kpe
Beeldmerk KPE
Groep
5 min leestijd

KPE in beeld | Robbert van Dinther

Gepubliceerd op
14/4/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Vandaag spreken we met Robbert van Dinther, directeur en partner bij KPE Groep, over zijn functie, drijfveren en hoogtepunten binnen KPE.

Wat is je functie binnen KPE?

"Ik ben verantwoordelijk voor KPE Bouw & Infra, het Hoger Technisch Instituut (HTI) en ben tevens partner bij KPE Groep. Binnen KPE Groep ben ik verantwoordelijk voor HR-gerelateerde zaken en daarbuiten ben ik het merendeel van mijn tijd bezig met onze opdrachtgevers in de bouw-, infra- en vastgoedbranche. Daarnaast ben ik bezig om, gebaseerd op de actualiteit, met het ontwikkelen van nieuwe leerlijnen, opleidingen en trainingen.''

Kun je iets meer vertellen over je achtergrond, wat heb je gedaan voordat je bij KPE bent begonnen?

"Ik heb een HR-achtergrond en ben al ruim 25 jaar actief binnen de bouw-, infra- en vastgoedbranche. Bij Ballast Nedam ben ik begonnen als HR-manager. Daar heb ik een reis door de organisatie gemaakt wat mij uiteindelijk heeft gebracht tot een directiefunctie bij Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling in 2006. Daarnaast was ik actief als bestuurslid voor BOSNO en actief bij ‘Bouwend Nederland’. In 2006 ben ik toegetreden tot de Raad van Advies van KPE Groep. Uiteindelijk heb ik in 2015 de overstap gemaakt van Ballast Nedam naar KPE Groep.''  

Wat is jouw drijfveer voor het werk dat je doet?

"Dat is de passie voor het ontwikkelen van mensen zowel binnen onze eigen organisatie als ook bij onze opdrachtgevers. Ik was vanuit mijn HR-functie daar altijd al mee bezig. Toen ik bij KPE kwam, kwam ik meer aan de operationele kant van mensen helpen om zichzelf te ontwikkelen en binnen een organisatie het maximale uit zichzelf te laten halen. Ik vind het gaaf om terug te zien vanuit mijn rol bij KPE dat ik hierin een bijdrage kan leveren."

Wat is een hoogtepunt in je carrière bij KPE?

"Dat is een goede vraag... het zijn er een aantal, maar ik merk dat ik tijdens mijn werk veel momenten heb waar ik heel blij van word. Zoals van iemand die na het volgen van een opleiding zegt: ‘hier kan ik morgen al iets mee’ of het begeleiden van een student bij het HTI om de juiste studiekeuze te maken. Eigenlijk zijn het allemaal kleine hoogtepuntjes, want voor die persoon is het heel belangrijk. Ik ben altijd blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. Dus als je mij vraagt wat een hoogtepunt binnen KPE is, dan zijn het dit soort momenten. Als ik terugkijk op de afgelopen 8 jaar bij KPE, hebben wij een enorme progressie geboekt in het bedienen van de doelgroepen. We zijn inmiddels een belangrijke speler in het opleidingsland van de bouw-, infra- en vastgoedbranche en daar ben ik trots op."

Welke ambities heb je nog met KPE?

"Mijn ambitie is om onze groeidoelstellingen te realiseren, dat we door kunnen groeien naar het strategische opleidingsbedrijf dat we willen zijn binnen de bouw-, infra- en vastgoedbranche. Daarnaast dat we thema's op het gebied van veiligheid, leiderschap, innovatie, etc. binnen deze branches verder kunnen ondersteunen vanuit onze rol als strategisch opleider."

Wat is jouw slotzin met betrekking tot KPE?

"Er is in mijn beleving niks mooier dan dat wij, de Peoplebuilders van KPE, professionals op individueel en organisatieniveau helpen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat voelt elke dag weer als een feest."

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo