe
Beeldmerk KPE
Bouw & Infra
5 min leestijd

“Take Care is geen postercampagne, maar oprechte zorg voor mensen”

Gepubliceerd op
20/3/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

“Take Care is geen postercampagne, maar oprechte zorg voor mensen”

Brain Based Safety als onderdeel veiligheidsprogramma Take Care van Ballast Nedam

 Brain Based Safety stond centraal in het leiderschapstraject Take Care van Ballast Nedam. Het traject werd gevolgd door zo’n 100 medewerkers van Ballast Nedam die een operationeel leidinggevende functie hebben, zoals uitvoerders, hoofduitvoerders, projectleiders en projectdirecteuren. Daarin leerden zij hoe het brein werkt in relatie tot (on)veilig gedrag op de bouwplaats en hoe zij dit positief zouden kunnen beïnvloeden. 

Geert van der Linde, directeur Veiligheid bij Ballast Nedam, kijkt tevreden terug op de trainingen die door KPE Bouw & Infra werden verzorgd. Hij vond het hele goede trainingen omdat ze aangeven waar Take Care voor staat. “Take Care is geen postercampagne, het gaat niet over banners. Take Care gaat over oprechte zorg voor mensen. Begrijpen hoe het werkt in het brein van mensen.” In een eerdere publicatie in de nieuwsbrief van KPE Bouw & Infra liet Van der Linden weten dat de training een cruciaal onderdeel is van het veiligheidsprogramma Take Care van Ballast Nedam. “In mijn ogen zijn de trainingen een succes als iemand wordt aangesproken op zijn of haar gedraag en daarbij ‘dank je wel’ kan zeggen. We moeten onszelf en elkaar beschermen, daar draait het om.”

KPE Bouw& Infra maakte in opdracht van Ballast Nedam een video met daarin een terugblik op het gehele trainingstraject. Klik hier om de video te bekijken.

Wilt u meer weten over Brain Based Safety en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Karmen von Berg (06 25 29 98 41 | k.vonberg@kpe.nl) of Robbert van Dinther (06 22 49 35 33| r.vandinther@kpe.nl).  

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo