kpe
Beeldmerk KPE
Bouw & Infra
5 min leestijd

“Goede werkvoorbereiders zijn schaars, die moet je koesteren”

Gepubliceerd op
18/1/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

“Goede werkvoorbereiders zijn schaars, die moet je koesteren”

Werkvoorbereiders VolkerWessels starten met maatwerkopleiding

 

De ‘Opleiding Uitvoerder’ bij VolkerWessels werd door de deelnemers zo positief ervaren dat het bedrijf besloot om KPE Bouw & Infra eenzelfde soort opleiding te laten ontwikkelen voor de werkvoorbereiders. Vrijdag 13 januari jl. vond de kick-off van deze opleiding plaats. Twaalf werkvoorbereiders worden in de komende maanden getraind in vakinhoudelijke kennis en soft skills.

Meerwaarde

Nicolet Bosveld en Martijn Jansen zijn HR Manager bij VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling en nauw betrokken bij de opleiding voor de uitvoerders en werkvoorbereiders. “Ik vond het erg mooi om te horen dat de deelnemers aan de ‘Opleiding Uitvoerder’ zelf vroegen of er een vervolg komt op de opleiding”, vertelt Nicolet. “Dit geeft aan dat ze het zelf als een duidelijke meerwaarde hebben ervaren. Omdat het zo’n succes was volgen nu de werkvoorbereiders en in een later stadium de calculators.”

‘Offline-online-work’
Volgens Martijn Jansen is de vorm ‘offline-online-work’ bijzonder afwisselend en praktijkgericht. “De opleiding bestaat uit drie modules. Elke module bestaat uit vijf fysieke bijeenkomsten die worden ondersteund door het digitaal leerplatform en praktijkopdrachten. Daarnaast heeft de opleiding ook een netwerkfunctie. Werkvoorbereiders van de werkmaatschappijen Noord-Oost en Zuid volgen gezamenlijk de opleiding. We hebben er ook voor gekozen om gastsprekers uit andere vakgroepen uit te nodigen. Dan moet je denken aan inkopers, controllers en juristen. Hierdoor krijgen de deelnemers inzicht in en begrip voor elkaars werk.”


Extra stimulans

“Werkvoorbereider is een cruciale functie binnen onze werkmaatschappijen”, legt Nicolet Bosveld uit. “Ze zijn de spin in het web. De ontwikkelingen binnen hun vakgebied gaan enorm snel. Het is dus zaak dat iedereen kansen krijgt om zijn of haar kennis en kunde op peil te houden en (nieuwe) competenties te ontwikkelen. Goede werkvoorbereiders zijn schaars, die wil je niet kwijt en moet je koesteren. Zo’n opleiding geeft ze de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen en dit is ook een extra stimulans voor nieuwe werkvoorbereiders om bij ons te komen werken.”

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo