kpe
Beeldmerk KPE
Vastgoed
5 min leestijd

Geen saaie plaatjes meer tijdens Praktijkdag Wonen

Gepubliceerd op
4/5/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Nieuw educatieconcept van KPE Vastgoed wordt gewaardeerd door deelnemers

Uit onderzoek is gebleken dat makelaars en taxateurs graag bijgeschoold willen worden in vooral nieuwe en praktische ontwikkelingen en wijzigingen binnen hun vakgebied. Om die motivatie te stimuleren heeft KPE Vastgoed in 2023 een studiepakket samengesteld dat aanhaakt bij die wensen. Daarnaast is ervoor gekozen om zoveel mogelijk beleving rondom studiethema’s te organiseren. De Praktijkdag Wonen is hier een voorbeeld van.

Belevingsdag

Ook voor de taxateurs is duurzaamheid een belangrijk onderdeel geworden van hun dagelijkse werk. Duurzaamheid bepaalt tegenwoordig voor een steeds belangrijker deel de waarde van een woning. KPE Vastgoed ontwikkelde daarom de Praktijkdag Wonen die in het teken staat van energiebesparende voorzieningen en duurzame installaties. Onlangs vonden er praktijkdagen plaats in Zwolle en Kerkrade. Geen saaie plaatjes van zonnepanelen en warmtepompen, maar samen de praktijk in waar je allerlei installaties en voorzieningen ook echt kunt zien. Een belevingsdag met een mix van kennisverdieping, praktijksituaties, interactie én sociale ontmoeting. KPE-docent Roderick Crielaers kijkt met tevredenheid terug op de dag die hij in Kerkrade verzorgde. “Als locatie was gekozen voor de Woonwijzer winkel. Hier kun je alles zien en ontdekken op het gebied van duurzaamheid. Van een tochtstrip tot de meest geavanceerde warmtepomp. Duurzaamheid is een zeer actueel thema in de vastgoedbranche. Maar wat betekent het nu precies voor het taxatierapport? Hoe herken je installaties of energiebesparende maatregelen in een huis en hoe vertaal je dit naar de waardering van het pand?”


Vertaling naar de waardering

“Je kunt natuurlijk gewoon vertellen ‘zo moet het’, maar dat maakt het stukken minder interessant voor een deelnemer. Daarnaast blijft alles wat je praktisch ondergaat, veel beter beklijven. Het stukje theorie tijdens de praktijkdag bestaat dan ook niet uit een monoloog van mijn kant. Nee, we bespraken samen onze ervaringen, wat herkennen we en wat niet? We deelden onze meningen over wat een duurzaamheidsmaatregel kan doen met de waarde van een woning of juist niet. Dus ook het theoretisch deel is zeer interactief en praktijkgericht. Vervolgens nam een voorlichter van de Woonwijzerwinkel ons mee langs alle mogelijke duurzame oplossingen voor isoleren, ventileren, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en de materialen die je kunt gebruiken. Hij gaf onder meer uitleg waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Het werd hierdoor letterlijk tastbaar. Aan het eind hebben we samen gekeken naar hoe je deze kennis nu kunt vertalen naar de waardering van een pand. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag afgesloten met de duurzaamheids pubquiz. Hierbij konden de deelnemers op een informele, gezellige, maar ook leerzame manier in teams laten zien wie over de meeste duurzaamheidskennis beschikt. Met uiteraard een duurzame prijs voor het winnende team! Terugkijkend was het een interessante en interactieve praktijkdag die zeer gewaardeerd werd door de deelnemers.”

Wilt u meer informatie over de Praktijkdag Wonen? Stuur dan een e-mail naar studieadvies@kpe.nl.

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo