Vastgoedrekenen en methodieken (basis BAR/NAR/DCF) bt

Het vastgoedrekenproces speelt een belangrijke rol in de levensloop van het vastgoed. Inzicht in het directe rendement van het te verwerven vastgoed maakt dat een belegger met de nodige marktkennis de kasstromen van het aan te kopen registergoed bij aanvang op waarde weet te schatten. Echter, er zijn meer elementen nodig om weloverwogen over te gaan tot aankoop.

De methoden die onder andere theoretisch en praktisch met behulp van excel tijdens de trainingsdag worden uitgewerkt zijn de BAR, NAR en de DCF.

Met behulp van de DCF methode kunnen projecten van elke omvang en schaal worden geanalyseerd. Voorts worden alle variabelen besproken die hierbij een rol spelen. Vragen als hoe maak ik bedragen contant en welke rol speelt de exit yield in de exploitatie komen aan de orde. De impact van de IRR krijgt een geheel eigen plaats binnen de training. Kortom, vastgoedrekenen begint met het goed in kaart brengen, prognosticeren van kasstromen die een rol spelen bij de vastgoedexploitatie.


DOELGROEP:

Iedereen die te maken heeft met de financiële aspecten van vastgoed en huisvesting en werkzaam is bij projectontwikkelaars, ingenieurs- en architectenbureaus, aannemers en bouwbedrijven.


DUUR:

Eén dag (datum op aanvraag)Doelstelling

De deelnemer leert de verschillende waarderingsmethodieken en er mee te werken.

  • Kosten
  • € 279,00 excl. btw
  • Aantal deelnemers
  • 0 - 15
  • Doelgroep
  • Iedereen die te maken heeft met de financiële aspecten van vastgoed en huisvesting en werkzaam is bij projectontwikkelaars, ingenieurs- en architectenbureaus, aannemers en bouwbedrijven.
Schrijf in Planning

Heeft u een vraag?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Paul