kpe
Beeldmerk KPE
Bouw & Infra
5 min leestijd

Omgevingsrecht bij gebieds- en planontwikkeling bedrijfsmatig en landelijk vastgoed

Gepubliceerd op
17/3/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Omgevingsrecht bij gebieds- en planontwikkeling bedrijfsmatig en landelijk vastgoed

Planoloog en jurist Jerry de Rijke verzorgt masterclass

Het palet aan studiemogelijkheden bij KPE Vastgoed is groot. Behalve opleidingen, trainingen, cursussen, workshops en studiereizen is er ook de mogelijkheid om een masterclass te volgen. Een van deze masterclasses is ‘Omgevingsrecht bij gebieds- en planontwikkeling bedrijfsmatig en landelijk vastgoed’ en wordt gegeven door Jerry de Rijke.

Planoloog en jurist Jerry de Rijke werkt al meer dan 20 jaar als adviseur en projectleider in het Omgevingsrecht voor overheden, bedrijven, ontwikkelaars en makelaars. Hij heeft zich gespecialiseerd in de aankomende Omgevingswet. De Rijke geeft door het hele land cursussen over het Omgevingsrecht.

Uit de koelkast

“We zijn erg blij dat Jerry deze masterclass voor ons wil verzorgen”, zegt Robbert van Dinther, partner bij KPE Groep. “Hij is dé expert op het gebied van omgevingsrecht. Voor corona heeft hij een aantal masterclasses verzorgd omtrent dit thema. Door corona hebben we de masterclasses noodgedwongen even in de koelkast moeten zetten, want een masterclass is niet geschikt voor online. Inmiddels hebben we de inhoud geactualiseerd naar de huidige stand van zaken en zijn we verheugd dat we deze weer kunnen aanbieden. Deze masterclass is niet alleen geschikt voor de vastgoedbranche, maar zeer zeker ook voor professionals in de bouw en infra.”

Proactief

“Deze masterclass is een verdiepingsslag op het gebied van omgevingsrecht bij gebied- en planontwikkeling”, legt Jerry de Rijke uit. “We gaan aan de slag met concrete casussen. Dit betekent ook dat je een goede basiskennis van gebiedsontwikkeling moet hebben. Het maximaal aantal deelnemers is vijftien, want anders wordt het meer een college. Het is een proactieve masterclass waarbij iedereen kan meedenken en meepraten. Als casus nemen we bijvoorbeeld een gebied dat geschikt moet gemaakt worden voor woningbouw. Staat het huidige plan woningbouw toe? Hoe krijg je het bestuur zo ver mocht dat niet het geval zijn? Welke onderzoeken zijn nodig? Welke ambtelijke organisaties moet je erbij betrekken en welke wet- en regelgeving is van toepassing?”

Omgevingswet

Nu de Omgevingswet een aantal keren is uitgesteld en pas op 1 januari 2024 in werking treedt, is de vraag hoe deze masterclass aansluit op de actualiteit? “Deze masterclass staat los van de Omgevingswet”, legt Jerry de Rijke uit. “Hoewel de Omgevingswet natuurlijk een nieuw kader vormt, is er inhoudelijk niet zo gek veel verschil met de huidige wetgeving. Het is met name jurisprudentie en beleid waar de wijzigen zitten, en daar gaan we zeker op in. Deze masterclass is primair gericht op de onderzoeken die je moet doen, hoe ga je om met bestuur, welke partijen haal je aan boord en welke plannen maak je vervolgens.”

Inclusief diner

De masterclass ‘Omgevingsrecht bij gebieds- en planontwikkeling bedrijfsmatig en landelijk vastgoed’ begint om 13.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Dit is inclusief een diner. Voor meer informatie klikt u hier.

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo