kpe
Beeldmerk KPE
Bouw & Infra
5 min leestijd

Brandon Smeets tovert veiligheid op de werkvloer uit de hoge hoed

Gepubliceerd op
15/5/2023
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit bericht

Entertainment met een educatieve boodschap die je niet snel vergeet

Bij de trainingen en cursussen van KPE Bouw & Infra staat niet alleen de kennisoverdracht centraal. Beleving speelt daarin ook een belangrijke rol. Zo kan het gebeuren dat tijdens een veiligheidstraining plotseling Brandon Smeets op het toneel komt en aan de hand van goocheltrucs veiligheidsthema’s onder de loep neemt. Entertainment met een educatieve boodschap die blijft ‘hangen’.

Humor en interactie

Bij goochelen denk je al snel aan entertainment. Toch zijn de optredens van Brandon tijdens de trainingen en cursussen van KPE meer dan dat alleen. “Ik draai niet zomaar een show af”, legt Brandon uit. Mijn goocheltrucs stem ik altijd af op de inhoud van de training en bouw daar vervolgens een verhaal omheen. Neem als voorbeeld bewust en onbewust gedrag op de bouwplaats. Aan de hand van een truc waar het om focus gaat, kan ik deelnemers laten zien wat er met je gebeurt als je niet om je heen kijkt en alleen maar geconcentreerd bent op je eigen werk. Deze truc vertaal ik dan weer naar een soortgelijke situatie op de bouwplaats. Vaak zie je dan dat deelnemers zich hierin herkennen en zich bij een volgende keer bewust zijn van dit gedrag. Verder vind ik humor en interactie met de deelnemers erg belangrijk tijdens mijn optredens.”

Geen konijn uit de hoge hoed

Brandon Smeets treedt internationaal op met zijn magic entertainment. Behalve in Nederland, is hij ook te zien in Spanje, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten.  “Dat doe ik voor het merendeel voor de zakelijke markt. Ik kom zelf uit het bedrijfsleven en weet dus wat er leeft in bedrijven en bij medewerkers. Dat maakt het ook gemakkelijker om de boodschap die in een training moet worden overgebracht te vertalen naar een aantrekkelijk verhaal dat bij de truc hoort. Als ik van KPE een opdracht krijgt om een deel van een training te verzorgen, verdiep ik me ook altijd in het bedrijf van de deelnemers. Wat zijn actuele onderwerpen die spelen in hun branche en hoe kan ik de deelnemers zoveel mogelijk betrekken bij de boodschap die moet blijven hangen? Het is dus zeker niet een konijn uit de hoed toveren of een muntstuk laten verdwijnen. Daarvoor moet je in het theater zijn.”

Aanbod

Gerelateerde items

No items found.
KPE Groep
Bij alles wat wij doen, leggen de Peoplebuilders de lat hoog. Dat doen zij op basis van vijf kernwaarden: persoonlijk, kwalitatief, klantgericht, innovatief en betrouwbaar.
Dordrecht
M.H. Trompweg 229
3317 BS Dordrecht
(085) 016 04 78
Maastricht
Bassin 120
6211 AK Maastricht
Doetinchem
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem
(085) 016 04 78
Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
(085) 016 04 78
Logo RicsLogo NTROLogo Cedeo