Kandidaat Makelaar Taxateur Wonen (KRMT)

Vind je het leuk actief te zijn binnen vastgoed en makelaardij? Ben je geïnteresseerd in de woningmarkt? Volg dan de opleiding Kandidaat Makelaar Taxateur Wonen (KRMT). Je wordt opgeleidt als volwaardig makelaar, met uitzondering van het zelfstandig uitvoeren van taxaties. Je kunt gecertificeerd worden in het register KRMT.

Als Kandidaat Makelaar Taxateur Wonen (KRMT) speel je een belangrijke rol binnen het makelaarskantoor. Je voert veel van de taken zelf uit, zoals het onderhouden van klantcontact, het begeleiden van bezichtigingen en het opstellen van marketing- en promotieplannen. Daarnaast ben je betrokken bij de waardebepaling en voeren van onderhandelingen. Je speelt een belangrijke rol binnen vastgoed en makelaardij.

Na afronding van de opleiding Kandidaat Makelaar Taxateur Wonen (KRMT) kun je een groot gedeelte van de taken op een makelaarskantoor zelfstandig uit te voeren. Je kunt je laten registreren als kandidaat makelaar taxateur en ingeschreven worden in het register KRMT. Een meerwaarde voor een goede carrièrestart in de sectoren vastgoed en makelaardij.

VOOR WIE

 • Als je een carrière ambieert in vastgoed of makelaardij, specialisatie wonen. Denk hierbij aan functies als makelaar en taxateur.
 • Als je al werkzaam bent in vastgoed of makelaardij en je wilt laten certificeren als makelaar of taxateur.
 • Als je een minimale vooropleiding hebt op HAVO-, VWO-, of MBO-niveau, of in bezit bent van een diploma Assistent-makelaar of Vastgoedassistent.

VORM

Je volgt de opleiding of training klassikaal. Dat betekent klassikale bijeenkomsten onder leiding van een vakdocent. Tijdens de bijeenkomsten wordt de theorie behandeld, kun je oefeningen maken en vragen stellen. In periodes tussen de bijeenkomsten kun je theorie bestuderen en oefeningen maken. Soms is er ondersteuning van een online leeromgeving.

INHOUD

De opleiding bestaat uit onderstaande deelopleidingen:

1. Basistheorie

 • Juridische Aspecten 1
 • Juridische Aspecten 2
 • Bouwkunde
 • Vastgoedeconomie
 • Financiën, Fiscaliteiten en Taxaties

2. Aanvullende theorie

 • Aanvullend Wonen Makelaar-Taxateur o.z.

Dit zijn de dezelfde modulen als genoemd onder Basistheorie Taxateur o.z. en Aanvullende Theorie Wonen Makelaar-taxateur o.z.

EXAMEN

De opleiding bereidt je voor op de toetsen van de verschillende deelopleidingen. De toetsen wordt afgenomen door SVMNIVO. Tijdens inschrijving kun je vaak zelf bepalen wanneer je de toetsen wilt afleggen, na afloop ontvang je direct de uitslag. Van enkele toetsen wordt de datum en plaats vastgesteld door SVMNIVO. Bij voldoende toetsresultaten voor de deelopleidingen ontvang je het diploma Basistheorie Taxateur O.Z. en het diploma Aanvullende Wonen Makelaar taxateur o.z.

Met het SVMNIVO-diploma Basistheorie Taxateur O.Z en het diploma Aanvullende Wonen Makelaar-taxateur o.z. kun je geregistreerd worden in het register KRMT. Je bent gecertificeerd Kandidaat Makelaar Taxateur Wonen (KRMT). Dit is een belangrijke stap op weg naar certificering als makelaar, taxateur wonen in het register VastgoedCert of NRVT.Doelstelling

De opleiding leidt op tot Kandidaat Register Makelaar Taxateur (KRMT).

Studiepunten

Niet van toepassing.

 • Cursuskosten
 • € 4.299,00 excl. btw
  Vaste klantenprijs:
  € 3.869,10 excl. btw
Schrijf in Planning

Heeft u een vraag?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Mischa
Jeroen