kpe
Beeldmerk KPE
Vastgoed
5 min leestijd

Hoe zou het PE-programma eruitzien als u het mag samenstellen?

Gepubliceerd op
8/9/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

De mening van de markt mag niet over het hoofd gezien worden

Sinds jaren is de makelaar en taxateur verplicht om via permanente educatie zijn accreditatie te behouden. In totaal moeten er per jaar per kamer twintig punten behaald worden. De inhoud om deze punten te behalen wordt enerzijds bepaald door de toezichthouders, de zogenoemde verplichte onderwerpen. Anderzijds is er het facultatieve programma dat geen verplichtend karakter heeft, maar wel is goedgekeurd door de toezichthouders. Over de totstandkoming van het complete permanente educatieprogramma kun je je de vraag stellen of de keuze aan onderwerpen voldoende aansluit bij de wensen van de deelnemers?

Vergelijking met de krant

Voor het facultatieve programma werkt KPE Vastgoed samen met specialisten. Zij weten wat er speelt in het vakgebied van de makelaar en taxateur. Deze onderwerpen worden dan geïmplementeerd in het lesprogramma. Daarnaast vindt KPE Vastgoed ook de mening van de makelaar en taxateur zelf heel waardevol. Deze wordt echter veel minder getoetst. Daarom kunt u nu ook zelf aangeven welk onderwerp u graag terug wil zien in het facultatieve programma. Mochten hier trends in voorkomen, worden deze meegenomen door de onderwijskundigen van KPE Vastgoed die de PE-programma’s ontwikkelen. Meer bottum-up dus in plaats van top-down. Vergelijk het maar met de krant. Decennialang bepaalden journalisten wat de lezer voorgeschoteld kreeg. Door alle digitale technieken is het tegenwoordig gemakkelijk inzichtelijk te maken wat de lezer graag leest. Hierop wordt steeds vaker ingespeeld. Natuurlijk slaat de balans niet helemaal door met verhalen die de lezer alleen maar graag leest, maar er komt beter een evenwicht tussen wat er gebracht ‘moet’ worden en wat wenselijk is.

Laat ons uw suggestie weten

De onderwijskundigen van KPE Vastgoed zijn op dit moment al druk bezig met de voorbereidingen voor het PE-programma van 2024. Grijp nu uw kans en laat ons weten welke thema’s of onderwerpen u voor volgend jaar interessant vindt. Stuur een e-mail naar info@kpe.nl met daarin uw contactgegevens en uw suggestie.

 

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo