Erfpacht Verdiepingscursus

De Erfpacht Verdiepingscursus is er voor makelaars die echt willen weten hoe het zit. Heb je deze driedelige cursus doorlopen, dan mag je als makelaar het label MVA Erfpachtdeskundige voeren en beschik je over de noodzakelijke kennis om klanten te adviseren in de moeilijke keuzes waar het Amsterdamse Erfpachtstelsel toe noodzaakt.

De verdiepingscursus is alleen te volgen voor makelaars en kandidaat makelaars die de Erfpacht Opfris- en Introductiecursus hebben gevolgd. De verdiepingscursus bestaat uit 3 onderdelen verdeeld over 3 ochtenden:

1. Wel of niet overstappen naar eeuwigdurende erfpacht?

Er zijn maar liefst 100.000 erfpachtcontracten in Amsterdam die in theorie in aanmerking komen voor de overstapregeling. En wat doe je als particulier die niet weet wat hij moet doen? Juist, je makelaar bellen. In deze cursus vertellen leden van de Commissie Erfpacht van Makelaarsvereniging over de van toepassing zijnde regels, de termijnen, de afwegingen die je zult moeten maken, de beperkingen en de open eindjes van de overstapregeling. Wat is de waarde van het erfpachtrecht, hoe moet je het waarderen, wat te doen als er geen referentie-objecten beschikbaar zijn? Allemaal vragen die aan bod komen in dit eerste deel van de verdiepingscursus.

2. Canon Herziening Einde Tijdvak ofwel de CHET

Wat is een canonherziening einde tijdvak? Wat is de rol van de deskundigen en de arbiter? Welke voorwaarden zijn van toepassing? De CHET is bij uitstek het vakgebied van de MVA Erfpachtdeskundige. Veel aspecten die bij dit onderwerp aan bod komen worden tijdens dit tweede deel van de Erfpacht Verdiepingscursus behandeld. Tevens is het de noodzakelijke voorbereiding op deel van de cursus.

3. Blanco schriftelijke opdracht ofwel, zelf aan de slag!

Deel drie van de cursus is de afronding voor makelaars die zich na voltooiing van de Erfpacht Verdiepingscursus van de MVA Academie MVA Erfpachtdeskundige mogen noemen. In dit onderdeel werk je in groepjes aan een opdracht waarin je als deskundige optreedt bij een Canon Herziening Einde Tijdvak. Met het groepje waarin je deze CHET uitwerkt presenteer je de uitkomst aan de docenten en de overige cursisten.

Studiepunten

 • NRVT (Wonen): 9 studie-uren
 • RICS: 9 CPD-uren

 • Cursuskosten
 • € 772,22 excl. btw
  Vaste klantenprijs:
  € 695,00 excl. btw
 • Studiebelasting
 • 9 uur
 • Aantal deelnemers
 • 0 - 24
 • Doelgroep
 • Makelaar / taxateur
Schrijf in Planning

Heeft u een vraag?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Mischa
Jeroen