kpe
Beeldmerk KPE
Vastgoed
5 min leestijd

Makelaar Hub Leenen: “We zijn weer met ons vak bezig”

Gepubliceerd op
17/3/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Makelaar Hub Leenen: “We zijn weer met ons vak bezig”

Verkopers moeten wennen dat huis verkopen weer een onderhandelingsproces is

Er zijn veel mensen die denken dat de makelaar de afgelopen twee jaren gouden tijden heeft beleefd. Het was niet de vraag of een huis verkocht werd, maar hoe snel en hoe hoog overboden werd. Makelaar/taxateur Hub Leenen die sinds 2001, met zijn vrouw Meggy, zoon Bram en dochter Lonneke, Leenen Vastgoed in Heerlen runt, is een hele andere mening toebedeeld.

Verkoper kon kiezen

“We waren niet meer met ons vak bezig”, vindt Hub Leenen. “Zo snel als een huis in de verkoop kwam, kreeg je direct 20 reacties. Binnen een week waren de bezichtigingen achter de rug en vervolgens mocht iedereen schriftelijk een bod uitbrengen met de bijhorende voorwaarden. Vervolgens was het aan de verkoper om een keuze te maken. Wij namen ons nog de tijd voor een bezichtiging, maar ik ken verhalen waar de geïnteresseerden achter elkaar door het huis werden ‘gejaagd’. Dat had niets meer met ons vak te maken.”

Onderhandelingsproces

Geen gouden bergen dus? “Wij merken op dit moment niet een terugval in het aantal transacties”, zegt Hub Leenen (67). “Wat we wel merken is dat het verkoopproces nu weer wat ‘normaler’ verloopt. Onze rol is weer een stuk belangrijker geworden. We kunnen weer met ons vak bezig zijn en daar ben ik heel blij mee. Nog steeds is de markt goed en ook zien wij dat er toch nog panden worden verkocht boven de vraagprijs. Zeker bij de woningen die instapklaar zijn en een goed energielabel hebben. Het onderhandelingsproces is weer terug, want als je een woning met een laag energielabel hebt, gaat de koper zich verdiepen wat verduurzaming kost. Dit wordt dan weer meegenomen in de verkoopprijs. In dat onderhandelingsproces ben je als makelaar weer je vak aan het uitoefenen.”

Niet uniek

Hub Leenen loopt al tientallen jaren mee in de vastgoedwereld. De woningmarkt zal altijd pieken en dalen kennen. Maar de verkoop van woningen blijft ook altijd. In goede en in slechte tijden. Mensen gaan trouwen, gaan scheiden, gezinnen worden groter en sterfgevallen. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat er verkocht en gekocht wordt. Ik zie de toekomst dus ook helemaal niet somber in. Ook niet met de hoge energieprijzen en hypotheekrente. Alleen de prijzen van vastgoed zullen iets onder druk komen te staan. Verkopers moeten ook wennen aan het idee dat vandaag de dag een huisverkopen weer een onderhandeling is en niet een vanzelfsprekendheid. Ik ben in ieder geval blij dat de hectiek uit de markt is verdwenen.”

 

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo