kpe
Beeldmerk KPE
Vastgoed
5 min leestijd

‘Met dit soort trainingen maak je uiteindelijk het verschil’

Gepubliceerd op
4/6/2024
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

MapsTell voor makelaarskantoor Carla van den Brink

In april nam het team van makelaarskantoor Carla van den Brink in Amsterdam deel aan de training MapsTell. Hellen Groen – De Leijer (register makelaar/taxateur en partner) en Isabeau Boender (junior partner en register makelaar) kijken met plezier terug op een geslaagde training. “Dit gaat dieper dan een dagje samen zeilen, het brengt je veel dichter bij elkaar.”

Eye opener

“Hoewel we de hele dag bezig zijn met communiceren was deze training toch een eye opener voor ons”, vertelt Hellen. “Je krijgt inzicht in je eigen persoonlijkheid, maar ook in die van een ander. Dit is ontzettend belangrijk bij de interactie met elkaar, zowel intern als extern.” Met MapsTell zet je letterlijk mensen, teams en organisaties op de kaart. Het is een reis die je brengt naar het optimaal benutten van talent, betere samenwerking, effectieve teams en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Bedrijfsprocessen, strategie en het gedrag van medewerkers worden daarbij gevisualiseerd door middel van een wereldkaart.

Vier kleuren

“Het is mooi om naast de vakinhoudelijke kennis ook aandacht te besteden aan de zogenoemde soft skills”, vindt Isabeau. “Hiermee breng je ook het kennisniveau van het team omhoog. Elkaars gedrag herkennen, begrijpen en erop inspelen maaktje samen alleen maar beter. Maar het is ook fijn om inzicht te krijgen in je eigen stijl. Wat zijn je sterke en zwakke punten en welke effecten hebben die op iemand anders?” Volgens Hellen staat wel eens ter discussie of je de persoonlijkheid van een mens wel kunt indelen in de vier kleuren groen, blauw, geel en rood. “Ik vind het echter goed om de kenmerken van iedere medewerker in kaart te brengen. Je kunt dan veel beter eigenschappen herkennen en erop inspelen. We merken nu al dat zo af en toe situaties zich voordoen waarbij we al lachend zeggen: ‘let op, die is groen’. Er is veel meer begrip naar elkaar toe als je weet hoe eenieder in elkaar steekt.”

Vervolg

Beide dames zijn te spreken over de inhoudelijke hoge kwaliteit van de training. “Het was niet alleen zeer leerzaam, maar ook erg leuk om aan deel te nemen. Ditmar Logghe is een toptrainer. Zijn enthousiasme spatte ervan af. Dat maakte ook dat je gemakkelijker praat over jezelf en over emoties. Iets wat natuurlijk zeer belangrijk is in deze training.” Binnenkort evalueert het makelaarskantoor de training met KPE Vastgoed. Eén ding staat voor het kantoor nu al vast: er komt een vervolg. “Dit was geen eenmalig iets. In onze branche zie je bijna alleen maar vakinhoudelijke trainingen en cursussen, maar met dit soort trainingen zoals KPE die aanbiedt, maak je uiteindelijk wel een verschil”, besluit Hellen.  

Wilt u meer weten over de MapsTell training van KPE Vastgoed? Neem dan contact op met Karmen von Berg, projectleider learning & development (06 25 29 98 41 of k.vonberg@kpe.nl).

 

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo