kpe
Beeldmerk KPE
5 min leestijd

Papendal en Koepelgevangenis centraal tijdens Studiereis WOZ

Gepubliceerd op
4/5/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 oktober 2023

Behalve de studiereizen Winterberg, Gent en Valencia organiseert KPE Vastgoed ook dit jaar een studiereis speciaal voor de WOZ-taxateur. Deze zal dit jaar van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 oktober plaatsvinden in en rondom Arnhem.

Arnhem is een bijzondere architectuurstad. Veel van de nieuwe gebouwen die afgelopen jaren in de stad gerealiseerd werden, vielen nationaal en internationaal in de prijzen. Behalve de verplichte thema’s die vanuit de toezichthouders worden voorgeschreven, bestaat het programma uit twee praktijkcasussen. De praktijkcasussen zijn ontwikkeld door Maartje Hooijmans, inspecteur bij de Waarderingskamer. Ze is al meer dan tien jaar strategische partner van KPE Vastgoed. Maartje ontwikkelt niet alleen opleidingen, maar is ook regelmatig docent voor KPE op het gebied van WOZ.

Woensdag

De eerste dag staat in het teken van de verplichte thema’s die door NRVT zijn aangewezen. Duurzaamheid, jurisprudentie, wetgeving, actualiteiten en onderbouwing/verantwoording van de waarde zijn aspecten die op de agenda staan. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner.

Donderdag
Tijdens de tweede dag van de studiereis wordt een bezoek gebracht aan Papendal. Op deze mooie locatie vol natuur en dynamiek komen topsport en bedrijfsleven op een kleurrijke manier samen. In november 1963 kocht een van de voorlopers van NOC*NSF, de Nederlandse Sport Federatie, een bosterrein van 93,5 hectare van de gemeente Arnhem en twee jaar later werd het terrein uitgebreid tot 123 hectare. Op 7 mei 1971 werd de faciliteit als Nationaal Sportcentrum Papendal officieel geopend door prinses Beatrix. Sinds januari 2013 is Sportcentrum Papendal als zelfstandige organisatie afgesplitst van NOC*NSF. Wat de exacte praktijkcasus over Papendal gaat inhouden, blijft nog even geheim. Aan het eind van de middag wordt er een link gelegd tussen het praktijkgedeelte van de casus en de theoretische achtergrond. De avond staat in het teken van een diner in de stad Arnhem. Aansluitend is iedereen vrij om de stad verder te ontdekken. 

Vrijdag

De laatste dag van de studiereis bestaat uit een bezoek aan de Koepelgevangenis. Dit bijzondere gebouw werd ontworpen door Johan Metzelaar die er internationale bekendheid mee verwierf. De bouw vond plaats tussen 1882 en 1886 en is tegenwoordig een rijksmonument. Na een rondleiding door de gevangenis is dit markante gebouw onderdeel van de tweede casus tijdens deze studiereis. De studiereis wordt afgesloten met een heuse poging om te ontsnappen uit de eerste koepelgevangenis van Nederland.

Taxateurs die deelnemen aan deze studiereis en ervoor of erna nog de door NRVT verplichte e-learning van 1 uur volgen ontvangen 20 studiepunten voor het NRVT. Hiermee is dan in één keer voldaan aan de permanente educatie voor 2023. Bent u naast taxateur ook makelaar dan zijn er ook een aantal studiepunten te behalen voor VastgoedCert.

Klik HIER om u direct in te schrijven voor de Studiereis WOZ. Deelname aan deze reis is beperkt. Dus wees er snel bij, want vol is vol. Voor meer informatie kunt u een berichtje sturen naar studieadvies@kpe.nl.

 

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo